www.borutazo.hu » Programok » TÖLTÖTT KÁPOSZTA FESZTIVÁL
 
TÖLTÖTT KÁPOSZTA FESZTIVÁL Fesztivál Cím: 3908 Rátka, Iskola tér 2.

Dátum: 2012-05-18 - 2012-05-20
Szervező: Művház Rátka

Tel: +36 (20) 542-1359
E-mail: muvhazratka@freemail.hu
Web: http://www.ratka.hu

Program:

Rátkán, a Tokaj-hegyaljai sváb településen második alkalommal rendezik meg a Töltött Káposzta Fesztivált. Legyen az bor- vagy káposztakóstolás, egy kellemes sörözés , népdal vagy táncbemutató, kézműves foglalkozás, délutáni gyerekműsor vagy éjszakai utcabál, bármire is van igénye, ezen a fesztiválon megtalálja, és egészen biztos, hogy kellemes élményekkel tér majd haza.
Műsoraink megtekintése Rátka Község Önkormányzata és a támogatók jóvoltából ingyenes.
Töltsék velünk a hétvégét, kóstolják meg az egyre népszerűbb Tokaj-hegyaljai, rátkai borokat, pálinkákat, ízleljék meg jellegzetes ételünket a rátkai töltött káposztát!


Programok:

Május 18. (péntek)
18:00 Táncház és borkóstolás a Művelődési Házban

Május 19. (szombat)
8:00 Főzőverseny kezdete
9:00 Kispályás labdarugó mérkőzések
12:00 Ebéd
13:00 Kézműves foglalkozások, előadás gyermekek részére.
14:00 Köszöntő, eredményhirdetések.
Kulturális műsor: óvodások, iskolások, énekkarok, tánccsoportok, zenészek, könnyűzenei együttes, humorista
20:00 Szabadtéri bál

Május 20. (vasárnap)
Szőlőszentelő mise a Padihegyen

Cimkék:Rátka

 
Betöltés...
Betöltés...
 • Nemzetközi innováció az Orosházi Öblösüveggyárból

  Nemzetközi innováció az Orosházi Öblösüveggyárból

  Az Orosházi Öblösüveggyár tulajdonosa az O-I Magyarországon elsőként különleges belső mintázatú boros üvegeket mutat be, melynek segítségével a magyar borászok még egyedibbé és érdekesebbé tehetik boraik megjelenését. Az innovatív, fehér és rozé borok számára készített palackokat az Orosházi Öblösüveggyárban készítik, bemutatkozásként három variációban: a palackok nyakán található spirál-, hullám-, és a palack teljes felületén rombusz mintával.


  A palack belső mintáját a borászok kreatív igényei és kérései alapján alakítják majd ki, így logó, felirat, vagy bármilyen különleges minta teheti majd egyedivé az üveget. Az első hazai minták 2014 decemberében készültek el az O-I öblösüveggyárában, melynek kialakításához 750 ml-es, menetes szájú Bordolese Nobile palackokra esett a tervezők választása. Az elegáns megjelenésű, magasságával is kiemelkedő 319 mm-es boros palackba fehér és rozé boraikat tölthetik majd magyar borászok.

  1
 • Új szárnnyal bővült a Bock Hotel Ermitage****

  Új szárnnyal bővült a Bock Hotel Ermitage****

  Kibővült a Bock Hotel Ermitage: a négycsillagos szálloda 334 millió forintból kialakított új szárnyát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter avatta fel Villányban csütörtökön.


  A Bock Hotel Ermitage**** és Óbor Étterem már évek óta a Villányi borvidék meghatározó szereplője. Az elmúlt évek folyamatos fejlesztéseit követve 2013. augusztus 8-án kezdetét vették azok a kivitelezési munkálatok, melyek a „A BOCK HOTEL ERMITAGE**** szolgáltatásainak fejlesztése” elnevezésű, DDOP-2.1.2-12-2012-0063 azonosító számú projekt keretein belül valósultak meg. A beruházásnak köszönhetően a szálloda további férőhelyekkel, sokoldalú wellness részleggel, valamint egyedülálló presidential suite lakosztályokkal gazdagodott.

  2
 • Ausztriában csak a legbátrabbak szüreteltek jégbornak való szőlőt

  Ausztriában csak a legbátrabbak szüreteltek jégbornak való szőlőt

  2014 akkora kihívás volt Ausztriában, mint itthon, mégis akadt pár borász a Fertő-tó környékén, aki kockáztatott és a szüret végét követően is kint hagyta az egészséges fürtöket jégbor-alapanyagnak.


  A december 31-re virradó éjszakán délelőttbe menőig mínusz 8 és mínusz 11 Celsius-fok között tudtuk leszüretelni az olaszrizlinget és a zöldveltelinit – mondta a 2014-es jégboros tapasztalatáról ifj. Andreas Nittnaus.

  3
 • Növelni kell a minőségi pálinka elismertségét

  Növelni kell a minőségi pálinka elismertségét

  Pálinkamesterek Országos Egyesületének alelnöke szerint növelni kellene a minőségi magyar pálinka ismertségét, elismertségét, ezzel együtt piaci részesedését bel- és külföldön egyaránt.


  Dúl Udó Endre elmondta: a Magyarországon forgalomba kerülő égetett szesz mennyiségének a pálinka nem egészen 10 százalékát teszi ki. Emellett a magyar párlatot - amely 100 százalékban magyar gyümölcsből készül - csak a környező országokban ismerik, máshol a világban csak elvétve. Mindezt az is mutatja, hogy a magyar pálinkaexport becslések szerint az éves előállított pálinkamennyiség 2-3 százaléka lehet.

  4
 • Már lehet nevezni a Nemzeti Bor Maratonra

  Már lehet nevezni a Nemzeti Bor Maratonra

  Várják a nevezéseket a 2015. május 23-án induló Nemzeti Bor Maratonra, amelyen 11 nap alatt csaknem 2580 kilométer megtételével 22 borvidék 120 településén futnak keresztül a jelentkezők.


  A Bács-Kiskun megyei Hajósról induló váltó lényege az összefogás. Az eseményt jótékonysági kampánnyal indítjuk el, amely során 10 alapítvány és egyesület programja közül 3 egy-egy millió forintot nyerhet a közönség szavazatai alapján – mondta Balla Attila, az esemény ötletgazdája és programigazgatója.

  5
 
Ki-kicsoda? 
Mathiász János

Mathiász János

Sümegi József,dr.

Sümegi József,dr.

Borvidék:
Hajós-Bajai borvidék

Vincze Béla

Vincze Béla

Borvidék:
Egri borvidék

Szőke Sándor

Szőke Sándor

Borvidék:
Kunsági borvidék

Rakaczki Gábor

Rakaczki Gábor

Borvidék:
Tokaji borvidék

Receptklub 

FÁCÁNMELL ÉDESEMNEK
burgonyabejglivel és vörösboros gyümölcsökkel

FÁCÁNMELL ÉDESEMNEK

"A koncepció az volt, hogy a főzni kedvelő fér-fia emberek részére adjunk egy receptet, amit maguk, otthon készíthetnek el kedvesük részére. Könnyedebb, nőies, tán kicsinyt édeskésebb ízvilágú étel legyen, amit valóban ünnepi asztalra szánunk. Az előkészületek fontosak, de nem nehéz az elkészítés maga. "

Prisztóka Tibor - Szél Fiai Fogadó (Nyúl)

[...]
Lexikon 

Kapásbor

A napszámosoknak a napszám mellé járó körülbelül 1 liter, nem a legjobb minőségű (csiger) bor.
Pannónia kincse

Pannónia kincse

Arak

Színtelen vagy gyengén sárgás színű szeszes ital, mely Elő- és Hátsó-Indiában és Jávában többnyire rizsből készül. Néha egyedül csak a kókuszpálma nedvéből állítják elő; különben pedig előállításának rendes módja az,