Bock Borászat

Bock Borászat
7773 Villány, Batthyány u. 15.

Tel.: +36 (72) 492-919
Fax: +36 (72) 592-010
E-mail: Email linkje
Web: Weboldal linkje

GPS koordináták (DD):
Lat: 45.8709
Long: 18.4511

Bock Borászat

A Bock Pincészet családi vállalkozás, a családban a szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya több évtizedre, sőt évszázadra nyúlik vissza. Az elődök Németországból települtek Magyarországra a 18. században. A család 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal a Villányi Borvidéken, ez időben már 3 ha területen gazdálkodtak. A bor szeretete és elkészítésének fortélyai azóta szállnak apáról fiúra, ebből nőtte ki magát mára ez a családi vállalkozás.

A Bock Pince Magyarország déli részén található, a Villányi borvidék egyik meghatározó borászata, jelenleg 70 hektár saját és még 70 hektár integrált területen gazdálkodik. A szőlőterületek a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak (Kopár-dűlő, Jammertál, Fekete-hegy, Ördögárok), ahol főként vörös szőlőfajták teremnek. Legjellemzőbb fajták és a belőlük készített borok: Portugieser (mai nevén PortaGéza), Kékfrankos, Cabernet fajták, Merlot, Pinot Noir, és az ezek házasításából készített Bock Cuvée, Royal Cuvée és Ermitage. A pincészet csak minőségi borokat készít. A borok nagy része a magyarországi gasztronómiában és borszaküzletekben kerül értékesítésre.

Bock Józsefet 1997-ben „Az Év Bortermelőjévé” választották, 2007-ben pedig az „Év pincészete” címmel jutalmazta. Több országos és nemzetközi borversenyen ért el Nagyarany, Arany és Ezüst érmet boraival (pl. Bock cuvée, Royal cuvée, Bordeaux-ban, Brüsszelben és Párizsban). A termelés kb. 20%-a kerül külföldi exportra, főként az EU tagállamokba és Kínába.

A pincészet 1996 és 2003 között modern feldolgozót és pincét épített, amely megfelel az Európai Unió által támasztott követelményrendszernek. 2008-2009-ben újabb beruházásra került sor, melynek során a bor feldolgozására és tárolására egy nagyobb feldolgozó épült.

A Bock Pince 1996 óta foglalkozik vendéglátással, egyúttal aktív részese a villányi borturizmusnak is. A látogatók borkóstolón vehetnek részt a ház boraiból és vezetett pincetúra keretein belül beavatják a borkedvelőket a borkészítés rejtelmeibe. A melegkonyhás Óbor Étterem és konferenciatermeink egyaránt alkalmas helyszínéül szolgálnak családi és egyéb rendezvények (céges rendezvények, találkozók, esküvők) lebonyolítására.

Borok

BOCK SZÜRKEBARÁT BOCK SZÜRKEBARÁT
2012 Bock Borászat
BOCK SYRAH BOCK SYRAH
2009 Bock Borászat
BOCK SAUVIGNON BLANC BOCK SAUVIGNON BLANC
2012 Bock Borászat
BOCK ROYAL CUVÉE BOCK ROYAL CUVÉE
2008 Bock Borászat
BOCK RAJNAI RIZLING BOCK RAJNAI RIZLING
2010 Bock Borászat
BOCK PORTAGÉZA SELECTION BOCK PORTAGÉZA SELECTION
2012 Bock Borászat

Programok

 

Áttekintés

Szolgáltatások