első előző következő utolsó
A lista folytatódik a következő oldalon!
Programajánló 
Szeptember a szüret és a GOMBÁS Pinot jegyében
Szüret
Helyszín: Vylyan Pincészet
Cím: 7800 Kisharsány, Fekete-hegy
Dátum: 2014-09-10 - 2014-10-05
VIII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál
Fesztivál
Helyszín: Budavári Palota
Cím: 1001 Budapest, I. ker Budai Vár
Dátum: 2014-10-02 - 2014-10-05
Villányi Vörösbor Fesztivál
Fesztivál
Helyszín: Villány utcái
Cím: 7773 Villány,
Dátum: 2014-10-03 - 2014-10-05
Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok
Fesztivál
Helyszín: Kossuth tér
Cím: 3910 Tokaj, Kossuth tér
Dátum: 2014-10-03 - 2014-10-05
Deák Bill Gyula koncert a Bock Pincében
Előadás
Helyszín: Bock Körpince
Cím: 7773 Villány, Batthyány u. 15.
Dátum: 2014-10-03 - 2014-10-05
Kovács Nimród Borászat borvacsorája
Borvacsora
Helyszín: Hotel Platán****
Cím: 4030 Debrecen, Somlyai u. 10.
Dátum: 2014-10-10
BORTRIATLON - Rizling Vakáció
Borkóstoló
Helyszín: Badacsony környéki pincészetek
Cím: Badacsonytomaj,
Dátum: 2014-10-11 - 2014-10-12
Tokaj-Hegyalja Piac - Must és birs kierjedésig
Vásár
Helyszín: a Sárga Borház körüli téren
Cím: Mezőzombor, a 37-es főút melletti Disznókő Szőlőbirtokon
Dátum: 2014-10-12
XI. Szent Márton Napi Újbor Ünnep a Bock Pincében
Gasztronómiai rendezvény
Helyszín: Bock Körpince
Cím: 7773 Villány, Batthyány u. 15.
Dátum: 2014-11-07 - 2014-11-08
Tokaj-Hegyalja Piac - Szatyrok, táskák, zvekkerek
Vásár
Helyszín: a Sárga Borház körüli téren
Cím: Mezőzombor, a 37-es főút melletti Disznókő Szőlőbirtokon
Dátum: 2014-11-09
Ki-kicsoda? 
Puklus János

Puklus János

Borvidék:
Tokaji borvidék

Lelovits Tamás

Lelovits Tamás

Borvidék:
Villányi borvidék

Zöldi-Kovács Árpád

Zöldi-Kovács Árpád
Béres Szőlőbirtok és Pincészet
(Erdőbénye)

Borvidék:
Tokaji borvidék

Hangyál Balázs

Hangyál Balázs

Borvidék:
Pannonhalmi borvidék

Péter Róbert

Péter Róbert

Borvidék:
Tokaji borvidék

Receptklub 

TOKAJI HIDEG BORLEVES
A karácsonyi est tradicionális levese

TOKAJI HIDEG BORLEVES

A borleves egyértelműen a nagypolgári étkezési kultúra része. Igazi téli ínyencség. Benne van minden, ami magában hordozza az ünnep hangulatát. Tökéletes első fogás szentestére, de akár egy ajándékvásárlással töltött délután zárásaként is megállja a helyét.

[...]
Lexikon 

Mezcal

Mexikói, agavé kaktuszból készülő pálinka, alkoholtartalma 40%.

Aszú

A tokaji aszú különleges minőségű magyar desszertbor. Készítéséhez aszúsodott szőlőszemeket használnak. A botritys cinerea nevű gomba, amely a szőlőszemeket aszúsítja, adja a jellegzetes ízt. Késői szüreten (október-december)

Kénes íz

A frissen kénezett bor íze, vagy a túlkénezett bor íze.