Indítsd roséval a nyarat! --- Rosalia - Rosé és Pezsgő Liget

2017-05-05 | Hírszerkesztő

Fűben heverni, rosét rendelni, Veled szemezni, egy jó burgert megenni. Egyre csak szeretni, a buliban elveszni, végül egymásra találni!

 

Indítsd roséval a nyarat! --- Rosalia - Rosé és Pezsgő Liget

Azt mondják, minden csoda három napig tart, akárcsak a Rosalia Fesztivál a főváros szívében. Május 12-14. között életre kel a park, rózsaszínbe öltözik a Városliget. Rosé, pezsgő, finom borok, street food, koncertek, és persze szerelem Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválján.  Több mint 50 borász borai mellett a street food ételek legfrissebb kínálata is bemutatkozik. A színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókat: fellép többek között Bye Alex és a Slepp, a Muriel, a Zaporozsec, a Blahalouisiana, és DJ Juhász Laci. A Fonó izgalmas és fiatalos folklór programmal készül: néptáncos flashmob a Hősök teréről, bemutatkozik az örökvidám Vadrózsák Néptáncegyüttes, részesei lehetünk az egykori táncházmozgalom újra gondolt hangulatának.

 



Gasztronómia

A roséhoz, gyöngyöző és habzó borhoz, pezsgőhöz szinte bármilyen étel illik, amit szívesen fogyasztunk sétálás közben. A fénykorát élő „street food” irányzat változatos gasztronómiai kínálattal készül az idei Rosaliára is. Felfedezésre vár a bisztró konyha kínálata, sajtok és sonkák világa, a kemencés buci, kolbászkák kenyértölcsérben, lepénykenyérben kínált hazai felvágottak, vasalós lepény, különleges burgerek. Újdonságként mutatkozik be az olasz panini és a piadina, az olasz lepénykenyér. Az édesszájúak sem maradnak éhesek, lesz kürtőskalács, bonbonok, csokoládés finomságok, macaronok, főzött fagylaltok, rétesek és finom kávé.

Fesztivál színpad

A Rosalia színpadán gazdag zenei kínálat vár mindenkit, igazi borozgatós és egyben bulizós hangulat szórakoztatja a vendégeket. Május 12-én, pénteken 15.30-kor jazzes hangulatot teremt Rafael Márió, közreműködik Rabóczki Balázs. Őket követi a Muriel sajátos hangzású, dal- és fülközpontú, a hazai piacon egyedülálló progresszív popzenével. Az ünnepélyes megnyitót követően, 20.00 órakor ByeAlex és a Slepp lép színpadra, akik kellőképp felpezsdítik a hangulatot a nagy buli előtt, amikor is DJ Juhász Laci szolgáltat változatos hangulatot. A közönségtől függően bármi előfordulhat: hiphop, rnb, house, dnb, rock vagy akár dubstep.

A szombat ismét jazz hangulattal indul: 15.30-kor az egyre népszerűbb Early Morning Jazz formáció mutatkozik be első ízben a Rosalián. Őket követően egy sajátos, vidám, improvizációkkal teli órát tölthetünk el az európai szinten is jegyzett szájharmonikással, Pribojszki Mátyással és bandájával. Az esti koncertet a 10 éve, egy tehetségkutatón felfedezett Zaporozsec adja este 8 órától. A koncert után éjfélig DJ Juhász Laci keveri a zenét.

A vasárnapot a népzene és a folklór határozza meg, a megszokottól eltérően nagyon vidám és fiatalos stílusban. 11 órakor egy néptáncos flashmob indul a Hősök teréről. A színpadhoz érve a stafétát átveszi a Vadrózsák Néptáncegyüttes, akiket élőben kísér Pálházi Bence és bandája. 13 órától a BaHorKa tart igazi táncházat, nem csak gyerekeknek. Ebéd után a Hurdy Gang játszik, később a Táncművészeti Egyetem táncosai lépnek fel. A Rosalia záróakkordjait 18 órakor a Blahalouisiana adja, akik pár éve robbantak a köztudatba és azóta is töretlenül hódítják az igényes zenére éhes szíveket.

Liget Bora választás

Kerestetik a tavasz legnépszerűbb roséja! A nagy népszerűségnek köszönhetően idén is folytatódik a Liget Bora választás a Rosalián! Közel 40 kiváló rosé verseng a kitüntető címért – van köztük csendes és buborékos is. Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben induló rosék közül minél többet megkóstolni, majd a 3 legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni. Aki szavazatát a helyszínen sétáló hostesseknek, vagy a Liget Ponton adja le, meglepetésben részesül.

Butlers Borkvíz Bár

Bor és dizájn, mára elengedhetetlen kellékei egymásnak még a Rosalián is. Aki szeretné egy impozánsan berendezett környezetbe csöppenve borismereti tudását gyarapítani, nincs más dolga, mint felkeresni a Butlers Borkvíz Bár sátrat, ahol a hangulatok bútorokká lesznek, és a bútorok hangulatot teremtenek. A NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága ebben az egyedi környezetben segít eligazodni a borok világában. Mit érzünk, ha hibás borral találkozunk, felismerünk-e olyan hétköznapi illatokat, mint a rózsa, a málna vagy a tea illata? El tudjuk-e helyezni Magyarország borvidékeit egy térképen? A játékos kedvűek egy szerencsekereket megforgatva ajándékot is nyerhetnek. Az interaktív sátorba beléphet bárki, aki rendelkezik egy Rosaliás kóstolópohárral.  

Beszélő Poharak

Különleges és szórakoztató meglepetés várja az idei Rosalia vendégeit. A kóstoláshoz vásárolható Rosaliás kristálypoharak egy-egy jellegzetes feliratot rejtenek. A sors dönti el, hogy kinek mit üzen az a pohár, amihez előre láthatóan egész este szoros kapcsolat fogja fűzni. Hogy mit takar a 12 féle sejtelmes üzenet, kiderül a helyszínen fellapozható Rosalia katalógusból, vagy elolvasható a honlapon. Aki nem hisz a horoszkópokban, most próbára teheti a Rosalia Beszélő Poharainak varázserejét.  

Gyerekeknek

A Rosalia ideális időtöltés a kisgyermekes családoknak is. A fesztiválon a gyerekek kipróbálhatják, milyen autót vezetni, közlekedni. A ŠKODA KRESZ Parkban felállított közlekedési táblák és lábbal hajtható kisautók mókás, de biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek. A gyermekmegőrzőként is működő Szittya Pita kenyérsütő játszóházban és a Kürtős Legenda műhelyében a dagasztás, sütés, kürtőskalács készítés fortélyait is megtanulhatják a gyerekek, a kifejezetten számukra készített kellékekkel berendezett mini konyhában. Vasárnap táncház és gyerekprogram a színpadnál, ahol a Liget színező sarok mellett kedves arcfestést is kaphatnak a gyerekek. A rendezvény alatt a Városliget hatalmas füves területei, focipályái, bmx és roller pályája, játszóterei nyújtanak teljes kikapcsolódást a családok számára.

A Rosalia – Rosé és Pezsgő Liget nyitva tartása:

Május 12. péntek                           14-24 óra között

Május 13. szombat                        12-24 óra között

Május 14. vasárnap                       10-21 óra között

Belépés: ingyenes. A borkóstoláshoz 1000 forintért kristály kóstolópohár vásárolandó. Aki elővételben vásárol poharat, elkerülheti a sorban állást, és egy ajándék borkóstolót is kap a helyszínen. A rendezvény fizetőeszköze az 500 forintért bérelhető és feltölthető Festipay fesztiválkártya, illetve ingyenesen használható az érintés nélküli MasterCard PayPass és VISA payWave bankkártya.

Tölts el egy szép májusi napot a városligeti fák árnyékában, beszélgess, borozgass, falatozz, élvezd a koncerteket és válaszd ki idei kedvenc rosédat, pezsgődet!

www.rosalia.hu

 

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok