WINES OF HUNGARY - NEVE VAN, ARCA MÉG NINCS A MAGYAR BORNAK

2008-11-06 | www.elelmiszer.hu
WINES OF HUNGARY - NEVE VAN, ARCA MÉG NINCS A MAGYAR BORNAK

Bár még az út elején jár a nemzetközi promóciókra szánt Wines of Hungary márka, az őszi boros rendezvények szezonjában már így jelenik meg a külföldi rendezvényeken a magyar bor. Igaz, a Magyar Bormarketing Kht. által létrehozott esernyőmárka egyelőre csak nevében létezik, arculatára, weboldalára csak most hirdetett tendert az Agrármarketing Centrum (AMC).

"A külpiaci marketing-kommunikáció tekintetében legfontosabb célunk, hogy felépítsük és megfelelően pozícionáljuk a magyar bor közös márkanevét, a Wines of Hungary-t" - nyilatkozta a Kreatív Online-nak Nemes Richárd, a Bormarketing ügyvezetője.

A márkanév egyébként nem újkeletű, hiszen évek óta létezik a Wine Australia, a Wines of Chile, vagy a Wines from Spain, amiket szintén egy-egy generikus promóciós szervezet menedzsel.

A Wines of Hungary ugyan egyelőre csak nevében létezik, de a Magyar Bormarketing már használja is az őszi borszezonban, például a stockholmi, a londoni vagy holland promócióknál, illetve újságírók beutaztatásánál.

"Márkanév és domain már van, de nincs még arculatunk és weboldalunk sem, pedig nagy szükségünk lenne már ezekre, a kapcsolódó feladatokra azonban csak nem régiben lett meg a pénz" - tette hozzá Nemes Richárd.

Az AMC októberben a Közbeszerzési Értesítőben gyorsított tárgyalásos eljárást hirdetett a Wines of Hungary márka arculatának kidolgozására, online és nyomtatott megjelenések elkészítésére. A közbeszerzés formáját Nemes Richárd szerint épp a szükség határozta meg, de így is csak tavaszra várható, hogy elkészül a logó és a komoly munkát igénylő weboldal.

A tenderkiírás szerint a nyertes feladata az arculati kézikönyv kidolgozásán túl az angol nyelvű weboldal és Wines of Hungary magazin elkészítése lesz. Az eljáráson azok indulhatnak, akik 2005-2007 között rendelkeznek legalább egy nettó tízmillió forint értékű befejezett nemzetközi brand-építési referenciával, és csapatában van legalább egy médiatervező, egy IT-szakértő és egy kreatív szakember. Az ügynökségek november 3-ig pályázhatnak - olvasható a Kreatív Online-on.

Nemes Richárd testvérportálunknak azt is elmondta, hogy az esernyőmárka alatt olyan termékportfoliót kezelnek, amelynek minden eleme versenyképes lehet a célpiacon. A márkaszegmentáció szerint local heroes, international standard és world-class termékcsoportot állítottak fel.

A portfolióban a local heroes van túlsúlyban, ide tartoznak a magyar, illetve a Kárpát-medencére jellemző szőlőfajtákból készült fajtaborok, vagy házasítások, mint például a Furmint, a Hárslevelű, a Leányka, az Irsai Olivér, a Kékfrankos, a Kadarka, vagy a Tokaji Aszú. Ezt a csoportot követi az international standard, ahol elsősorban világfajtákból készült, nagy mennyiségben előállított fajtaborok és házasítások - a Pinot gris, a Sauvignon blanc, Merlot - szerepelnek. A world-class kategória nevéből eredően világfajtákból készült, kivételes minőségű, felismerhető borokat tartalmaz, mint például a Cabernet franc, a Cabernet sauvignon vagy a Chardonnay.

"A promóciós programok során az adott rendezvény céljától, valamint a résztvevőktől függ, hogy melyik termékcsoportot emeljük ki a portfolióból, hiszen mást mutatunk be egy nagy rendezényen és mást egy szűkkörű borvacsorán" - magyarázta Nemes Richárd.

Az ügynökségek egyébként további "boros-tenderekre" is készülhetnek, hamarosan kiírnak egy imázsfilm-készítésre szóló eljárást és a tervek szerint tavasszal országos szinten lesz borturizmust, bor és gasztronómiát népszerűsítő kampány, de az ideihez hasonlóan jövőre is várható fröccs-kampány. Ezekhez kapcsolódóan várhatóan kreatív- és médiafeladatokra keresnek majd partnert.

Az év elején útjára indult Bormarketing Program szakmai irányítója a borász szakmai szervezetek által létrehozott Magyar Bormarketing Kht. A program költségvetése éves szinten mintegy 700 millió forint. A kapcsolódó feladatok pályáztatásában és közbeszereztetésében az AMC segíti a Kht-t.

További Hírek

Őrült latin fiesta Villányban!
Őrült latin fiesta Villányban!
2016-05-19

A forróbbnál is forróbbnak ígérkezik 2016. a június 10-11. Villányban. Az ötéves Gere Jazz Fesztivál egy őrült latin fiestával ünnepel, ahol a sztárvendég a nevet viselő formáció alapítója, énekese és új formációja lesz.

Készül a Nemzeti Borstratégia: öntsünk tiszta bort a pohárba!
Készül a Nemzeti Borstratégia: öntsünk tiszta bort a pohárba!
2016-05-18

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa lassan elkészül a Nemzeti Borstratégiával, miközben a Pannon Bormíves Céh már megírta az ahhoz illesztendő preambulumot. A legismertebb hazai családi borászatokból álló grémium kiáll „az eszetlen bürokráciában fuldokló, gazdálkodásukban ellehetetlenülő kisbirtokok” mellett.

 

Elkészült a Terézia-sétány
Elkészült a Terézia-sétány
2016-05-16

Áprilisban befejeződött a Gróf Degenfeld Szőlőbirtokon a Terézia-kápolnát érintő munkák még hátralévő része, így a füvesítés és tereprendezés, valamint a szálloda parkjától induló kavicsos sétaút is végleg kiépült, továbbá új beszerzésű golfkocsinkkal is fel lehet már majd hajtani a parkból egészen a dombtetőig!

Vida és Vylyan a felhők alatt és fölött
Vida és Vylyan a felhők alatt és fölött
2016-05-16

Májusban újra a reptérre költöztetjük a Szekszárdi és Villányi borvidéket!

A bor a barátság közvetítője
A bor a barátság közvetítője
2016-05-16

Tokaj-Hegyalja egyik legszebb szőlőbirtokán, a Patriciusnál szombaton egész napos programra várták a nagyközönséget.

Átadták az Egri Érsek Bora 2016 címeket
Átadták az Egri Érsek Bora 2016 címeket
2016-05-17

2015-ben alapította az egyházmegye főpásztora a díjat, mellyel a főegyházmegye területén működő borvidékek legkiválóbb termelőinek munkáját ismerik el. A többlépcsős kiválasztás során minden borvidék a szakmai testületek által legjobbnak ítélt tételeket küldte el, majd egy hét fős testület Ternyák Csaba egri érsek vezetésével döntött a címek odaítéléséről.

Megnyerte Széll Tamás a Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjét
Megnyerte Széll Tamás a Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjét
2016-05-11

Megnyerte Széll Tamás a Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjét. A második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett. A fődíjjal 12 ezer euró jár, ezt a háromfős csapat kapja.

Pénteken elrajtol a II. Nemzeti Bor Maraton
Pénteken elrajtol a II. Nemzeti Bor Maraton
2016-05-10

Május 13. és 22. között országszerte mindennap más kiemelt helyszínen - Villányban, Szekszárdon, Budapesten, Balatonfüreden, Nagykanizsán, Sopronban, Tokajban, Egerben, Szegeden és Soltvadkerten - várják az érdeklődőket változatos programokkal.

 

Magyar borok a Bocus d’Or szakácsversenyén
Magyar borok a Bocus d’Or szakácsversenyén
2016-05-10

2016. május 10-11-én, Budapesten, a Hungexpo területén rendezett nemzetközi megmérettetésen a mesterien elkészített versenyételek mellett a hazai borok is különleges szerepet kapnak. A rendezvény idén a magyar ízek jegyében telik, a dunai kecsege és gímszarvasborjú mellett két borászat vörös és fehér bora szerepel a kínálatban.

 

Balatonfüredi és csopaki borok seregszemléje a pünkösdi hétvégén
Balatonfüredi és csopaki borok seregszemléje a pünkösdi hétvégén
2016-05-10

A Balatonfüred-Csopaki borvidék fiatal borászainak több mint 100 tételét kóstolhatják meg a borbarátok Balatonfüreden május 14-én. A Rizling Generáció nevű, nemrégiben alakult kezdeményezés által megrendezett esemény célja a környék hagyományos és különleges borainak népszerűsítése.

 

Akciók

Bock Barátok csomag 2016
Bock Barátok csomag 2016
Jöjjön el Villányba és töltsön el egy szép napot Bock borkóstolóval, 4 fogásos vacsorával és egy palack Ermitage-al!
Akció ideje: 2016-01-11 2016-12-31
Időtartam: 2 nap/1 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 45.600 Ft/1 éj/2 nap/2 fő-től
Bock Spa csomag 2016
Bock Spa csomag 2016
Pihenje ki fáradalmait Villányban párjával, többek között szőlőmagolajos hátmasszázs és korlátlan wellness használat segítségével.
Akció ideje: 2016-01-11 2016-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 53.200 Ft/2 éj/3 nap/2 fő-től
Bor és kultúra
Bor és kultúra
Töltsön el néhány kellemes napot Baranyában! A recept egyszerű: két nap szállás Villányban egy pécsi kirándulással fűszerezve.
Akció ideje: 2016-03-09 2016-12-22
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 79.900 Ft/2 fő/2 éj-től

Programok

 Mátrai Május 2016 Mátrai Május 2016
2016 április 30 -
2016 május 29
Napbor Ünnep Napbor Ünnep
2016 június 24 -
2016 június 25

Garamvári Szőlőbirtok»

Belward Pincészet»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Kastélyszálló»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Pincészet»

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel****»

Patricius Borház»
Rákóczi Pince és Udvarház»
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok»