Exkluzív borok széles választékát vezeti be az Emirates

2017-08-18 | Hírszerkesztő

Az Emirates világszínvonalú borprogramjának keretében továbbra is exkluzív bor- és pezsgőkínálattal kápráztatja el utasait a fedélzeten és a reptéri lounge-okban egyaránt.

Exkluzív borok széles választékát vezeti be az Emirates

A következő hónapokban a légitársaság olyan különleges italokkal bővíti választékát, mint az 1963-as évjáratú Graham’s Colheita Port, a 2009-es Dom Pérignon, vagy a 2008-as Moët & Chandon Grand Vintage.



Az exkluzív borokat az Emirates a világ legelismertebb borászataival együttműködésben szerzi be.

 

Fedélzeti kínálat

 

1963-as Graham’s Colheita Port

 

A teljes Emirates flotta First osztályán 2017 októberéig érhető el a kizárólag a légitársaság fedélzetén kínált észak-portugáliai borkülönlegesség, az 1963-as évjáratú Graham’s Colheita Port.

 

A huszadik század legjobbjának tartott évjáratában érlelt bor öt különböző ültetvény, köztük a Douro völgy egyik legnépszerűbb szőlőskertje, a Graham család tulajdonában álló Quinta dos Malvedos terméséből, hagyományosan lábbal taposva készült. A testes, édes, füstös aromájú 1963-as Colheita ízvilágának fő elemei a füge, a dió, a kávé és a karamellizált mogyoró, de fellelhetők benne a szárított datolya és a mazsola ízjegyei is.

 

2009-es Dom Pérignon Vintage

 

A korábban felszolgált 2005-ös és 2006-os vintage borokat követően októbertől az Emirates minden közepes- és hosszútávú járatának First osztályán elérhető lesz a 2009-es Dom Pérignon Vintage. A selymes, gyümölcsös bor egyetlen italban ötvözi a csonthéjas gyümölcsök, a guáva, a grépfrút, valamint a friss pirítós és a vanília ízjegyeit, a citromos briós és a nektarin aromájával vegyítve.

 

A 2009-es Dom Pérignon Vintage kísérőjeként az Emirates csapata és Marco Fadiga, a Dom Pérignon vezető séfje különleges, hideg és meleg fogásokat álmodott meg, köztük vegetáriánus variációkkal. Az utasok többek között az alábbi ínyencségeket kóstolhatják meg:

 

  • Füstölt skót lazac metélőhagymával és avokádó krémmel

  • Grillezett szarvashús áfonyával és füstölt sóval

  • Humusz bárány baharattal

  • Bresaola feta sajtos-fahéjas buggyantott körtével

  • Parmezán és szarvasgomba arancinoval

 

A Dubaji Nemzetközi Repülőtér lounge-ainak kínálata

 

2008-as Moët & Chandon Grand Vintage

 

Az Emirates és a Moët Hennessy több mint 25 évre visszanyúló partnersége révén a légitársaság Moët & Chandon Imperial pezsgőt kínál a dubaji Emirates First osztályú lounge-okban. A nagymúltú üzleti kapcsolat eredményeként limitált ideig kizárólag az Emirates három dubaji First osztályú lounge-ában lesz elérhető a 2008-as Moët & Chandon Grand Vintage. A hét évig érlelt pezsgő ízvilágában rendelkezik a hárs, a lonc és az akác virágos jegyeivel, a bergamott és a mandarin árnyalataival, valamint egy csipetnyi ánizzsal és zöld paradicsommal. Az ízélményt a fehér húsú őszibarack, a nektarin, a Mirabelle szilvák, a briós, a frangipán és a mandula aromája, valamint a vanília és egy leheletnyi fehér bors teszi teljessé.

 

Moët & Chandon ételpárosítások

 

A Dubaji Nemzetközi Repülőtér B-szatelitjében található Emirates Business váró Moët & Chandon pezsgő lounge-ában a kifejezetten a Moët & Chandon négy kitűnő pezsgője, a Moët Impérial, a Moët Rosé Impérial, a Moët & Chandon Grand Vintage és a Moët Nectar Impérial kísérőjeként megálmodott fogásokat is megkóstolhatják az utasok.

 

Az Emirates fedélzeti ellátásért felelős séfjei és a lounge-ok munkatársai Marco Fadigával közösen alkották meg a negyedévente megújuló, különleges ételkínálatot:

 

  • Maracujás krémkaramell

  • Quinoa saláta bresaolával és Parmezán chips-szel

  • Paradicsomlekvár bocconcini sajttal, spenóttal és rukkola olajjal

  • Garnéla koktél

  • Kagyló tatár ropogós kapribogyóval

  • Krémsajtos szőlősaláta

  • Citrussaláta

  • Csirkepástétom ananásszal

 

Cimkék: Emirates

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok