Andreas Mayer, a két Michelin-csillagos osztrák séf Magyarországon köszönti a pálinkafőzési szezon kezdetét!
Július 2-án ismét Cigánymeggy Fesztivál az Agárdi Pálinkafőzdében! A Cigánymeggy Fesztivál sikeres és keresett kulturális és gasztronómiai esemény az Agárdi Pálinkafőzde programjai között immár ötödik éve.
A rendezvényt meghívásos főzőverseny teszi egyedivé, amelyen 20 meghívott csapat (többnyire magyarországi vezető éttermek) méri össze tudását.
Andreas Mayer
"2011-ben Andreas Mayer az Agárdi Pálinkafőzde kulturális és gasztronómiai fesztiváljának, az V. Cigánymeggy Fesztiválnak szakmai védnöke."
A fesztivál szakmai fővédnöke, aki egyben a főzőverseny zsűri elnöke is, Andreas Mayer, két Michelin-csillagos osztrák séf.
Andreas Mayer 2004 óta MAYER's Restaurant és Schloss Prielau Hotel & Restaurant (Zell am See, Ausztria) konyhafőnöke. Előzőleg konyhavezető az Eckart Witzigmann's Palazzojában Berlinben és Münchenben. Eckart Witzigmannal közösen szakácskönyvet írt. A Kempinski Hotelben, Münchenben konyhavezetőként dolgozott. Szakmai sikereit Müchnenben, Düsseldorfban, Belinben, Hamburgban érte el.
Szakmai díjai:
Bertelsmann az Év étterme 2011, 2 Csillag Guide Michelin, 95 Pont A la Carte, 3,5 FFF a Német Feinschmecker-től, 5 Hauben a Bertelsmann Essen und Trinken-től 2008, Trophé Culinaire a legkreatívabb konyhának A la Carte 2010, Év szakácsa Ausztriában 2007, 2006 Az év felfedezettje A la Carte, 2005 Év felfedezettje Ausztriában
Andreas Mayer úr a Agárdi Pálinkafőzde főzőmesterének Vértes Tibornak – akit 2009-ben a bécsi Destillata versenyen Az Év Főzőmesterének választottak - meghívását fogadta el, hogy szakmai tudásával és a magyar gasztronómiai elit kiváló szakembereinek - Csapody Balázs (Kistücsök étterem, Balatonszemes), Litauszki Zsolt (Pest-Buda étterem Budapest), Herczeg Zoltán (67 étterem Székesfehérvár), Mautner Zsófia (Dining Guide), Harmath Csaba (szakíró) - támogatásával részt vegyen a főzőverseny értékelésében, és a magyartarka szarvasmarha népszerűsítésében.
A workshopon Dr. Húth Balázs (Magyartarka Tenyésztők Egyesülete): A magyartarka fajta bemutatása címmel , ezt követően Vadász Sándor (Cora): Feldolgozott magyartarka termékek a kereskedelemben tart előadást. Ezek után Denis Phillipot (Cora) és Andreas Mayer (Mayer’s Restaurant) Negyed marha interaktív bontása – bemutatót tart. Mayer úr Főzési tapasztalatok magyartarka alapanyagból címmel tartott előadása zárja a pénteki eseményt.
Reméljük, hogy az idei Cigánymeggy Fesztivál is sokakat vonz Agárdra, és bízunk abban is, hogy az Agárdi Pálinkafőzde Andreas Mayer úr és a magyar gasztronómiai szakemberek segítségével tartalmas és sikeres, ízekben, élményekben, kulináris kalandokban gazdag fesztivállal gazdagíthatja idén is a nyári programok sorát.
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.