I. Kézműves GasztroWorkshop Fesztivál

I. Kézműves GasztroWorkshop Fesztivál
Gasztronómiai rendezvény

Helyszín: Oroszlános Borvendéglő és Borhotel
Cím: 3907 Tállya ,Rákóczi út 23.

Dátum: 2018 március 15 - 2018 március 17
Szervező: Oroszlános Borvendéglő és Borhotel
Kontakt: Haraszti Ágnes

E-mail: araszti.agnes@oroszlanos.hu
Web: oroszlanoshotel.com


Program:

2018. március 15-17. között rendezik meg Tállyán az I. Kézműves GasztroWorkshop Fesztivált, mely Tokaj-Hegyalja helyi termelőinek, kézműves mestereinek, manufaktúráinak és gasztronómiai szereplőinek seregszemléje lesz. A termelőket felvonultató vásár mellett interaktív workshopokon, előadásokon, oktatásokon, tematikus kóstolókon lehet részt venni, bizonyos kézműves technikákat kiscsoportos foglalkozásokon lehet megtanulni. A rendezvény szándéka, hogy lehetőséget adjon arra, hogy bárki kipróbálhassa, hogyan kell sajtot készíteni vagy éppen hegyaljai mézből mézeskalácsot sütni.  

HELYSZÍN
A 3 napos rendezvény helyszínei a tállyai Maillot kastély és az Oroszlános Borhotel lesznek. A Maillot kastély exkluzív belső tereiben zajlik majd a vásár, a tetőtéri előadóteremben előadásokat lehet meghallgatni és kiscsoportos workshopokon lehet részt venni, az Oroszlános Borhotel pedig egy egész napos BBQ workshop és élményprogram helyszíne lesz. 

RÉSZTVEVŐ MANUFAKTÚRÁK ÉS TERMELŐK: 
Hegyaljai Szappan (Mád)
Szóráth Pálinka (Tállya)
Helia-D Herba-kastély (Tolcsva)
Mézes Gergő Méhészete (Vizsoly)
Ízes Örömest Lekvárium (Tokaj)
Gönci Pálinka (Gönc)
Majoros István Kerek-perec (Erdőhorváti)
Csudaíz Mézeskalács (Pálháza)
Paprika Panna chili termékek 
Hegyaljai Kézműves Sajtok - Rácz Miklós sajtjai (Újcsanálos)
Pásztor Sajt (Taktaszada)
Hegyalja Éléskamrája sütemények (Tokaj)
Szerencsi Csokoládé (Szerencs)
Kalina Pékség (Tállya) és Dia-Wellness 

A vásárra és az előadásokra a belépés ingyenes, bizonyos workshopokon részvételi díj fejében vagy regisztrációhoz kötötten lehet részt venni. 

PROGRAM
A vásárra és az előadásokra a belépés ingyenes, bizonyos workshopokon részvételi díj fejében vagy regisztrációhoz kötötten lehet részt venni. Regisztrálni a haraszti.agnes@oroszlanos.hu email címen lehet, vagy az Oroszlános Borhotel weboldalán. 
https://www.oroszlanoshotel.com/kezmuves-gasztroworkshop-fesztival

----- Március 15. (csütörtök) -----
● 14:00 – 17:00 MESTERSÉGEK SÉTÁJA
Lovaskocsis túra, melynek során a tállyai mestereket látogatjuk végig. Indulás a Maillot kastély udvarából 14:00 és 16:00 órakor. Állomások: Kalina Kádárság hordókészítő műhely, Kolyankovszky István Pro Architectura díjas kőfaragó műhelye, Úrihímzés bemutató Fofrovics Kati néninél, Tűzzománc bemutató Tőzsér Anna műhelyében
Részvételi díj: INGYENES 

● 17:00 – 19:00 TÁNCHÁZ A PARAPÁCS ZENEKARRAL
A Parapács Zenekar alapító tagjának, Vojtonovszki Sándornak Tállya a szülőfaluja. 2012-ben a zenekar megnyerte a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny zenekar kategóriáját. Most egy igazi, padkaporos pajták báljainak hangulatát megidéző táncházat hoznak el nekünk. 
Helyszín: Maillot kastély tetőtér
Részvételi díj: INGYENES

● 19:00 – 22:00 VACSORA AZ OROSZLÁNOS BORHOTELBEN
Az Oroszlános Borhotel séfje, Tullner Csaba különleges étlappal várja a betérőket, melyen minden fogáshoz felhasznált néhányat a fesztiválon résztvevő kézműves manufaktúrák termékeiből. 
Részvételi díj: a la cart

----- Március 16. (péntek) -----
● 10:00 – 18:00 KÉZMŰVES TERMÉKEK VÁSÁRA
Tokaj-Hegyalja helyi termelőinek, kézműves mestereinek és manufaktúráinak vására a Maillot kastély termeiben.
Részvételi díj: INGYENES

● 10:00 ISMERKEDÉS A GYÓGY-ÉS FŰSZERNÖVÉNYEK VILÁGÁVAL / Leskó Füveskert (Előadás)
Helyszín: Maillot kastély tetőtéri előadóterem
Részvételi díj: INGYENES

● 11:00 GLUTÉNMENTES PÉKSÜTEMÉNYEK KÉSZÍTÉSE / Kalina Pékség & Dia Wellness (Workshop)
Helyszín: Maillot kastély földszinti bemutató konyhája
Részvételi díj: INGYENES

● 12:00-18:00 BORBÁR
Bemutatkoznak a tállyai családi pincészetek: Hollókői Pincészet, Dudovics Pincészet, Rózsa Pincészet, Szalóczi Pincészet
Helyszín: Maillot kastély tetőtéri előadóterme
Részvételi díj: INGYENES

● 13:00 MÉZESKALÁCS DÍSZÍTŐ WORKSHOP / Csudaíz Mézeskalács 
Mézeskalács díszítés a Csudaíz Mézeskaláccsal, akik kézi munkával formázott, hegyvidéki termelői mézből, sok fűszer felhasználásával, titkos recept alapján készítik terméküket a zempléni hegyek között fekvő Pálházán. 
Helyszín: Maillot kastély I. emeleti workshop terem
Részvételi díj: 200 Ft / fő (a helyszínen fizetendő)

● 14:00 A BORISSZA BŐR KALANDJAI TOLCSVÁN / Helia-D Herba-kastély (előadás)
Az előadás keretében bemutatkozik a tolcsvai Helia-D Herba-kastély, a Tokaji Borvidéken egyedülálló bor- és szépségturisztikai attrakció. Az előadást tartja: Somogyi Krisztina
Helyszín: Maillot kastély tetőtéri előadóterem
Részvételi díj: INGYENES

● 15:00 HELIA-D TOKAJI ASZÚS EXPRESSZ KOZMETIKUMKÉSZÍTŐ WORKSHOP / Helia-D Herba-kastély
A Helia-D Herba-kastély vezetőjének szakmai irányításával a résztvevők a Helia-D előre gyártott kozmetikum-alapjaiból kiindulva készíthetnek el egy hazavihető kozmetikumot, saját ízlés és igény szerint adagolva hozzá hatóanyagokat, növényi kivonatokat, illatanyagot és akár tokaji aszút is. A Helia-D boszorkánykonyhájában megismerhetik a kozmetikumalapok receptúráját és hallhatnak a Helia-D által használt növényi hatóanyagok jótékony hatásáról.
Választható kozmetikumalapok: arckrém / kézkrém
Elkészíthető mennyiség: 50 ml
Vezeti: Somogyi Krisztina 
Helyszín: Maillot kastély I. emeleti workshop terem
Részvételi díj: 3.500 Ft (előzetes regisztráció szükséges)

● 15:30 HEGYALJAI TERMELŐI SAJTOK / Rácz Miklós (Előadás)
Helyszín: Maillot kastély tetőtéri előadóterem
Részvételi díj: INGYENES

● 16:00 SZAPPANKÉSZÍTÉS A HEGYALJAI SZAPPANNAL (workshop)
A résztvevők megtanulnak szappant önteni és haza is vihetik a kész műveket. Vezeti: Klinghammer Éva
Helyszín: Maillot kastély földszinti konyha
A workshop maximális létszáma: 8 fő
Részvételi díj: 3.000 Ft / fő (előzetes regisztráció szükséges)

