Andreas Mayer, a két Michelin-csillagos osztrák séf Magyarországon köszönti a pálinkafőzési szezon kezdetét!

2011-06-30 | Agárdi Pálinkafőzde Kft. | Szerző: Ocsenás Kati | Fotó: Agárdi Pálinkafőzde Kft.

Július 2-án ismét Cigánymeggy Fesztivál az Agárdi Pálinkafőzdében! A Cigánymeggy Fesztivál sikeres és keresett kulturális és gasztronómiai esemény az Agárdi Pálinkafőzde programjai között immár ötödik éve.

A rendezvényt meghívásos főzőverseny teszi egyedivé, amelyen 20 meghívott csapat (többnyire magyarországi vezető éttermek) méri össze tudását.

Andreas Mayer, a két Michelin-csillagos osztrák séf Magyarországon köszönti a pálinkafőzési szezon kezdetét!

Andreas Mayer

"2011-ben Andreas Mayer az Agárdi Pálinkafőzde kulturális és gasztronómiai fesztiváljának, az V. Cigánymeggy Fesztiválnak szakmai védnöke."

A fesztivál szakmai fővédnöke, aki egyben a főzőverseny zsűri elnöke is, Andreas Mayer, két Michelin-csillagos osztrák séf.



Andreas Mayer 2004 óta MAYER's Restaurant és Schloss Prielau Hotel & Restaurant (Zell am See, Ausztria) konyhafőnöke. Előzőleg konyhavezető az Eckart Witzigmann's Palazzojában Berlinben és Münchenben. Eckart Witzigmannal közösen szakácskönyvet írt. A Kempinski Hotelben, Münchenben konyhavezetőként dolgozott. Szakmai sikereit Müchnenben, Düsseldorfban, Belinben, Hamburgban érte el.

Szakmai díjai:
Bertelsmann az Év étterme 2011, 2 Csillag Guide Michelin, 95 Pont A la Carte, 3,5 FFF a Német Feinschmecker-től, 5 Hauben a Bertelsmann Essen und Trinken-től 2008, Trophé Culinaire a legkreatívabb konyhának A la Carte 2010, Év szakácsa Ausztriában 2007, 2006 Az év felfedezettje A la Carte, 2005 Év felfedezettje Ausztriában


Andreas Mayer úr a Agárdi Pálinkafőzde főzőmesterének Vértes Tibornak – akit 2009-ben a bécsi Destillata versenyen Az Év Főzőmesterének választottak - meghívását fogadta el, hogy szakmai tudásával és a magyar gasztronómiai elit kiváló szakembereinek - Csapody Balázs (Kistücsök étterem, Balatonszemes), Litauszki Zsolt (Pest-Buda étterem Budapest), Herczeg Zoltán (67 étterem Székesfehérvár), Mautner Zsófia (Dining Guide), Harmath Csaba (szakíró) - támogatásával részt vegyen a főzőverseny értékelésében, és a magyartarka szarvasmarha népszerűsítésében.

A workshopon Dr. Húth Balázs (Magyartarka Tenyésztők Egyesülete): A magyartarka fajta bemutatása címmel , ezt követően Vadász Sándor (Cora): Feldolgozott magyartarka termékek a kereskedelemben tart előadást. Ezek után Denis Phillipot (Cora) és Andreas Mayer (Mayer’s Restaurant) Negyed marha interaktív bontása – bemutatót tart. Mayer úr Főzési tapasztalatok magyartarka alapanyagból címmel tartott előadása zárja a pénteki eseményt.

Reméljük, hogy az idei Cigánymeggy Fesztivál is sokakat vonz Agárdra, és bízunk abban is, hogy az Agárdi Pálinkafőzde Andreas Mayer úr és a magyar gasztronómiai szakemberek segítségével tartalmas és sikeres, ízekben, élményekben, kulináris kalandokban gazdag fesztivállal gazdagíthatja idén is a nyári programok sorát.

Cimkék: Cigánymeggy Fesztivál, Agárdi Pálinkafőzde
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Megvan az év pálinkája

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok