Belward Pincészet

Belward Pincészet
7745 Hásságy, Hrsz. 034/1

Tel.: +36 (69) 358-106
Fax: +36 (69) 358-106
E-mail: Email linkje
Web: Weboldal linkje

GPS koordináták (DD):
Lat: 46.035459
Long: 18.396472

Belward Pincészet

A Belward Pincészet szőlőit a Pécsi Borvidéken, Hásságyon műveli, ahol már 1058 óta termelnek szőlőt. A terület a Dunántúl dombos-hegyes éghajlati körzetébe tartozik melynek klímája és időjárása szélsőségektől mentes szubmediterrán jellegű. Szőlőtalajára a löszös, kötött erdőtalaj (barnaföld), és vörösagyag tartalom jellemző. Az évi középhőmérséklet 10,5-10,8 ℃.  Az évi napfénytartam 2060-2080 óra. Az éves csapadék mennyisége 700-850 mm között váltakozik. Mindez kiválóan kedvez a minőségi Belward borok készítéséhez.

A legutóbb nyilvánosságra hozott statisztikai adatok szerint a Mecsekaljai borvidék összes szőlőterületének több mint 90%-án fehérborszőlő-fajtákat termesztenek. A borvidék klímájából fakadóan a késői érésű fajták is jól beérnek. Az itt termett borok általában alacsony savtartalmúak, lágyak, de testesek, teltek, gyakran magasabb alkohol tartalmúak. A borvidéken elterjedt fajtáknak természetesen megvannak a jól felismerhető jellegzetességei. Az Olaszrizlingben például a borvidékre jellemző lágyság és tüzesség mellett felfedezhető a fajtára jellemző rezeda illat és a finom íz harmónia. A Cirfandli azzal válhatott a borvidék híres fajtájává, hogy itt kiteljesedhet borában egy mezei virágcsokorhoz hasonló összetett finom illatkavalkád, a fűszeres zamat, amelyik hosszan megmarad kóstolása után.

Szüret - a munka gyümölcsének pillanata

Ekkor csúcsosodik ki az egész évi munka eredménye, amikor is a begyűjtött gyümölcs minőségét és mennyiségét nagymértékben befolyásolja a szüret ideális idejének meghatározása és a szőlőtermés további kezelése. A termés értékét elsősorban a cukortartalom szabja meg, ezért akkor szüretelünk, amikor a szőlő már teljesen megérett, cukortartalma már nem nő, savtartalma megfelelően lecsökkent.

Bor az acéltartályból - a reduktív borkészítési technológia

Az erjedési hőmérséklet döntő hatással van az asztalunkra kerülő bor minőségére. A reduktív eljárással készített boraink esetén a bor elsődleges íz-, illat- és zamatanyagait kívánjuk megőrizni, melynek alapanyagául érett, de nem túlérett szőlőt használunk fel. Az eljárás során kulcskérdés a szőlő hűtése, s ezen belül az, hogy melyik munkafázisban kezdődik a hűtés. Már szállítás során – szárazjég hozzáadásával – visszük a termést a szőlőből a feldolgozóba, ahol zárt rendszerben (levegő jelenléte nélkül), kíméletesen dolgozzuk fel a szőlőt, és irányított hőmérséklet-szabályozással erjesztjük. Campus borcsaládunk ezen eljárással készül.

Bor a hordóból - az oxidatív eljárással készített bor

Míg a reduktív eljárással a bor elsődleges íz-, illat- és zamatanyagokat kívánjuk megőrizni, addig a hagyományos oxidatív eljárással pont arra koncentrálunk, hogy kifejlődhessenek másodlagos aromaanyagok. Classic borcsaládunkat tölgyfahordóban érleljük. A hordós érlelésnél a hordóink mérete és a tölgyfa minősége is meghatározó, eszenciája megjelenik a boraink ízében, mely nagy hatással van az élvezeti értékére. Az érési folyamat során csökken a savtartalom, a tisztítás és stabilizáció hatására a nemkívánatos anyagok kiválasztódnak valamint a bor különböző összetevői egységes ízzé és aromává forrnak össze, melyek idővel elérik csúcsértéküket.

BORAINK

Classic borcsalád - Klasszikus fajták az egyedi stílus kedvelőinek

Csodálattal hódolunk ezen fajtáknak, melyek pincészetünk meghatározó, zászlós borai. Kiváló évjáratok koncentrált ízvilágot eredményeztek már a mustban, majd az ebből erjedt, finom seprőn érlelt borainkban. Ez a gondoskodás adja a kimagasló minőséget minden palack Belward Classic bornak.

Campus borcsalád - fiatal borásztól, fiataloknak

Fiatalos, laza és könnyed a kínálatunk gerincét adó Campus borcsaládunk. Célzottan a fiatalabb generáció igényeire és ízlésére formáltunk meg. Ebben a borcsaládunkban fontosnak tartottuk az intenzív illat és zamatanyagok megőrzését. Hangulatos estékre ajánlott minőségi borok, melyek kiváló élményt nyújtanak a könnyű borok kedvelőinek.

Gyöngyöző borok - frissesség, palackba zárva

A gyöngyözőboraink tökéletes nyári italok. De mitől is különleges ez az ital ami a pezsgő és a borok közt van félúton, egy kicsit mindkettő, egy kicsit egyik sem. Nem csupán szomjoltó, de tökéletes társaságot ad egy forró nyári délutánhoz, a fröccsnél elegánsabb de a pezsgőnél jóval közvetlenebb. Kiváló élményt nyújt a buborékok kedvelőinek.
 
Ivo borcsalád - a nagy társasági beszélgetésekhez
 
A bor társas lény, nem érzi jól magát egyedül. Van, amikor többen ülünk az asztalnál egy jót beszélgetve, ilyenkor praktikus a Magnum kiszerelésű kínálatunk, mely két palackot rejt az egyben. Azoknak ajánljuk, akik nem vágynak különleges élményékre, csak egy jó bort kívánnak a poharukba, amely akár bírja a szóda társaságát is.

Borok

Chardonnay Barrique Chardonnay Barrique
2013 Belward Pincészet
Campus Irsai Olivér Campus Irsai Olivér
2015 Belward Pincészet

Programok

Cimkék: Belward
KAPCSOLÓDÓ BORNAPLÓ
Campus Irsai Olivér Chardonnay Barrique

 

Áttekintés

Szolgáltatások

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2019
Villányi 2=3 hétköznapok 2019
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2018-03-19 2019-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 48.000 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Varázslatos hétköznapok
Varázslatos hétköznapok
Itt a lehetőség, hogy Ön és párja pörgős, stresszes munkanapjait átvarázsoljuk romantikus hétköznapokká a Bock Hotel Ermitage-ban.
Akció ideje: 2018-03-19 2019-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: több szobatípus elérhető
Részvételi díj: 58.700 Ft/2 éj/2 fő-től

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****»