● 16:00 és 17:00 TOKAJ-HEGYALJA MAGASABB FOKON / PÁLINKA KÓSTOLÓ / Szóráth Pálinkaház
Pálinka kóstoló a Szóráth Pálinkaházzal - 5 pálinka kóstolása: gönczi barackpálinka, vadbirs pálinka, furmint szőlőpálinka, sárgamuskotály szőlőpálinka, érlelt tokaji aszútörköly pálinka
Vezeti: Badics Kata okleveles pálinkamester 
Helyszín: Maillot kastély I. emeleti workshop terem
A kóstoló maximális létszáma: 20 fő
Részvételi díj: 3.000 Ft / fő

● 17:30 ÉDES EMLÉKEK A SZERENCSI CSOKOLÁDÉGYÁRTÁSRÓL 
Előadás csokikóstolással, filmekkel. Az előadást tartja: Maszler László
Helyszín: Maillot kastély tetőtéri előadóterem
Részvételi díj: INGYENES

● 19:00 – 22:00 VACSORA AZ OROSZLÁNOS BORHOTELBEN
Az Oroszlános Borhotel séfje, Tullner Csaba különleges étlappal várja a betérőket, melyen minden fogáshoz felhasznált néhányat a fesztiválon résztvevő kézműves manufaktúrák termékeiből. 
Részvételi díj: a la cart

● 21:00 DJ AZ OROSZLÁNOS PINCETERMÉBEN
Részvételi díj: INGYENES 

Március 17. (szombat)
● 8:00-18:00 BBQ ÉLMÉNYNAP OKTATÁSSAL
Egész napos, alap oktatással egybekötött BBQ élménynap az Oroszlánosban. A résztvevők a bemutató során végigkísérik a húsok útját az előkészítéstől a fogyasztásig, és a nap folyamán el is fogyasztják a smokerekben készült fogásokat. A workshopot vezeti a BodrogSmoker pitmastere, KicsiZso. 
Helyszín: Oroszlános Borhotel
A teljes program ára 2 éjszaka szállással (péntek-szombat): 39.900 Ft / fő
A program ára szállás nélkül: 19.900 Ft / fő
Információ: haraszti.agnes@oroszlanos.hu / +36 70 583 5296
Részletek: https://www.facebook.com/events/193032044792440/

● 10:00 – 14:00 KÉZMŰVES TERMÉKEK VÁSÁRA
Tokaj-Hegyalja helyi termelőinek, kézműves mestereinek és manufaktúráinak vására a Maillot kastély termeiben.
Részvételi díj: INGYENES

● 10:00 APITERÁPIA MÉZZEL / Mézes Gergő Méhészete
Az előadást tartja: Molnár Gergely 
Helyszín: Maillot kastély tetőtéri előadóterem
Részvételi díj: INGYENES

● 13:00 CSÍPŐS NYELVEK / Paprika Panna (Előadás)
Chilitermesztés Hegyalján
Helyszín: Maillot kastély tetőtéri előadóterme
Részvételi díj: INGYENES

A programváltozás jogát fenntartjuk!

További Programok

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2018
Villányi 2=3 hétköznapok 2018
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2018-03-19 2018-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 48.000 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Varázslatos hétköznapok
Varázslatos hétköznapok
Itt a lehetőség, hogy Ön és párja pörgős, stresszes munkanapjait átvarázsoljuk romantikus hétköznapokká a Bock Hotel Ermitage-ban.
Akció ideje: 2018-03-19 2018-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: több szobatípus elérhető
Részvételi díj: 58.700 Ft/2 éj/2 fő-től

Hírek

I. Pincetúra Egerben, a Szépasszony-völgyben
I. Pincetúra Egerben, a Szépasszony-völgyben
2018-10-12

2018. október 21-én vasárnap, 12 órától 21 óráig

10 pincészet, 10 bikavér, 10 élmény

Élményszüret a Gasztrosétányon
Élményszüret a Gasztrosétányon
2018-10-11

A Piknikek után megkezdődik az őszi-téli szezon az etyeki Gasztrosétányon. Ebben az időszakban három tematikus eseménnyel is készülnek a helyiek és bíznak benne, hogy igazi, indián nyárhoz méltó időben fogadhatják az éhes és szomjas érdeklődőket.

Határtalan Kárpát-medencei borünnep a Magyar Nemzeti Múzeumban
Határtalan Kárpát-medencei borünnep a Magyar Nemzeti Múzeumban
2018-10-11

Idén 2. alkalommal kerül megrendezésre a BORmedence Kárpát-medencei borünnep. A Borra, magyar! egyesület és Kárpát-medencei partnerszervezetei évek óta tevékenykednek a Kárpát-medencei magyar-magyar kapcsolatokért, illetve a Kárpát-medencei magyar borkultúra népszerűsítéséért. 

II. Tállya BBQ Verseny és Fesztivál
II. Tállya BBQ Verseny és Fesztivál
2018-10-09

Tállya BBQ

A Tállya BBQ KCBS verseny a magyar barbecue-zás egyik legnagyobb ünnepe, legfontosabb seregszemléje. Az eseményt második alkalommal rendezi meg a Tállyáért Egyesület a különleges hangulatú szüreti időszakban, 2018. október 12-14. között, az amerikai KCBS (Kansas City Barbecue Society) védnöksége alatt és versenyrendszere alapján, valamint a BBQ Network szakmai felügyeletével. 

1 MILLIÓ JÁR A „JÖVŐ BORÁSZÁNAK”!
1 MILLIÓ JÁR A „JÖVŐ BORÁSZÁNAK”!
2018-10-08

November 15-ig lehet pályázni a Borászok Borásza Ösztöndíjért!

Címkeváltás Bolykiéknál
Címkeváltás Bolykiéknál
2018-10-03

Az egri Bolyki Pincészet idén váltott címkecsaládot, ami folytatása az eddigi könnyed, humoros palackdizájnnak. Az illusztrátor által kézzel rajzolt mesevilág megálmodója most is Ipacs Géza volt, mi pedig elmerülhetünk a színes fantáziabirodalomban, ami borász és grafikus együttműködéséből jött létre.

Badacsonyi lett a legjobb olaszrizling idén - jön a 6. Olaszrizling Október
Badacsonyi lett a legjobb olaszrizling idén - jön a 6. Olaszrizling Október
2018-10-01

A korábbi évek tradícióinak folytatásaként 2018 októberében már hatodik alkalommal kerül reflektorfénybe Magyarország legnépszerűbb fehérbora. Az  Olaszrizling Október nagykóstolón a névadó olaszrizlingekkel együtt több mint 200 különböző tétel várja a  borkedvelőket.

Engedmény nélkül tette olcsóbbá a borokat a Borháló
Engedmény nélkül tette olcsóbbá a borokat a Borháló
2018-10-01

Ötödik születésnapját ünnepli a Borháló franchise, Magyarország legnagyobb borszaküzlet-hálózata. Kínálatát folyamatosan bővítve a vállalkozás immár fél évtizede kínál minőségi borokat kedvező árakon: az alternatív kiszereléseknek köszönhetően a vevők ugyanazokat a tételeket akár 40 százalékkal olcsóbban is megtalálják a hálózat szaküzleteiben.

Ünnepi borvacsora: 15 éves a BOCK Óbor Étterem!
Ünnepi borvacsora: 15 éves a BOCK Óbor Étterem!
2018-09-28

Idén 15 éves a Bock Óbor Étterem, amit természetesen egy exkluzív gourmet vacsorával is megünneplünk. Időben regisztráló vendégeink a kiváló ételek mellé az elmúlt 15 év legjobb borait kortyolhatják, köztük egy-egy „atomvillanással”.

GASZTROHEGY - Terítéken BADACSONY
GASZTROHEGY - Terítéken BADACSONY
2018-09-23

A Gasztrohegy koncepcióval Badacsony új korszakot nyit.Közismert, milyen látványos fejlődés volt az utóbbi évtizedben a borok terén és tavaly téltől „Badacsony nyitva”néven több vendéglátóhely közös programsorozatot indított el, mivel úgy döntöttek, hogy ezentúl télen is nyitva lesznek.


Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet»

Garamvári Szőlőbirtok»

Ametiszt Hotel Harkány»

Belward Pincészet»

Blum Pince - Borozó Vendégház»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Kastélyszálló»

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel****»

Patricius Borház»

Puklus Pincészet»
Rákóczi Pince és Udvarház»
Szepsy Pince»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok»