Belward Pincészet

Belward Pincészet
7745 Hásságy, Hrsz. 034/1

Tel.: +36 (69) 358-106
Fax: +36 (69) 358-106
E-mail: Email linkje
Web: Weboldal linkje

GPS koordináták (DD):
Lat: 46.035459
Long: 18.396472

Belward Pincészet

A Belward Pincészet szőlőit a Pécsi Borvidéken, Hásságyon műveli, ahol már 1058 óta termelnek szőlőt. A terület a Dunántúl dombos-hegyes éghajlati körzetébe tartozik melynek klímája és időjárása szélsőségektől mentes szubmediterrán jellegű. Szőlőtalajára a löszös, kötött erdőtalaj (barnaföld), és vörösagyag tartalom jellemző. Az évi középhőmérséklet 10,5-10,8 ℃.  Az évi napfénytartam 2060-2080 óra. Az éves csapadék mennyisége 700-850 mm között váltakozik. Mindez kiválóan kedvez a minőségi Belward borok készítéséhez.

A legutóbb nyilvánosságra hozott statisztikai adatok szerint a Mecsekaljai borvidék összes szőlőterületének több mint 90%-án fehérborszőlő-fajtákat termesztenek. A borvidék klímájából fakadóan a késői érésű fajták is jól beérnek. Az itt termett borok általában alacsony savtartalmúak, lágyak, de testesek, teltek, gyakran magasabb alkohol tartalmúak. A borvidéken elterjedt fajtáknak természetesen megvannak a jól felismerhető jellegzetességei. Az Olaszrizlingben például a borvidékre jellemző lágyság és tüzesség mellett felfedezhető a fajtára jellemző rezeda illat és a finom íz harmónia. A Cirfandli azzal válhatott a borvidék híres fajtájává, hogy itt kiteljesedhet borában egy mezei virágcsokorhoz hasonló összetett finom illatkavalkád, a fűszeres zamat, amelyik hosszan megmarad kóstolása után.

Szüret - a munka gyümölcsének pillanata

Ekkor csúcsosodik ki az egész évi munka eredménye, amikor is a begyűjtött gyümölcs minőségét és mennyiségét nagymértékben befolyásolja a szüret ideális idejének meghatározása és a szőlőtermés további kezelése. A termés értékét elsősorban a cukortartalom szabja meg, ezért akkor szüretelünk, amikor a szőlő már teljesen megérett, cukortartalma már nem nő, savtartalma megfelelően lecsökkent.

Bor az acéltartályból - a reduktív borkészítési technológia

Az erjedési hőmérséklet döntő hatással van az asztalunkra kerülő bor minőségére. A reduktív eljárással készített boraink esetén a bor elsődleges íz-, illat- és zamatanyagait kívánjuk megőrizni, melynek alapanyagául érett, de nem túlérett szőlőt használunk fel. Az eljárás során kulcskérdés a szőlő hűtése, s ezen belül az, hogy melyik munkafázisban kezdődik a hűtés. Már szállítás során – szárazjég hozzáadásával – visszük a termést a szőlőből a feldolgozóba, ahol zárt rendszerben (levegő jelenléte nélkül), kíméletesen dolgozzuk fel a szőlőt, és irányított hőmérséklet-szabályozással erjesztjük. Campus borcsaládunk ezen eljárással készül.

Bor a hordóból - az oxidatív eljárással készített bor

Míg a reduktív eljárással a bor elsődleges íz-, illat- és zamatanyagokat kívánjuk megőrizni, addig a hagyományos oxidatív eljárással pont arra koncentrálunk, hogy kifejlődhessenek másodlagos aromaanyagok. Classic borcsaládunkat tölgyfahordóban érleljük. A hordós érlelésnél a hordóink mérete és a tölgyfa minősége is meghatározó, eszenciája megjelenik a boraink ízében, mely nagy hatással van az élvezeti értékére. Az érési folyamat során csökken a savtartalom, a tisztítás és stabilizáció hatására a nemkívánatos anyagok kiválasztódnak valamint a bor különböző összetevői egységes ízzé és aromává forrnak össze, melyek idővel elérik csúcsértéküket.

BORAINK

Classic borcsalád - Klasszikus fajták az egyedi stílus kedvelőinek

Csodálattal hódolunk ezen fajtáknak, melyek pincészetünk meghatározó, zászlós borai. Kiváló évjáratok koncentrált ízvilágot eredményeztek már a mustban, majd az ebből erjedt, finom seprőn érlelt borainkban. Ez a gondoskodás adja a kimagasló minőséget minden palack Belward Classic bornak.

Campus borcsalád - fiatal borásztól, fiataloknak

Fiatalos, laza és könnyed a kínálatunk gerincét adó Campus borcsaládunk. Célzottan a fiatalabb generáció igényeire és ízlésére formáltunk meg. Ebben a borcsaládunkban fontosnak tartottuk az intenzív illat és zamatanyagok megőrzését. Hangulatos estékre ajánlott minőségi borok, melyek kiváló élményt nyújtanak a könnyű borok kedvelőinek.

Gyöngyöző borok - frissesség, palackba zárva

A gyöngyözőboraink tökéletes nyári italok. De mitől is különleges ez az ital ami a pezsgő és a borok közt van félúton, egy kicsit mindkettő, egy kicsit egyik sem. Nem csupán szomjoltó, de tökéletes társaságot ad egy forró nyári délutánhoz, a fröccsnél elegánsabb de a pezsgőnél jóval közvetlenebb. Kiváló élményt nyújt a buborékok kedvelőinek.
 
Ivo borcsalád - a nagy társasági beszélgetésekhez
 
A bor társas lény, nem érzi jól magát egyedül. Van, amikor többen ülünk az asztalnál egy jót beszélgetve, ilyenkor praktikus a Magnum kiszerelésű kínálatunk, mely két palackot rejt az egyben. Azoknak ajánljuk, akik nem vágynak különleges élményékre, csak egy jó bort kívánnak a poharukba, amely akár bírja a szóda társaságát is.

Borok

Chardonnay Barrique Chardonnay Barrique
2013 Belward Pincészet
Campus Irsai Olivér Campus Irsai Olivér
2015 Belward Pincészet

Programok

Cimkék: Belward
KAPCSOLÓDÓ BORNAPLÓ
Campus Irsai Olivér Chardonnay Barrique

 

Áttekintés

Szolgáltatások

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2020
Villányi 2=3 hétköznapok 2020
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2019-11-25 2020-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 58.600 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Varázslatos hétköznapok
Varázslatos hétköznapok
Itt a lehetőség, hogy Ön és párja pörgős, stresszes munkanapjait átvarázsoljuk romantikus hétköznapokká a Bock Hotel Ermitage-ban.
Akció ideje: 2019-11-25 2020-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: több szobatípus elérhető
Részvételi díj: 68.900 Ft/2 éj/2 fő-től

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****»

Patricius Borház»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»