www.borutazo.hu » Receptklub
Receptklub 

DISZNÓTOROS TÖLTÖTT KÁPOSZTA - Magyarországi sváb recept

DISZNÓTOROS TÖLTÖTT KÁPOSZTA

DOLMA - Délvidéki szüreti étel

DOLMA

FÁCÁNMELL ÉDESEMNEK - burgonyabejglivel és vörösboros gyümölcsökkel

FÁCÁNMELL ÉDESEMNEK

FORRALT BOR - pikáns recept, ahogyan mi szeretjük

FORRALT BOR

Medvehagymás fűszervaj - másként, mint máskor

Medvehagymás fűszervaj

MEZEI NYÚL VADAS MÁRTÁSSAL - Mezeink fürgéje kertem zöldjeinek mártásával

MEZEI NYÚL VADAS MÁRTÁSSAL

Narancsos kacsa - Látomás Cuvée mártással

Narancsos kacsa

Sonkás csirkemell medvehagyma szósszal - könnyű, gyors recept medvehagyma rajongóknak

Sonkás csirkemell medvehagyma szósszal

SÜTŐTÖKLEVES - szárított füstölt sonkával, krémsajtos házikenyérrel

SÜTŐTÖKLEVES

SZÖGELT MUSTOS PECSENYE RÉTI GOMBÓCCAL - Kunsági szüreti fogás

SZÖGELT MUSTOS PECSENYE RÉTI GOMBÓCCAL
első előző 1 2 következő utolsó
A lista folytatódik a következő oldalon!
 
Programajánló 
Ki-kicsoda? 
Gere Tamás

Gere Tamás
Gere Tamás és Zsolt Pincészete
(Villány)

Borvidék:
Villányi borvidék

Bősz Adrián

Bősz Adrián

Borvidék:
Szekszárdi borvidék

Vincze Béla

Vincze Béla

Borvidék:
Egri borvidék

Polgár Zoltán

Polgár Zoltán
Polgár Pincészet
(Villány)

Borvidék:
Villányi borvidék

Árvay Angelika

Árvay Angelika
Árvay János Családi Pincészete
(Rátka)

Borvidék:
Tokaji borvidék

Lexikon 

Chaptalozás (chaptalizálás)

Cukor hozzáadása musthoz (víz nélkül!), a bor szesztartalmának növelése végett, Chaptal francia vegyész - Napóleon miniszterének - eljárása szerint.

Metanol

Metil- alkohol, faszesz.

Fermentáció

Alkoholos erjedés, melynek során az édes szőlőléből az élesztőgombák a cukortartalomra hatva egy sokkal szárazabb, fanyarabb bort hoznak létre.