WINES OF HUNGARY - NEVE VAN, ARCA MÉG NINCS A MAGYAR BORNAK

2008-11-06 | www.elelmiszer.hu
WINES OF HUNGARY - NEVE VAN, ARCA MÉG NINCS A MAGYAR BORNAK

Bár még az út elején jár a nemzetközi promóciókra szánt Wines of Hungary márka, az őszi boros rendezvények szezonjában már így jelenik meg a külföldi rendezvényeken a magyar bor. Igaz, a Magyar Bormarketing Kht. által létrehozott esernyőmárka egyelőre csak nevében létezik, arculatára, weboldalára csak most hirdetett tendert az Agrármarketing Centrum (AMC).

"A külpiaci marketing-kommunikáció tekintetében legfontosabb célunk, hogy felépítsük és megfelelően pozícionáljuk a magyar bor közös márkanevét, a Wines of Hungary-t" - nyilatkozta a Kreatív Online-nak Nemes Richárd, a Bormarketing ügyvezetője.

A márkanév egyébként nem újkeletű, hiszen évek óta létezik a Wine Australia, a Wines of Chile, vagy a Wines from Spain, amiket szintén egy-egy generikus promóciós szervezet menedzsel.

A Wines of Hungary ugyan egyelőre csak nevében létezik, de a Magyar Bormarketing már használja is az őszi borszezonban, például a stockholmi, a londoni vagy holland promócióknál, illetve újságírók beutaztatásánál.

"Márkanév és domain már van, de nincs még arculatunk és weboldalunk sem, pedig nagy szükségünk lenne már ezekre, a kapcsolódó feladatokra azonban csak nem régiben lett meg a pénz" - tette hozzá Nemes Richárd.

Az AMC októberben a Közbeszerzési Értesítőben gyorsított tárgyalásos eljárást hirdetett a Wines of Hungary márka arculatának kidolgozására, online és nyomtatott megjelenések elkészítésére. A közbeszerzés formáját Nemes Richárd szerint épp a szükség határozta meg, de így is csak tavaszra várható, hogy elkészül a logó és a komoly munkát igénylő weboldal.

A tenderkiírás szerint a nyertes feladata az arculati kézikönyv kidolgozásán túl az angol nyelvű weboldal és Wines of Hungary magazin elkészítése lesz. Az eljáráson azok indulhatnak, akik 2005-2007 között rendelkeznek legalább egy nettó tízmillió forint értékű befejezett nemzetközi brand-építési referenciával, és csapatában van legalább egy médiatervező, egy IT-szakértő és egy kreatív szakember. Az ügynökségek november 3-ig pályázhatnak - olvasható a Kreatív Online-on.

Nemes Richárd testvérportálunknak azt is elmondta, hogy az esernyőmárka alatt olyan termékportfoliót kezelnek, amelynek minden eleme versenyképes lehet a célpiacon. A márkaszegmentáció szerint local heroes, international standard és world-class termékcsoportot állítottak fel.

A portfolióban a local heroes van túlsúlyban, ide tartoznak a magyar, illetve a Kárpát-medencére jellemző szőlőfajtákból készült fajtaborok, vagy házasítások, mint például a Furmint, a Hárslevelű, a Leányka, az Irsai Olivér, a Kékfrankos, a Kadarka, vagy a Tokaji Aszú. Ezt a csoportot követi az international standard, ahol elsősorban világfajtákból készült, nagy mennyiségben előállított fajtaborok és házasítások - a Pinot gris, a Sauvignon blanc, Merlot - szerepelnek. A world-class kategória nevéből eredően világfajtákból készült, kivételes minőségű, felismerhető borokat tartalmaz, mint például a Cabernet franc, a Cabernet sauvignon vagy a Chardonnay.

"A promóciós programok során az adott rendezvény céljától, valamint a résztvevőktől függ, hogy melyik termékcsoportot emeljük ki a portfolióból, hiszen mást mutatunk be egy nagy rendezényen és mást egy szűkkörű borvacsorán" - magyarázta Nemes Richárd.

Az ügynökségek egyébként további "boros-tenderekre" is készülhetnek, hamarosan kiírnak egy imázsfilm-készítésre szóló eljárást és a tervek szerint tavasszal országos szinten lesz borturizmust, bor és gasztronómiát népszerűsítő kampány, de az ideihez hasonlóan jövőre is várható fröccs-kampány. Ezekhez kapcsolódóan várhatóan kreatív- és médiafeladatokra keresnek majd partnert.

Az év elején útjára indult Bormarketing Program szakmai irányítója a borász szakmai szervezetek által létrehozott Magyar Bormarketing Kht. A program költségvetése éves szinten mintegy 700 millió forint. A kapcsolódó feladatok pályáztatásában és közbeszereztetésében az AMC segíti a Kht-t.

További Hírek

Almaáttörés a pálinka frontján
Almaáttörés a pálinka frontján
2015-04-20

A jonatánalma-pálinka lett a XVI. gyulai pálinkafesztivál győztese.

