Az Emirates fedélzetén is otthon érezhetik magukat a magyarok

2018-02-13 | Hírszerkesztő

Az Emirates kifejezetten a magyar utasoknak kíván kedveskedni legújabb szolgáltatásaival, hogy otthonosan érezzék magukat a Budapestről Dubajba tartó járatokon.

Az Emirates fedélzetén is otthon érezhetik magukat a magyarok

A hagyományos magyar fogások által inspirált ételek kifejlesztése, a magyar légiutaskísérők alkalmazása és a magyar tartalmak kiemelése a díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszerben csak néhány az Emirates kezdeményezései közül.



„Kulcsfontosságú számunkra, hogy a magyar utasok repülőgépeink fedélzetén is otthon érezzék magukat. Folyamatosan fejlesztjük és bővítjük termékkínálatunkat, és már több mint 150 magyar légiutaskísérő dolgozik a csapatunkban, akik a fedélzeten szívélyes magyar üdvözlettel fogadják az utasokat. Hisszük, hogy azok a turisták és üzletemberek, akik először látogatnak Budapestre, szintén élvezni fogják az Emirates által nyújtott élményt, mintegy bevezetésként a magyar vendégszeretetbe és kultúrába” – mondta Horváth Gábor, az Emirates magyarországi Country Managere. 

Az Emirates hagyományos magyar ételeket kínál a Premium utasok számára – a fogások mindegyike nagy múltra tekint vissza a magyar gasztronómiában. Az utasok előételként választhatnak csalamádét, vagy kipróbálhatják a Hungarikumnak számító gulyáslevest, étkezésüket pedig olyan ínycsiklandó desszertekkel zárhatják, mint a dobostorta.


„A magyar konyha egyedülálló, sokoldalú és különleges. Mind vizuálisan, mind az ízek tekintetében rendkívül sokszínű. A magyar ételekre már ránézni is jó. Igazán különleges élmény volt számomra a menüsor kialakítása közben még többet megtudni erről a gazdag kultúráról” – méltatta a magyar konyhát Ravi Nage, regionális Catering Manager, aki a magyar szakácsokkal közösen álmodta újra a hagyományos ételeket, hogy tökéletes szín-, forma- és ízkombinációt hozzanak létre.


Az Emirates catering szakértői Budapesten készítik el az ételeket, kizárólag a legjobb minőségű, friss, helyi alapanyagok felhasználásával. Annak érdekében, hogy minden Emirates utas megtalálja az ízlésének megfelelő ételt, a hagyományos fogások fűszerezése enyhébb, nem használják például a magyar konyhában népszerű csípős pirospaprikát. Míg néhány tradicionális étel esetében (ilyen például a töltött káposzta) a recept az eredeti formát követi, az Emirates szakácsai néhány étel, például a lángos modern változatát is elkészítették, melyek ugyanakkor megőrizték eredeti kulináris jellegzetességeiket.


A sokszínű kínálat érdekében az Emirates rendszeresen cseréli menükínálatát, így a Premium kabinok utasai számára többek között az alábbi magyar fogások érhetők el:

Levesek:
Tárkonyos borjúragu leves
Gulyásleves

Főételek:
Bélszín szelet vadász módra
Borjúpaprikás grízgaluskával
Csáki rostélyos paprikás mártásban
Bakonyi csirke paprikás palacsintafelfújttal
Kacsamell sült káposztás barátfülével
Harcsa paprikás túrós csuszával
Töltött káposzta
Fogas filé Kárpáti módra zöldfűszeres barátfülével

Desszertek:
Dobostorta
Körtés túrótorta

A hazai ínyencségek mellett az Emirates folyamatosan frissíti filmkínálatát is: 2016 júniusában egyedülálló magyar filmválogatást vezettek be az Emirates díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszerén, melyen csaknem 3000 mozicsatorna, játék és zene érhető el. Az utasok többféle magyar alkotásból, például akciófilmekből, vígjátékokból és romantikus filmekből válogathatnak. A légitársaság rendszeresen frissíti az elérhető filmek listáját olyan népszerű alkotásokkal, mint a Kincsem, a Kojot vagy a Vakfolt, az angol feliratozásnak köszönhetően pedig a külföldi utasok sem maradnak magyar filmek nélkül.

 

 

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok