Limonádé jó szívvel - lemonAID

2018-06-17 | Hírszerkesztő

A "Limonádé jó szívvel" - lemonAID egy olyan ügy, melyet minden fenntartható vendéglátást zászlójára tűző étterem és vendéglátóhely tulajdonosnak fel kell vállalnia. A felelősségteljes limonádé-készítésről eddig kevés szó esett, mi most ezen szeretnénk változtatni.

Limonádé jó szívvel - lemonAID

Hogy miért most? 

Javában tombol a nyári szezon, vége az iskolának, a családok nekiindulnak és a gyerekek is többször járnak étteremben, vendéglátóhelyen, mint az év más részében.


Egyik részről üdvözlendő az a trend, hogy a vendéglátást magas színvonalon űző helyek esetében jelentősen visszaesett a nagyipari üdítők kínálása, és fogyasztása. Többen már az itallapra sem teszik fel ezeket az üdítőket és csak termelői, ellenőrizhető forrásból származó szörpöket, gyümölcsleveket, helyben készült frissítőket árulnak. Ez egy pozitív tendencia, de felelősség is egyben. Vendéglátóként különösen fontos, hogy az általunk készített üdítőket, frissítőket jó szívvel tudjuk kínálni a vendégek számára, és itt a küllem mellett a beltartalmat és az egészségre gyakorolt hatásokat is figyelembe kell venni. Ez a faktor a limonádé készítés folyamatában különösen fontos. Nagy figyelmet és utánajárást kíván, hogy csak emberi fogyasztásra alkalmas, ellenőrizhető forrásból származó citrusokkal készítsük a limonádékat és díszítsük az egyéb italokat, hiszen köztudott, hogy a citrusok héja méreganyagokat tartalmazhat. Miénk a felelősség, hogy ne "méregleveket", hanem valódi vitaminbombákat adjunk a vendégeinknek.
 
Kedves felelősségteljes vendéglátók!  

Csatlakozzatok mozgalmunkhoz, nyomtassátok ki és ragasszátok ki a jó szívvel készített limonádék megkülönböztető matricáját. Legyen a közös jelszavunk: lemonAID, limonádé jó szívvel!
 
A Limonádé jó szívvel Facebook oldalon szeretnénk közzétenni és folyamatosan frissíteni
Letölthető anyagok, matricák

További Hírek

HOSSZÚPÁLYI BORMÚZEUM - A TISZÁNTÚL ELSŐ INTERAKTÍV BORMÚZEUMA
HOSSZÚPÁLYI BORMÚZEUM - A TISZÁNTÚL ELSŐ INTERAKTÍV BORMÚZEUMA
2019-09-14

Megnyitotta kapuit és minden bor és borkészítés iránt érdeklődőt szeretettel vár a Hosszúpályi Bormúzeum! 

Somlói Juhfark Ünnep 2019
Somlói Juhfark Ünnep 2019
2019-09-13

Nagy Sétálókóstoló: a legjobb Juhfark borok egy helyen, egy időben, október 12-én, a somlói Tornai Pincészetben

Évi 31 millió magyar bort ad el a Lidl külföldön 13 milliárd forint értékben
Évi 31 millió magyar bort ad el a Lidl külföldön 13 milliárd forint értékben
2019-09-13

Hatodik alkalommal rendezte meg a Lidl Magyarország a Lidl Wine Expo Hungaryt, melyet Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese nyitott meg.

Génmanipuláció menti meg a sör és a whisky kedvelőit
Génmanipuláció menti meg a sör és a whisky kedvelőit
2019-09-13

Az edinburgh-i Heriot-Watt Egyetem kutatói megtalálták az árpának a szárazsággal szembeni ellenállásért felelős génjét. A klímaváltozás fokozódó hatásaitól rettegő mezőgazdászok fellélegezhetnek.

Barackpálinkából nem lesz hiány, cseresznyéből igen
Barackpálinkából nem lesz hiány, cseresznyéből igen
2019-09-13

A szakemberek szerint a jó pálinkához tiszta, érett gyümölcs kell, az alapanyagot jól záródó műanyaghordóban kell érlelni napi figyelem és egyszeri keverés mellett.

Ugyanaz a szőlő, mégis más a bor
Ugyanaz a szőlő, mégis más a bor
2019-09-13

Nemrégiben megjelent egy cikk az egyik magyar hírportálon, amely szerint, ha valaki megkóstolja a francia a Savagnin blanc szőlőből készült bort (nem Sauvignon blanc, ez egy másik fajta), „akkor szó szerint ugyanazt az ízt érzékelheti, mint 900 évvel ezelőtt ugyanott.”

Laposa Bence: a Balatonnál felesleges a fürdési lehetőséget reklámozni
Laposa Bence: a Balatonnál felesleges a fürdési lehetőséget reklámozni
2019-09-13

A balatoni régió jövője nem az, hogy tavaszi és őszi szezonban is erősít, hanem az, ha egész évre alkalmas programokat képes kínálni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Balatoni Kör elnöke, Laposa Bence.

Ezért nem lesz idén olcsóbb a bor, hiába nyomott a szőlőár
Ezért nem lesz idén olcsóbb a bor, hiába nyomott a szőlőár
2019-09-12

Az elmúlt hetek meleg időjárása miatt egyes borvidékeken felgyorsult a szőlő érése, de rendben, jó ütemben halad a szüret az országban - mondta az InfoRádióban a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára, Brazsil Dávid. Jó évjárat lehet a 2019-es, kiváló minőségű borok jönnek. Az ár viszont az áthúzódó tavalyi készletek és a nyomott szőlőár ellenére nem csökken.

Nehéz évük lehet a magyar szőlőtermelőknek: soha nem látott döntéseket hozott a kormány
Nehéz évük lehet a magyar szőlőtermelőknek: soha nem látott döntéseket hozott a kormány
2019-09-06

Habár a szüret nemcsak régi népszokás, de egyben ünnep is, a változás ezt az eseményt sem kerüli el, hiszen a szüret kezdete az utóbbi években egyre korábbi időpontban köszönt be – mondta köszöntőjében Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a XXVII. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok megnyitóünnepségén.

Milliárdokat költ az agrártárca a magyar bor reklámozására
Milliárdokat költ az agrártárca a magyar bor reklámozására
2019-09-06

A minőségi borok értékesítésének támogatására 3,5 milliárd forintos borpromóciós program indítását tervezi az agrártárca - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön a 28. Budapest Borfesztivál megnyitóján.

Programok


Évi Virág - Ajándék»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»