Rohamosan fejlődik a magyar koktélkultúra
Rohamosan fejlődik a magyar koktélkultúra
2015-04-20

Budapestre látogatott Tim Etherington-Judge a Diageo luxus portfoliójának italnagykövete, hogy a szakma legjobb hazai képviselőivel is megossza a legfrissebb nemzetközi koktéltrendeket és újdonságokat. A neves bártender az esemény alkalmából elkészítette a Budapest Unique nevű, kifejezetten Budapest ihlette koktélját, melyet több budapesti bárban már idén nyáron megkóstolhatunk.

New York-i séfet igazolt a Gourmet Box
New York-i séfet igazolt a Gourmet Box
2015-04-08

Új kreatív séffel bővült a Gourmet Box csapata. A cég nem csak Magyarországon, de a közép-európai régióban is egyedüliként kínál olyan csúcsgasztronómiai fogásokat, amelyeket bárki otthon is 10 perc alatt elkészíthet és frissen tálalhat, ételkészítési szaktudás nélkül is. A sous vide (vákuum alatt) technológiával előkészített ínyenc fogások hosszan eltarthatóak, és a feltálalás előtt rövid idő alatt tökéletesre készíthetőek. 

Bock József életműdíjat kapott
Bock József életműdíjat kapott
2015-03-27

Az idei évben is megrendezésre került a Best of Budapest & Hungary díjátadó, ahol a zsűri életműdíjjal jutalmazta Bock Józsefet.

Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia
Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia
2015-04-16

Beválaszotta tagjai közé Bujdosó Ferenc dél-balatoni borászt a Magyar Bor Akadémia, amely még 1992-ben jött létre a magyar bor ügyének szolgálatára és képviseletére.

Kézbe fogható a Villányi Franc
Kézbe fogható a Villányi Franc
2015-04-13

Végre kézzelfogható a Villányi borvidék hosszú ideje tartó együtt gondolkodásának és összefogásának gyümölcse. A Villányi Franc mostantól nem csak fogalom, hanem kóstolható és a palackokon is látható valóság.

Közel 15 milliárd forintból épülne újjá a Tokaj Kereskedőház
Közel 15 milliárd forintból épülne újjá a Tokaj Kereskedőház
2015-04-09

A Tokaji Borvidék megújítását célzó elképzelések közül eddig leginkább az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. fejlesztésével kapcsolatos tervek megvalósítása halad. Emellett júliusra elkészülhet annak a felmérésnek a kiértékelése is, amely a történelmi borvidék teljes 11 ezer hektárnyi területe termőhelyi adottságait tartalmazza.

Jó bornak is kell a cégér
Jó bornak is kell a cégér
2015-04-09

Piacot kell teremteni a tájegység borainak - véli a Balatonföldvári Turisztikai Egyesület és a Dél-balatoni Borút Egyesület. Húsz borász mutatkozott be vendéglátósoknak és kereskedőknek ma Rádpusztán.

Nemzetközi portugieserszemle és borkóstoló Pécsen
Nemzetközi portugieserszemle és borkóstoló Pécsen
2015-04-09

Nemzetközi szemlét és borkóstolót tartanak a portugieser népszerűsítésére pénteken és szombaton Pécsen.

Több bort iszunk - Brüsszel lépett
Több bort iszunk - Brüsszel lépett
2015-04-09

Új uniós szőlőtelepítési szabályok lépnek életbe, ami lehetővé teszi az európai bortermelés fokozatos bővítését.

Akciók

Bock Barátok csomag 2015
Bock Barátok csomag 2015
Töltsön el egy szép napot Villányban, 4 fogásos vacsorával és egy palack Ermitage-al!
Akció ideje: 2015-01-05 2015-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 44.900 Ft/1 éj/2 nap/2 fő-től
Ermitage csomag 2015
Ermitage csomag 2015
Ízelítő a Bock Hotel Ermitage**** és az Óbor Étterem szolgáltatásaiból.
Akció ideje: 2015-01-05 2015-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 77.800 Ft/2 éj/2 fő-től

Programok

Mádi Furmint Ünnep Mádi Furmint Ünnep
2015 szeptember 04 -
2015 szeptember 05
Etyeki Piknik // Őszi ízek a Gasztrosétányon Etyeki Piknik // Őszi ízek a Gasztrosétányon
2015 szeptember 05 -
2015 szeptember 06
26. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál 26. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál
2015 szeptember 05 -
2015 szeptember 06
24. Budavári Borfesztivál 24. Budavári Borfesztivál
2015 szeptember 09 -
2015 szeptember 13
Szekszárdi Szüreti Napok 2015 Szekszárdi Szüreti Napok 2015
2015 szeptember 17 -
2015 szeptember 20
Etyeki Borangoló Etyeki Borangoló
2015 október 03
Olaszrizling Október Olaszrizling Október
2015 október 10

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet»

Garamvári Szőlőbirtok»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Matias Borászat»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Kamocsay Pincészet»

Árvay János Családi Pincészete»

Béres Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Kastélyszálló»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Pincészet»

Patricius Borház»

Puklus Pincészet»

Szepsy Pince»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»