Limonádé jó szívvel - lemonAID

2018-06-17 | Hírszerkesztő

A "Limonádé jó szívvel" - lemonAID egy olyan ügy, melyet minden fenntartható vendéglátást zászlójára tűző étterem és vendéglátóhely tulajdonosnak fel kell vállalnia. A felelősségteljes limonádé-készítésről eddig kevés szó esett, mi most ezen szeretnénk változtatni.

Limonádé jó szívvel - lemonAID

Hogy miért most? 

Javában tombol a nyári szezon, vége az iskolának, a családok nekiindulnak és a gyerekek is többször járnak étteremben, vendéglátóhelyen, mint az év más részében.


Egyik részről üdvözlendő az a trend, hogy a vendéglátást magas színvonalon űző helyek esetében jelentősen visszaesett a nagyipari üdítők kínálása, és fogyasztása. Többen már az itallapra sem teszik fel ezeket az üdítőket és csak termelői, ellenőrizhető forrásból származó szörpöket, gyümölcsleveket, helyben készült frissítőket árulnak. Ez egy pozitív tendencia, de felelősség is egyben. Vendéglátóként különösen fontos, hogy az általunk készített üdítőket, frissítőket jó szívvel tudjuk kínálni a vendégek számára, és itt a küllem mellett a beltartalmat és az egészségre gyakorolt hatásokat is figyelembe kell venni. Ez a faktor a limonádé készítés folyamatában különösen fontos. Nagy figyelmet és utánajárást kíván, hogy csak emberi fogyasztásra alkalmas, ellenőrizhető forrásból származó citrusokkal készítsük a limonádékat és díszítsük az egyéb italokat, hiszen köztudott, hogy a citrusok héja méreganyagokat tartalmazhat. Miénk a felelősség, hogy ne "méregleveket", hanem valódi vitaminbombákat adjunk a vendégeinknek.
 
Kedves felelősségteljes vendéglátók!  

Csatlakozzatok mozgalmunkhoz, nyomtassátok ki és ragasszátok ki a jó szívvel készített limonádék megkülönböztető matricáját. Legyen a közös jelszavunk: lemonAID, limonádé jó szívvel!
 
A Limonádé jó szívvel Facebook oldalon szeretnénk közzétenni és folyamatosan frissíteni
Letölthető anyagok, matricák

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok