Szél Fiai Fogadó és Cellárium

Szél Fiai Fogadó és Cellárium
9082 Nyúl, Vaskapu 71

Tel.: +36 (96) 540 015
Fax: +36 (96) 540 016
E-mail: Email linkje
Web: Weboldal linkje

GPS koordináták (DD):
Lat: 47.578850
Long: 17.669130

Szél Fiai Fogadó és Cellárium

"Aki a bort érti, az titkokat fogyaszt."

Az ezeréves szőlő és borkultúrájú Pannonhalmi Borvidék friss fehérborai, és zamatos vörösborai jó hírét a nyúli dombok csodálatos fekvésének, és a helyi szőlősgazdák hozzá-értésének köszönheti. A ház pincéjében saját készítésű díjnyertes borokat, és több borvidék jeles itókáit kóstolhatja a látogató. "Kézmíves" boraink tradicionális módon, csak természetes anyagok felhasználásával, kizárólag hordós érleléssel készülnek. Borvidékünk versenyein különdíjakat, arany-, és ezüstérmeket nyertek.

Cellárium
A Fogadó téglaboltíves pincéje folyamatosan bővül-hosszabbodik: telente, amikor a szőlővel nincs munka és a borokkal is kevesebb a tennivaló, a "Cellárium"-ot bővítve készül a hely az újabb évjárat borainak. E pince végében a pannonhalmi talaj keresztmetszetét, a hajdani pannon tenger altalaját vehetjük szemügyre. Míg a felső talajréteg homokos, a helyi népnyelv szerint “fosóhomok” (vizet kapva könnyen megfolyik), 6-8 méterrel alatta azonban ásványos, csillogó réteget találunk, amely a 3 millió évvel ezelőtt itt elterülő Pannon édesvízi tenger tápanyagban, mészben és ásványokban gazdag üledékes altalaja. A szakirodalmak többsége ezt a tényt általában nagyvonalúan elfelejti említeni, azonban ahol a szőlő eléri ezt a réteget, ott gazdag mineralitás, sokszínű ásványosság jelenik meg a borainkban, amely talán a 2006-os Olaszrizling Válogatás borunkban érezhető a legmarkánsabban.

Borkészítés
Kézműves, tradicionális módon, fahordókban erjednek, érnek a borok, melyek készítésekor csak természetes anyagokat használunk. Vörösboraink szűretlenek, nincsenek derítve, a fehérborok döntő része szintén szűretlen. Ha mégis deríteni kell, egy tokhal-hólyagból készült természetes preparátumot használunk. Ebből a XVII. század óta (!) ismert derítőanyagból mindössze 2-4 gramm kell egy hektoliterhez. Saját tréfás megfogalmazásom szerint tulajdonképpen kiváló minőségű, egészséges, erős borélesztőt termelek, melynek “mellékterméke” a bor. Nem engedem, hogy a szaporodó élesztőgombák a mustból szerezzék be a testfelépítésükhöz nélkülözhetetlen anyagokat, hanem az erjedés során folyamatosan inaktív élesztővel táplálom őket. Egyébként a bor “kiür

Programok

12. Ördögkatlan Fesztivál 12. Ördögkatlan Fesztivál
2019 július 30 -
2019 augusztus 03
Cimkék: Szél Fiai Fogadó és Cellárium

 

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2019
Villányi 2=3 hétköznapok 2019
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2018-03-19 2019-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 48.000 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Varázslatos hétköznapok
Varázslatos hétköznapok
Itt a lehetőség, hogy Ön és párja pörgős, stresszes munkanapjait átvarázsoljuk romantikus hétköznapokká a Bock Hotel Ermitage-ban.
Akció ideje: 2018-03-19 2019-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: több szobatípus elérhető
Részvételi díj: 58.700 Ft/2 éj/2 fő-től

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Kastélyszálló»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Pincészet»

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel****»