első előző következő utolsó
A lista folytatódik a következő oldalon!
Programajánló 
XI. Szent Márton Napi Újbor Ünnep a Bock Pincében
Gasztronómiai rendezvény
Helyszín: Bock Körpince
Cím: 7773 Villány, Batthyány u. 15.
Dátum: 2014-11-07 - 2014-11-08
SEBESTYÉN CSABA MÁRTON NAPI BORVACSORÁJA A PLATÁN HOTELBEN
Borvacsora
Helyszín: Hotel Platán****
Cím: 4030 Debrecen, Somlyai u. 10.
Dátum: 2014-11-07
Időpont: 19:00 órától
Tokaj-Hegyalja Piac - Szatyrok, táskák, zvekkerek
Vásár
Helyszín: a Sárga Borház körüli téren
Cím: Mezőzombor, a 37-es főút melletti Disznókő Szőlőbirtokon
Dátum: 2014-11-09
Tokaj-Hegyalja Piac - Békebeli szaloncukor és játékvásár
Vásár
Helyszín: a Sárga Borház körüli téren
Cím: Mezőzombor, a 37-es főút melletti Disznókő Szőlőbirtokon
Dátum: 2014-12-14
Ki-kicsoda? 
Gere Andrea

Gere Andrea
Gere Attila Pincészete
(Villány)

Borvidék:
Villányi borvidék

Kvassay Levente

Kvassay Levente

Borvidék:
Villányi borvidék

Tóth István

Tóth István

Borvidék:
Egri borvidék

Koleda István

Koleda István

Gervald László

Gervald László

Borvidék:
Tokaji borvidék

Receptklub 

Sonkás csirkemell medvehagyma szósszal
könnyű, gyors recept medvehagyma rajongóknak

Sonkás csirkemell medvehagyma szósszal

Itt a medvehagyma szezon! A népnyelvben sási-, porosz- vagy kígyóhagymaként, sajamásként ismert medvehagyma hajtásai a Mecsekben kora tavasszal bújnak elő. Az ízletes, fokhagymaillatú növény leveleit sokféleképpen felhasználhatjuk.

Erdeink aljnövényzetében március végén, április elején már szedhető a medvehagyma (Allium ursinum). Egyetlen veszélye, hogy ránézésre könnyen összetéveszthető a gyöngyvirág mérgező leveleivel, de szerencsére a medvehagyma erős fokhagymaillatot áraszt. A piacokon csokorba kötve árusítják.

[...]
Lexikon 

Kázié

Pezsgővártásnál a már letisztított seprőt tartalmazó fejjel lefelé állított. palackok rakata.

Félédes

Édeskés bor.

Cserzőanyag

A vörösborok fontos alkotóeleme, fő fajtája a tannin. A száj teljes belső felületén az összehúzás érzetét kelti. Ízként fanyarnak, túl sok tannin jelenléte esetén keserűnek jellemezhetjük.