első előző következő utolsó
A lista folytatódik a következő oldalon!
Programajánló 
XI. Szent Márton Napi Újbor Ünnep a Bock Pincében
Gasztronómiai rendezvény
Helyszín: Bock Körpince
Cím: 7773 Villány, Batthyány u. 15.
Dátum: 2014-11-07 - 2014-11-08
SEBESTYÉN CSABA MÁRTON NAPI BORVACSORÁJA A PLATÁN HOTELBEN
Borvacsora
Helyszín: Hotel Platán****
Cím: 4030 Debrecen, Somlyai u. 10.
Dátum: 2014-11-07
Időpont: 19:00 órától
Tokaj-Hegyalja Piac - Szatyrok, táskák, zvekkerek
Vásár
Helyszín: a Sárga Borház körüli téren
Cím: Mezőzombor, a 37-es főút melletti Disznókő Szőlőbirtokon
Dátum: 2014-11-09
Tokaj-Hegyalja Piac - Békebeli szaloncukor és játékvásár
Vásár
Helyszín: a Sárga Borház körüli téren
Cím: Mezőzombor, a 37-es főút melletti Disznókő Szőlőbirtokon
Dátum: 2014-12-14
Ki-kicsoda? 
Demeter Csaba

Demeter Csaba

Borvidék:
Egri borvidék

Jandl Arnold

Jandl Arnold

Borvidék:
Soproni borvidék

Günzer Zoltán

Günzer Zoltán

Borvidék:
Villányi borvidék

Dusóczky Tamás

Dusóczky Tamás

Borvidék:
Tokaji borvidék

Molnár Tibor

Molnár Tibor

Borvidék:
Soproni borvidék

Receptklub 

DISZNÓTOROS TÖLTÖTT KÁPOSZTA
Magyarországi sváb recept

DISZNÓTOROS TÖLTÖTT KÁPOSZTA

Azt mondják, a töltött káposzta melegítve az igazi. Kiváló téli étel, laktató és sokáig eltartható, akár két hétig is eláll az erkélyen vagy teraszon, ha hideg van. A fagyasztást is jól viseli. Tartalmas, kalóriadús, igazi téli fogás. A töltött káposztából nem érdemes kis adagot főzni, hiszen minél többször melegítjük, annál jobb lesz.

Nem csak Magyarországon kedvelt étel. Romániában sarmale vagy kicsinyítve sărmăluţe néven fut. Az arab nemzeti gasztronómiának is fontos része, természetesen ürühúsból. A svédek Kåldolmar (kal mint káposzta, dolmar, mint a betekert szőlőlevél) néven eszik a káposztalevélbe töltött darált húst és rizst, hozzá főtt krumplit, vörösáfonya lekvárt és mártást. Magyarországon a töltött káposzta első leírása 1695-ben, a Tótfalusi szakácskönyvben jelent meg, de igazán a 18. században terjedt el a Balkánon és hazánkban. Elődje a káposztás hús volt. Dél-kelet Magyarországon szármának is hívják.

[...]
Lexikon 

Altli

Az elvénült bor íze.
Olasz Rizling

Olasz Rizling

Hagymás színű

Pirkadt.