A Kőröstej nyerte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs díját

2018-03-29 | Hírszerkesztő

Újabb elismerésben részesült a Kőröstej sikeresen bevezetett újításának köszönhetően. A vállalat egyedinek számító, különleges csomagolású, új típusú sajtkészítményével, a Hajdú üveges krémsajttal a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának Innovációs Díját nyerte el a 2017. évi Magyar Innovációs Díj pályázatán. A díjat Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej csoport tulajdonosa vette át az Országház Felsőházi termében 2018. március 28-án.

A Kőröstej nyerte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs díját

A Kőröstej az üveges és poharas krémsajtok bevezetésével egyszerre valósított meg termék-, technológiai és műszaki fejlesztést. A klasszikus ömlesztett sajt gyártása során a sajtokat ugyanis jellemzően egyéb tejalapú és nem tejeredetű összetevőkből főzik, majd ezt adagolják és hűtik.



A most bevezetett technológiának köszönhetően a Kőröstej közvetlenül a tejből készült friss sajtot használ alapanyagként a Hajdú üveges és poharas krémsajtokhoz. A közvetlen és folyamatos feldolgozással kihagyható az alapanyagok átmeneti tárolása, csomagolása, ami a költséghatékonyság mellett kisebb környezeti terhelést is jelent. A vállalat számára fontos, hogy minden évben olyan újdonsággal jelentkezzenek, amely az innováció élmezőnyében tartja őket, s régóta etalonnak számítanak a kashkaval sajt, a grillsajt, a krémfehér sajt, a joghurtsajt-labneh, a parenyica, a krémsajtok és az ömlesztett sajtok piacán. A Hajdú üveges krémsajt - miután már hét országban sikert aratott - az elmúlt ősszel a magyar üzletekben is megjelent, és idén Az Év Terméke Díjat is elnyerte.

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot a szakminisztériumokkal, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve több mint negyedszázada rendezi meg a Magyar Innovációs Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség. Az év kiemelkedő innovációs teljesítményei a Magyar Innovációs Nagydíj mellett összesen öt kategóriában kaphatnak díjat. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehettek részt, amelyek a 2017. évben kiemelkedő innovációs teljesítményükkel jelentős üzleti hasznot is elértek. A bíráló bizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok