II. VILÁGBAJNOK CHEFEK ÉJSZAKÁJA

Helyszín: Hotel Lycium**** Átrium Étterem
Cím: 4026 Debrecen ,Hunyadi u. 1-3.
Dátum: 2014 May 09
Időpont: 18:00 órától
Szervező: Hotel Lycium****
Tel: +36 (52) 506-600
Web: http://www.hotellycium.hu
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra együtt a Világbajnok Csapat!
ÉLMÉNYVACSORA AZ ÁTRIUM ÉTTEREMBEN 5 VILÁGBAJNOK CHEF KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL!
Kóstolja meg öt világbajnok chef 5 fogását!
- Breitenbach Rezső chef (Hotel Lycium****) többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
- Breitenbach Attila chef (Malom Hotel) többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
- Mile József executive chef (Aquaticum Termál és Wellness Hotel****) többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
- Rédai Attila executive chef (Calico Jack Pub) többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
- Gonda Attila executive chef (Ambrózia Étterem és Panzió***) többszörös Olimpiai, Európa- bajnoki, Világbajnoki aranyérmes
A Világbajnok menü:
Hideg előétel
Pekándió fa füstjén készült borjúláb almás tormahabbal és ropogós hónapos retekkel
Lazac Grawlax kaviárjával kapros ricotta krémes uborkával
Fiatal kacsa rilette balzsamos cseresznyével, mini házi diós brióssal
Leves
Mascarponés mentás zöldborsó krémleves borsócsírával, cukorborsóval és garnélafagylalttal
Főétel
- Rozmaringos gyöngytyúk comb kétféleképpen: vajban konfitált és vagdalt fehér spárgával, bodzás burgonyafelfújttal és párolt eperszemekkel
- Vörösborban lassan párolt omlós marhapofa sült friss gombákkal, burgonya réteskével és préselt malaccsászár kocka medvehagymás gersli rizottóval
Desszert
- Torony trias
- Pisztácia feuletine
- Nugat csokoládé
- Crocaint praline
Részvételi díj: 9.900 Ft/fő
Asztalfoglalás: +36 (30) 681-0498, vagy +36 (52) 506-600
Jegyek 2014. május 6- ig elővételben vásárolhatók meg a Hotel Lycium**** recepcióján.
További Programok
Akciók
Hírek

2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.

2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.





