Matias Borászat
A Matias Borászat a legmagasabb szakmai színvonalat képviselve szeretne - a magyar borkultúra nevéhez méltón - maradandót alkotni. Filozófiája az a harmónia, melyet a könyv és a bor párosa alkot szépséget, örömet és kultúrát közvetítve felénk.
Egy igazán finom bor és egy jó könyv élvezetének ötvözete felejthetetlen élményt nyújt.
A Matias borászat és a szőlészet Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik.
Gábor 10 éves pályafutása során méltán tett szert országos hírnévre. Többek között neki is köszönhető, hogy a Matias Borászat szemlélete nagy mérete ellenére a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható.
A Matias Borászat a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi a természetes eljárások magas szintű művelését. A szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét, és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.
Reduktív érlelésű boraink fehér, míg hordós érlelésű boraink fekete címkét kaptak. A reduktív érlelés és erjesztés célja, hogy minél hatékonyabban őrizzük meg a bor elsődleges gyümölcsös aromáit. A klasszikus hordós érlelésnek köszönhetően a bor egyedi ízvilágot kap, s eközben a terroir jellegzetességei is hangsúlyosakká válnak.
A Matias Borászat több mint 100 ha szőlőterülettel rendelkezik, Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékeken. A termesztett fajták között megtalálható a magyar és világfajták szinte teljes szortimentje.
Borok
Programok
Áttekintés
Alapítás éve: 2007
Megművelt terület: 110 Ha
Pince kapacitás: 6.140Hl
Éves Palackszám: 500.000
Főborász: Kiss Gábor
Szőlész: Rácz Miklós
Termesztett szőllőfajták:
Pécs: olaszrizling, zenit, zöldveltelini, sauvignon blanc, pinot blanc, hárslevelű, cirfandli chardonnay, szürkebarát, zweigelt, irsai olivér
Villány: portugieser, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon, syrah
Szekszárd: kadarka, merlot, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon
Badacsony: szürkebarát, muskotály, kéknyelű, olaszrizling
Tokaj: hárslevelű furmint, sárgamuskotály
Betöltés...