Pezsgőkonferencia - Gondolatok a buborék körül a pezsgővilág hazai és nemzetközi nagyjaival!
Május 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjai gyűlnek össze, hogy bemutatkozzanak és szakmai vitát folytassanak egy önálló konferencián.
Ideje, hogy a pezsgőkészítés hazai és nemzetközi legjobbjai is bemutatkozzanak egy önálló konferencián Magyarországon, hiszen egyre figyelemre méltóbb pezsgők készülnek ma már, ugyanakkor el kell ismernünk, hogy a pezsgőkultúra építésében, ápolásában van még teendőnk. A Borjog és Bormarketing Konferencia analógiájára a szervezők egyik fő célja éppen az, hogy ezzel a témával most ismét megszólítsák az ágazat véleményformálóit.
A Rókusfalvy Pál és dr Prónay Bence által szervezett konferencia húsbavágó témákat ígér az ágazat vezetőitől, valamint izgalmas előadásokat fantasztikus magyar és nemzetközi pezsgőkészítőktől és parázs vitákat a kerekasztal keretein belül, amelynek témája: "Technológia vs. Terroir". Az esemény jogosan várt részét képezik majd a vezetett kóstolók a legjobb pezsgőkből.
Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény programterve már elérhető és a jelentkezés is elindult apezsgokonferencia.hu oldalon. Alább közöljük a tervezett tematikát.
PROGRAMTERV |
||
10:00-10:20 |
I |
Megnyitó DR. FELDMAN ZSOLT, államtitkár, Agrárminisztérium |
10:20-10:25 |
I |
Köszöntő RÓKUSFALVY PÁL, borász, a konferencia társszervezője |
10:25-10:45 |
I |
Védett eredetű pezsgők Magyarországon - áttekintés és lehetséges jövőkép GÁL PÉTER, főosztályvezető, Agrárminisztérium |
10:45-11:05 |
I |
A pezsgő alapbor készítésének tapasztalatai a Légli Szőlőbirtokon LÉGLI OTTÓ, borász, tulajdonos, Légli Szőlőbirtok |
11:05-11:20 |
|
Kávészünet |
11:20-11:40 |
I |
Somló és a Kreinbacher BODORKÓS NORBERT, szakmai vezető, Kreinbacher Birtok |
11:40-12:00 |
I |
Etyeki pezsgő - tervezett változtatások az Etyek-Budai termékleírásban HERNYÁK TOMI, borász, Hernyák Birtok |
12:00-12:20 |
I |
“Pezsgő-trend” a világban DR. BRAZSIL DÁVID, főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa |
12:20-12:30 |
I |
„Bejelentkezés” BRUNO PAILLARD, tulajdonos, Champagne Bruno Paillard |
12:30-13:30 |
|
Állófogadás |
13:30-13:50 |
I |
Ruinart - Gondolkodás, munka, fejlesztés az állandó csúcsminőség érdekében LOUISE BRYDEN, Winemaker of Maison Ruinart, Champagne |
13:50-14:10 |
I |
Miért szereti a világ a champagne-t? HANTOS LÁSZLÓ, pezsgőszakértő |
14:10-14:30 |
I |
Újra pezseg a partiumi Kristálysziget KOVÁCS ZOLTÁN és RÁBAI LÁSZLÓ társtulajdonosok, Kárásztelek Pezsgőpincészet |
14:30-15:00 |
|
Kávészünet |
15:00-16:00 |
I |
KEREKASZTAL - Téma: „Technológia vs. Terroir”
Felkért résztvevők:
|
16:00-17:00 |
I |
Vezetett pezsgőkóstoló |
|
|
|
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.