Pezsgőkonferencia - Gondolatok a buborék körül a pezsgővilág hazai és nemzetközi nagyjaival!

2019-04-10 | Hírszerkesztő

Május 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjai gyűlnek össze, hogy bemutatkozzanak és szakmai vitát folytassanak egy önálló konferencián.

Pezsgőkonferencia - Gondolatok a buborék körül a pezsgővilág hazai és nemzetközi nagyjaival!

Ideje, hogy a pezsgőkészítés hazai és nemzetközi legjobbjai is bemutatkozzanak egy önálló konferencián Magyarországon, hiszen egyre figyelemre méltóbb pezsgők készülnek ma már, ugyanakkor el kell ismernünk, hogy a pezsgőkultúra építésében, ápolásában van még teendőnk. A Borjog és Bormarketing Konferencia analógiájára a szervezők egyik fő célja éppen az, hogy ezzel a témával most ismét megszólítsák az ágazat véleményformálóit.



A Rókusfalvy Pál és dr Prónay Bence által szervezett konferencia húsbavágó témákat ígér az ágazat vezetőitől, valamint izgalmas előadásokat fantasztikus magyar és nemzetközi pezsgőkészítőktől és parázs vitákat a kerekasztal keretein belül, amelynek témája: "Technológia vs. Terroir". Az esemény jogosan várt részét képezik majd a vezetett kóstolók a legjobb pezsgőkből.

Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény programterve már elérhető és a jelentkezés is elindult apezsgokonferencia.hu oldalon. Alább közöljük a tervezett tematikát.

 

PROGRAMTERV

10:00-10:20

I

 

Megnyitó

DR. FELDMAN ZSOLT, államtitkár, Agrárminisztérium

10:20-10:25

I

 

Köszöntő

RÓKUSFALVY PÁLborász, a konferencia társszervezője

10:25-10:45

I

 

Védett eredetű pezsgők Magyarországon - áttekintés és lehetséges jövőkép

GÁL PÉTER, főosztályvezető, Agrárminisztérium

10:45-11:05

I

 

A pezsgő alapbor készítésének tapasztalatai a Légli Szőlőbirtokon

LÉGLI OTTÓ, borász, tulajdonos, Légli Szőlőbirtok

11:05-11:20

 

Kávészünet

11:20-11:40

I

 

Somló és a Kreinbacher

BODORKÓS NORBERT, szakmai vezető, Kreinbacher Birtok

11:40-12:00

I

 

Etyeki pezsgő - tervezett változtatások az Etyek-Budai termékleírásban

HERNYÁK TOMI, borász, Hernyák Birtok

12:00-12:20

I

 

“Pezsgő-trend” a világban 

DR. BRAZSIL DÁVID, főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

12:20-12:30

I

 

„Bejelentkezés”

BRUNO PAILLARD, tulajdonos, Champagne Bruno Paillard

12:30-13:30

 

Állófogadás

13:30-13:50

I

 

Ruinart - Gondolkodás, munka, fejlesztés az állandó csúcsminőség érdekében

LOUISE BRYDEN, Winemaker of Maison Ruinart, Champagne 

13:50-14:10

I

 

Miért szereti a világ a champagne-t?

HANTOS LÁSZLÓ, pezsgőszakértő

14:10-14:30

I

 

Újra pezseg a partiumi Kristálysziget

KOVÁCS ZOLTÁN és RÁBAI LÁSZLÓ társtulajdonosok, Kárásztelek Pezsgőpincészet

14:30-15:00

 

Kávészünet

15:00-16:00

I

 

KEREKASZTAL - Téma: „Technológia vs. Terroir”

 

Felkért résztvevők:

  • DEMETER ZOLTÁN
  • DR. FIÁTH ATTILA
  • GARAMVÁRI ZSUZSANNA
  • LACZKÓ GÁBOR
  • SZENTESI JÓZSEF

16:00-17:00

I

Vezetett pezsgőkóstoló

 

 

 

 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok