Hungarikumok: múltunk és jövőnk - I. Országos Pálinka Konferencia

Hungarikumok: múltunk és jövőnk - I. Országos Pálinka Konferencia
Rendezvény

Helyszín: Budapesti Gazdasági Egyetem
Cím: 1054 Budapest ,Alkotmány utca 9-11.

Dátum: 2018 november 14
Időpont: 8:00-18:00 óráig

Szervező: Pálinka.online

Web: palinkakonferencia.hu


Program:

„Hungarikumok: múltunk és jövőnk” - I. Országos Pálinka konferencia 

a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar szervezésében, a Vendéglátás Intézeti Tanszék szakmai védnökségével és a Fenntartható Vendéglátás Kiválósági Központ támogatásával. 

A konferencia célja a tudományos alapokon nyugvó párbeszéd elindítása. A konferencia fő témája: a pálinka. A konferenciára várjuk a témához kapcsolódó tudományos előadásokat,
tudományterületi megkötés nélkül, az alábbi szekciókhoz, témakörökhöz kapcsolódóan.

Időpont: 2018. november 14. (szerda)

Helyszín: Budapesti Gazdasági Egyetem, 1055 Budapest, Markó u. 29-31, Aula

Előzetes program:
8:00 - 9:30 Regisztráció, büfé
9.30 - 9.40 Köszöntő: Prof. Dr. Heidrich Balázs, rektor, BGE
9.40 - 9.50 Megnyitó: Dr. Lugasi Andrea, dékán, BGE KVIK
9.50 - 11:00 Plenáris előadások - előadók felkérése folyamatban
11:00 - 12:00 Pálinkabemutató és -kóstoló
12.00 - 13:00 Ebédszünet, Lotz terem látogatás
13:00 - 14:30 Szekcióelőadások
14:30 - 15:00 Kávészünet
15:00 - 16:30 Szekcióelőadások

A szekcióelőadások a tervezett vitával együtt 15 percesek

Tervezett szekciók
• Alapanyagok és technológia
• Gasztronómia és Marketing

A konferencián részt venni és előadást tartani kívánók számára regisztráció szükséges.

Jelentkezni a jelen felhívással együtt küldött regisztrációs lap kitöltésével és a BGEpalinkakonferencia2018@gmail.com e-mail címre történő visszaküldésével lehet.

A konferencián való részvétel díja 15.000 Ft + ÁFA (Tudományos munkatársaknak 8.000,- Ft + ÁFA), mely tartalmazza: a részvételi lehetőséget a konferencia teljes idejére, előadási lehetőséget, szendvicsebédet, frissítőket, pálinka kóstolót,
valamint az ISBN számmal ellátott, elektronikus konferenciakiadványban történő publikálás lehetőségét.

A konferencián elhangzó előadások tudományos cikk formátumú publikációi megjelennek egy ISBN számmal ellátott lektorált elektronikus konferenciakötetben.

A résztvevőket kérjük, hogy a részvételi díjat az alábbi számlára utalják:
Bankszámlaszám: 10032000-00282833-00000000
Átutaláskor a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni:
„BGE-KVIKPálinkakonferencia Vezetéknév Keresztnév”

A KONFERENCIA FŐVÉDNÖKE

Prof. Dr. Heidrich Balázs, egyetemi tanár
Budapesti Gazdasági Egyetem, rektor

TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁG

Prof. Dr. Gundel János professor emeritus
Budapesti Gazdasági Egyetem (elnök)

Dr. Cserhalmi Zsuzsanna, PhD 
Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (társelnök)

Dr. Sándor Dénes, PhD
Budapesti Gazdasági Egyetem (társelnök)

SZERVEZŐ BIZOTTSÁG
Dr. habil. Lugasi Andrea
Budapesti Gazdasági Egyetem

Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Budapesti Gazdasági Egyetem

Dr. Lenkovics Beatrix
Budapesti Gazdasági Egyetem

Magyarné Dr. Horváth Kinga
Budapesti Gazdasági Egyetem

Pavlicsek Csaba
pálinkamester

A KONFERENCIA HÁZIASSZONYA
Zina, a pálinkaangyal

További Programok

VinCE Budapest Wine Show 2019 VinCE Budapest Wine Show 2019
2019 április 25 -
2019 április 27
Food Truck Show Eger 2019 Food Truck Show Eger 2019
2019 április 25 -
2019 április 28
Tarcali Tavasz-Bűbájos Hétvége Tarcali Tavasz-Bűbájos Hétvége
2019 április 26 -
2019 április 28
Portugieser du Monde 2019 Portugieser du Monde 2019
2019 április 27
VI. Günzer Tamás Halnapok VI. Günzer Tamás Halnapok
2019 május 03 -
2019 május 05
International Food Day 2019 International Food Day 2019
2019 május 03 -
2019 május 04

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2019
Villányi 2=3 hétköznapok 2019
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2018-03-19 2019-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 48.000 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Varázslatos hétköznapok
Varázslatos hétköznapok
Itt a lehetőség, hogy Ön és párja pörgős, stresszes munkanapjait átvarázsoljuk romantikus hétköznapokká a Bock Hotel Ermitage-ban.
Akció ideje: 2018-03-19 2019-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: több szobatípus elérhető
Részvételi díj: 58.700 Ft/2 éj/2 fő-től

Hírek

Két balatoni bor, egy Olaszrizling és Cabernet Franc lettek  a XIII. Országos és Nemzetközi Bio Borverseny csúcsborai!
Két balatoni bor, egy Olaszrizling és Cabernet Franc lettek a XIII. Országos és Nemzetközi Bio Borverseny csúcsborai!
2019-04-17

A Hortobágyon tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Országos és Nemzetközi Bio Borversenyt, amelyet a Debreceni Borbarátok Társasága Egyesület szervezett és a Magyar Biokultúra Szövetség, a Magyar Ökogazdálkodók Szövetsége (MÖSZ), a Biokontroll Hungaria Nonprofit kft,  Hortobágy Község Önkormányzata, az Ökotúra Vendégház és a Debreceni Borozó című újság támogatott. Magyarország egyetlen bio borversenyén kizárólag az akkreditált ellenőrző, tanúsító szervezet által igazolt bio minősítésű termékekkel lehetett részt venni. 

Kihajózik a Balatoni KÖR – tartsatok velük, tartsatok velünk!
Kihajózik a Balatoni KÖR – tartsatok velük, tartsatok velünk!
2019-04-17

Rendhagyó helyszínre talált a Balatoni KÖR által életre hívott télen-nyáron nyitva tartó Balatont hirdető 2018/2019-es Gasztropiknik: a rendezvénysorozat utolsó állomása stílusosan a Balaton közepe lesz, ahol a pompás élőzene kiséretében elfogyasztott finom ételek-italok mellett bemutatásra kerül a legújabb Kóstold körbe kiadvány is. 

Jó helyek a Dél-Balatonon
Jó helyek a Dél-Balatonon
2019-04-16

Bár rengeteg online felület ajánl utazási tippeket, mégis legszívesebben a helyiek tanácsát fogadjuk meg. Így sokszor olyan helyekre juthatunk el, egyedi élményeket szerezve, amelyekről az útikönyvek sem írnak.

KI LESZ A BORÁSZOK BARÁTJA?
KI LESZ A BORÁSZOK BARÁTJA?
2019-04-11

A 2012-ben elindított díjat olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és nagyban segítette a magyar borászok munkáját. Lássuk az idei Barátokat, akik a díj várományosai!

Jön az első Winelovers Champagne Week
Jön az első Winelovers Champagne Week
2019-04-11

Húsvét hétfőn egy igazi frissítő újdonság veszi kezdetét, a borimádók legnagyobb örömére. Az italvilág Ferrarija, a champagne mutatkozik be többféle formában az elegancia, a luxus és a kuriózumok kedvelőinek – mert a champagne ma már igazi életérzés.

Pezsgőkonferencia - Gondolatok a buborék körül a pezsgővilág hazai és nemzetközi nagyjaival!
Pezsgőkonferencia - Gondolatok a buborék körül a pezsgővilág hazai és nemzetközi nagyjaival!
2019-04-10

Május 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjai gyűlnek össze, hogy bemutatkozzanak és szakmai vitát folytassanak egy önálló konferencián.

VIII. Gere Jazz – funky Villányban
VIII. Gere Jazz – funky Villányban
2019-04-10

A nyolcadik Gere Jazz idén nyáron a stílus egyik legvidámabb és legfesztelenebb irányzatával, a funkyval várja a látogatókat. A villányi Gere Attila Pincészetnél június 14-15-én a koncertek mellett a többi főszerepet ismét a borok és a gasztronómia játsszák.

Új logót kapott a magyar bor
Új logót kapott a magyar bor
2019-04-08

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai szervezetekkel együttműködésben létrehozta a magyar bor új márkakoncepcióját. Mostantól az egységes márkakoncepció részeként új logó, szlogen és üzenetrendszer támogatja a magyar borok kommunikációját belföldön és a világpiacon.

A külföldön eladott magyar borok negyedét a Lidl adta
A külföldön eladott magyar borok negyedét a Lidl adta
2019-04-05

Egy év alatt 20 milliónál is több palackot adott el az áruházlánc.

Villány mosolygós arca - Bemutatkozott a REDy új évjárata
Villány mosolygós arca - Bemutatkozott a REDy új évjárata
2019-04-05

A Villányi borvidék tavaly elindított, fiatalos, könnyed, mosolygós közösségi bora már az első évjáratával meghódította a fogyasztókat, a legtöbb pincénél hónapokkal ezelőtt elfogytak az első évben kihozott készletek. Nem kell azonban tovább várni a REDykre, hiszen április 4-én a budapesti Doblóban elstartolt a 2018-as évjárat.


Garamvári Szőlőbirtok»

Ametiszt Hotel Harkány»

Blum Pince - Borozó Vendégház»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Kastélyszálló»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Pincészet»

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel****»