A kenyér illata
Helyszín: több helyszínen
Cím: 7771 Palkonya ,Fő u.
Dátum: 2019 March 29 - 2019 March 30
Kontakt: Rechnitzer Szilvia
Tel: +36 (30) 426-2958
E-mail: szervezes@palkonya.hu
Egy hétvége, amikor minden a kenyérről szól Palkonyán! Minden, amit a kenyérről tudni kell. Kóstolj, ízlelj, kövesd a kenyér illatát! Kemencéket beindítjuk és a faluban több helyszínen is sütünk kenyeret, focacciát, pizzát és egyéb finomságokat.
Különböző helyszíneken sütnek meghívott pékjeink, ahol kóstolni, vásárolni is lehet. Minden kiállítónál vásárlási lehetőség.
Gyere és tanuld meg a kenyér készítés fortélyait a legjobbaktól! Izgalmas workshopok a kovászról, a kenyér sütés fortélyairól, sztárvendégek, kóstoló programok Palkonyán. Vendégeink lesznek malmok is, akik hoznak lisztet és bemutatókat is tartanak. Az esemény a KovászLabor baranyai közönség találkozója is egyben.
Sütési programokat is szervezünk, amikor tanúi lehetünk a sütés előkészítésének, vagy éppen a kemencéből való kiemelésnek. Kövesd a kenyér illatát! Lassulj be!
RÉSZTVEVŐK/PROGRAMOK
Péntek
16:00-tól Pincék nyitva állnak, palkonyai borok széles választéka, új évjáratokkal borkóstolási lehetőségek.
Szombat
PalKonyha, Panzió, Speiz programja (Fő u. 76.)
12:00-16:00 Kovászlabor közönség találkozó, és vásár
10:00-12:00 Kovászos kenyér workshop:, Ormós Gabi (Jenői pékség).
A JELENTKEZÉS elindult a palkonyha.hu oldalon! A workshopon való részvétel regisztrációhoz és fizetéshez kötött.
12:00-16:00: Palkonyha kemence foglalás: Szabadfi Szabolcs (Panificio il Basilico, Szabi a pék)
19:00 Kovászos vacsora, vendég séf Wolf András (Salon Étterem, Séf asztala, Séfek séfe) és további meglepetés sztárvendégek
Parázs vendégház / Mester Róbert Királypékség (Soltvadkert) és Garat Malom (Mohács) (Fő u. 49.)
Helyszín ingyenes!
10:00-tól folyamatos sütés és vásárlási lehetőség: pane, kenyerek, panettone, colombák, lisztvariációkkal.
Kovász variációk folyamatosan megtekinthetőek.
12:30 Amit a lisztekről tudni érdemes- Garat Malom Kft. Bányai Diána
14:00 Parázs vendégház/ Király Pékség – sütési program: Focaccia feltét variációkkal és különféle lisztekből
16:00 Parázs vendégház/ Király Pékség – Kenyér sütés fortélyai kovász variációkkal
Hárságyi Pince / Mester Róbert Királypékség Soltvadkert (Pincesor 24.)
10:00-tól folyamatos kóstolási és vásárlási lehetőség Mester Róbert (Királypékség) termékeiből: pane, kenyerek, panettone, colombák, lisztvariációkkal.
Vaj bisztró / Hobbi Pék és Orfűi Malmok (Fő u. 42.)
Vaj bisztró kínálata 10:00-től
11:00 Vaj Bisztró: Hobbi Pék és Orfűi Malmok – Kifli sütés
15:00 Vaj Bisztró: Orfűi Malmok és Hobbi Pék – Briós sütés
Egész nap vásárolhatók péksütemények.
Haraszti Pince
Termelői Piac
Németh és Német Pince
Délelőtt Termelői piac is várja az érdeklődőket!
A további programokat folyamatosan töltjük fel!
Vásárlási lehetőség minden kiállítónál
Palkonyai Pincék Nyitva állnak: borkóstolókkal várják vendégeket péntektől vasárnapig
Meleg étel a PalKonyha Falusi Bisztróban, a most debütáló Vaj Bisztró és Vendégházban és a Termelői Piacon.
Érdeklődni:
Rechnitzer Szilvia
turisztikai menedzser Palkonya
06 30 4262958
szervezes@palkonya.hu
További Programok
Akciók
Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.