Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
A mesterkurzusokon válogatott nemzetközi tételek kerülnek a poharakba, a kiállítótérben pedig kiemelt figyelmet kapnak az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő natúr borok. Bővül a külföldi kiállítók köre és új, különleges környezetben lesznek kóstolhatók a szuperprémium borok, champagne-ok és párlatok.
Különlegességek és ritkaságok
Immáron tradíciónak számít, hogy a látogatók előtt idén is megnyílnak a mesterkurzusok kapui, ahol elismert hazai és nemzetközi szakemberek adnak betekintést a legjobb pincészetek és termőhelyek titkaiba és érdekességeibe. Az idei év során a champagne-ok szerelmeseinek például biztosan nagy kedvence lesz az 500 éves Philipponnat champagne-ház mesterkurzusa, ahol négy évjáratos tétel is kóstolható lesz. Szintén nagy érdeklődésre tarthatnak számot a világklasszis borokat felvonultató mesterkurzusok: Európa és a Kárpát-medence legjobbjait hozzák el a szervezők. Önálló kurzuson mutatkozik be Dél-Burgundia, a vállalkozó szelleműek pedig vakkóstolón tesztelhetik tudásukat az Óvilág-Újvilág „barátságos mérkőzésen”. Azok számára, akik a szuperprémium tételek iránt érdeklődnek, igazi ínyencségeket tartogat az idén debütáló VinCE Fine Wine Bar. A kínálatban a tervek szerint szerepel majd bordeaux-i klasszifikált chateau-k bora, Burgundia premier és grand cru területeinek fehér- és vörösborai, évjáratos champagne-ok, a Napa-völgy ikonikus cabernet-i, Németország és Ausztria dűlős rizlingjei, a magyar borászok limitált szériás csúcstételei, de érlelt portói borok, konyakok is. Aki a bor mellé finom falatokra is vágyna, az kibővített gasztronómiai választékból válogathat a kiállítótérben.
A trendek mentén: natúr borok
Ebben az évben először tematikus standok is várják a látogatókat. Ilyen lesz például a natúr borokat bemutató sziget is, amely a nemzetközi borvilág egyik legjelentősebb trendjére reflektál. Az organikus borkészítés lényege, hogy a szőlőt nem érik vegyszerek vagy felszívódó rovarirtószer, emellett pedig a borkészítés során nem használnak adalékanyagokat, és odafigyelnek arra, hogy a bor erjedése és érése a lehető legtermészetesebb, beavatkozásmentes módon történjen. A helyszínen betekintést nyerhetnek az érdeklődők a természetes borok világába és megismerhetik az irányzat úttörő hazai képviselőit, illetve természetesen a natúr borok kóstolására is lesz lehetőség.
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.