II. VILÁGBAJNOK CHEFEK ÉJSZAKÁJA

II. VILÁGBAJNOK CHEFEK ÉJSZAKÁJA
Gasztronómiai rendezvény

Helyszín: Hotel Lycium**** Átrium Étterem
Cím: 4026 Debrecen ,Hunyadi u. 1-3.

Dátum: 2014 May 09
Időpont: 18:00 órától

Szervező: Hotel Lycium****

Tel: +36 (52) 506-600
Web: http://www.hotellycium.hu


Program:

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra együtt a Világbajnok Csapat!

ÉLMÉNYVACSORA AZ ÁTRIUM ÉTTEREMBEN 5 VILÁGBAJNOK CHEF KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL!



Kóstolja meg öt világbajnok chef 5 fogását!
- Breitenbach Rezső chef (Hotel Lycium****) többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
- Breitenbach Attila chef (Malom Hotel) többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
- Mile József executive chef (Aquaticum Termál és Wellness Hotel****) többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
- Rédai Attila executive chef (Calico Jack Pub) többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
- Gonda Attila executive chef (Ambrózia Étterem és Panzió***) többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes

A Világbajnok menü:

Hideg előétel
Pekándió fa füstjén készült borjúláb almás tormahabbal és ropogós hónapos retekkel
Lazac Grawlax kaviárjával kapros ricotta krémes uborkával
Fiatal kacsa rilette balzsamos cseresznyével, mini házi diós brióssal

Leves
Mascarponés mentás zöldborsó krémleves borsócsírával, cukorborsóval és garnélafagylalttal

Főétel
- Rozmaringos gyöngytyúk comb kétféleképpen: vajban konfitált és vagdalt fehér spárgával, bodzás burgonyafelfújttal és párolt eperszemekkel
- Vörösborban lassan párolt omlós marhapofa sült friss gombákkal, burgonya réteskével és préselt malaccsászár kocka medvehagymás gersli rizottóval

Desszert
- Torony trias
- Pisztácia feuletine
- Nugat csokoládé
- Crocaint praline

Részvételi díj: 9.900 Ft/fő

Asztalfoglalás: +36 (30) 681-0498, vagy +36 (52) 506-600

Jegyek 2014. május 6- ig elővételben vásárolhatók meg a Hotel Lycium**** recepcióján.

 

Cimkék: Lycium
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Együtt főznek a világbajnokok!

További Programok

Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.