Aureus

Szőlőfajták: Cabernet Sauvignon Merlot Cabernet Franc
Termékleírás:

A fajtákat külön erjesztettük és közepesen égetett, döntően magyar tölgyből készült hordókban érleltük (francia1amerikai fa). A cuvée1t 22 hónapos pihenés után állítottuk össze a következő arányokkal:
Cabernet Franc 40% és Merlot 40 %, Cabernet Sauvignon 20%.
A pohárban tiszta illatok fogadnak. Erdei gyümölcsök és hordófűszerek megfelelő aránya egy már összeforrt bor benyomását kelti, bár még igencsak pályája elején jár. Az arányos tannin és alkohol még komplexebbé varázsolja. Már most behízelgő, de mégis nagy jövő elé néz, hiszen van benne
elegancia és potenciál.
 

Analitika:

Alkohol: 13,35 %
Titrálhatósav-tartalom: 5,5 g/l
Invertcukor-tartalom: 2,1 g/l

Étel: Levesek
Kapható: A pincészetnél, Corvinum, Vinárium, selection.hu
Fogyasztói ár: 7300 Ft (2011-11-15)

Borutazó véleménye: 2011-09-10

Úgy tűnik nem tartogattuk hiába. Teljesen egybeértek az elemek, már nem érezhető ki a savgerinc. Aromáiban érett cigánymeggy, lekváros jegyek, fekete csokoládés felhanggal. Nagyon kedves bor. Alkoholja sem tűnik tolakodónak. Ünnepi asztalok bor. Nagyon el tudjuk képzelni egy borókabogyós ízvilágú vaddisznóhoz, vagy vadas szarvasszeletekhez zsemlegombóccal.


Vinoport véleménye 2009-12-18

A bor illatában és ízében meggyet, szilvalekvárt, csokoládét, vaníliát, szegfűszeget és fahéjat érzünk. Kóstoláskor először a határozott savgerinc tudatosul bennünk, amelyet szorosan körülölelnek a szőlőből és a hordós érlelésből származó aromák. A tannintartalom és az alkohol sem kevés, de ezek az elemek inkább a háttérben maradnak. Bár már harmadik évében jár a bor, tömény, feszes aromavilágában még mindig a jövő lehetőségei érezhetőek. Ha nem tudunk várni, nyissuk ki a palackot egy nappal a fogyasztás előtt, adjunk neki időt és levegőt!

Pécsi Borozó véleménye 2008-11-10

Illatában nagyon megnyerő, jó felépítésű bor, zöldfűszerekkel és érett piros gyümölcsökkel. Finom szerkezet, arányos tannin és alkohol, elegáns megjelenés. Minden majdnem a helyén van, egy pici még hiányzik belőle, hogy mindez jobban egymásba simuljon és akkor lesz az igazi. De azért már most is nagyszerű, hosszú nyeletű, kívánatos bor.

Programok