Bodri Pincészet

7100 Szekszárd, Faluhely-dűlő

Tel.: +36 (20) 440-6666
Fax: +36 (74) 887-200
E-mail: Email linkje
Web: Weboldal linkje

GPS koordináták (DD):
Lat: 46.328913
Long: 18.67178

A borvidék - Budapesttől 150 km-re délre - a szekszárdi és a geresdi-dombság észak-keleti részén terül el.

Pincészetünk Szekszárdon már öt generáció óta foglalkozik szőlőtermeléssel és borkészítéssel. Jelenleg 25 hektár termő szőlőterülettel rendelkezünk.

A fehér fajták közül a sauvignon blanc és az olaszrizling van többségben, van egy kis rajnai rizling és chardonnay is. Kékszőlőink: kadarka, kékfrankos, cabernet sauvignon és franc, merlot, továbbá egy kis zweigelt és pinot noir. Feldolgozónkat modern koracél tartályokkal szereltük fel, teljes kapacitásunk alapján akár kétszáz tonna szőlő fogadására is képesek vagyunk. Itt persze még nem tartunk, a 2004-es évjáratban 40 ezer palack bort töltöttünk, 2005-ből 60 ezer palackot. Terveink szerint 100 ezer palack körülire bővülhet majd a termelésük. Alapkoncepciónk egyszerű: kiváló szőlőből kiváló bort készíteni. Ennek jegyében fontos szempont a terméskorlátozás. Minőségi boraink esetében átlagosan egykilós tőkénkénti terhelést tervezünk, ám a természet néha közbeszól, mint például 2005-ben, amikor mindössze hatvan dekagrammot szüretelhettünk egy tőkéről.

Fajtaboraink között a kékfrankos selection van az élen, pincészetünk csúcsbora a legerősebb tételeinkből készült cuvée-nk, az optimus. Másik két házasításunk a civilis cuvée, és természetesen a bikavér, a szekszárdi borvidék legendás bora. Az optimus házasítást nem készítjük el minden évben, csak akkor, amikor az alapanyag magas minősége erre lehetőséget ad. A 2005-ös évjárat ilyen okokból kimaradt, de 2006-ból újra lesz optimus. Csúcsborunk minden esetben három fajta . Cabernet Sauvignon és Franc, valamint Merlot . Házasítása, az érlelés során 24 hónapot tölt kisméretű tölgyfahordókban.

Borkóstolás
Szekszárd közvetlen közelében, a Faluhely-dűlőben található a feldolgozónk, amelyhez tízkupolás, impozáns látványt nyújtó pince tartozik. Boltíves pincénk nyolcvanezer téglából épült, az ismert szekszárdi mester, Heimann Ferenc tervei alapján. Azért is szeretjük ezt a helyet, mert egészen közel van a városhoz, vendégeink mégis a természet nyugalmát, a szőlőhegyi romantikát élvezhetik itt. Ennek érdekében tájba illeszkedő, esztétikus épületegyüttest alakítottunk ki, hogy ez is a jó hangulatot és a harmóniát szolgálja. kóstolótermünk 70 személyes, jó időben vendégeink a teraszon is helyet foglalhatnak.

Szálláshelyek
Jól tudjuk, hogy egy hangulatos, késő estébe nyúló borkóstolás után az a legjobb, ha a vendégnek már sehová sem kell mennie, mert a szálláshelyek a pincénél rendelkezésre állnak. Hét vendégszobát ezért hamarosan megnyitunk a feldolgozónál, de a nem túl távoli terveink között egy komolyabb szálláshely-bővítés is szerepel.

Előzetes bejelentkezés esetén hangulatos pincei kóstolóra is lehetőséget biztosítunk.

Borok

Szekszárdi Optimus QV Szekszárdi Optimus QV
2007 Bodri Pincészet

Programok

 

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2020
Villányi 2=3 hétköznapok 2020
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2019-11-25 2020-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 58.600 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Varázslatos hétköznapok
Varázslatos hétköznapok
Itt a lehetőség, hogy Ön és párja pörgős, stresszes munkanapjait átvarázsoljuk romantikus hétköznapokká a Bock Hotel Ermitage-ban.
Akció ideje: 2019-11-25 2020-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: több szobatípus elérhető
Részvételi díj: 68.900 Ft/2 éj/2 fő-től

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****»

Patricius Borház»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»