TÖLTÖTT KÁPOSZTA FESZTIVÁL

TÖLTÖTT KÁPOSZTA FESZTIVÁL
Fesztivál
Cím: 3908 Rátka ,Iskola tér 2.

Dátum: 2012 május 18 - 2012 május 20
Szervező: Művház Rátka

Tel: +36 (20) 542-1359
E-mail: muvhazratka@freemail.hu
Web: http://www.ratka.hu


Program:

Rátkán, a Tokaj-hegyaljai sváb településen második alkalommal rendezik meg a Töltött Káposzta Fesztivált. Legyen az bor- vagy káposztakóstolás, egy kellemes sörözés , népdal vagy táncbemutató, kézműves foglalkozás, délutáni gyerekműsor vagy éjszakai utcabál, bármire is van igénye, ezen a fesztiválon megtalálja, és egészen biztos, hogy kellemes élményekkel tér majd haza.
Műsoraink megtekintése Rátka Község Önkormányzata és a támogatók jóvoltából ingyenes.
Töltsék velünk a hétvégét, kóstolják meg az egyre népszerűbb Tokaj-hegyaljai, rátkai borokat, pálinkákat, ízleljék meg jellegzetes ételünket a rátkai töltött káposztát!


Programok:

Május 18. (péntek)
18:00 Táncház és borkóstolás a Művelődési Házban

Május 19. (szombat)
8:00 Főzőverseny kezdete
9:00 Kispályás labdarugó mérkőzések
12:00 Ebéd
13:00 Kézműves foglalkozások, előadás gyermekek részére.
14:00 Köszöntő, eredményhirdetések.
Kulturális műsor: óvodások, iskolások, énekkarok, tánccsoportok, zenészek, könnyűzenei együttes, humorista
20:00 Szabadtéri bál

Május 20. (vasárnap)
Szőlőszentelő mise a Padihegyen

Cimkék: Rátka

További Programok

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2015
Villányi 2=3 hétköznapok 2015
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2017-01-01 2017-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 48.000 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Carpe Diem csomag
Carpe Diem csomag
Kényeztető pihenés a villányi Bock Hotel Ermitage-ban!
Akció ideje: 2017-01-02 2017-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 84.600 Ft/2 fő/2 éj-től

Hírek

Több mint száz borral várja vendégeit a 12. Magyar Borok Bálja
Több mint száz borral várja vendégeit a 12. Magyar Borok Bálja
2017-02-27

A hazai báli szezon egyik legszínvonalasabb társasági eseménye a Winelovers szervezésében február 25-én a Corinthia Grand Hotel Royal szállodában megrendezésre kerülő Magyar Borok Bálja. A bál immár 12. alkalommal, több mint 100 kóstolható hazai borral, top séfek által összeállított menüvel és gazdag programkínálattal várja a borok és a gasztronómia rajongóit.

Itt van Kelet-Közép-Európa legnagyobb presztízsű boreseményének programja
Itt van Kelet-Közép-Európa legnagyobb presztízsű boreseményének programja
2017-02-22

Kelet-Közép-Európa legjelentősebb borpiaci találkozója, a 8. VinCE Budapest Wine Show 160 kiállítóval, 1000 különböző borral, számtalan mesterkurzussal, neves bortermelőkkel, nemzetközi szakértőkkel és borbeszerzőkkel, különleges kóstolókkal várja a borkedvelőket és a szakmabelieket március 17–19. között a Corinthia Hotelben.

 

Eger és Szekszárd összefog a bikavérért
Eger és Szekszárd összefog a bikavérért
2017-02-21

A két borvidék borászai együtt dolgoznak azért, hogy újrapozícionálják ezt a tradicionális magyar bortípust. Idén március 3-án rendezik meg Budapesten az Eger-Szekszárd Bikavér Párbajt, ahol a borászoktól személyesen is megtudhatjuk, hogy mit gondolnak a bikavér jelenéről és jövőjéről.

 

A hegyközségek tanácsa szabályozná a szőlőértékesítést
A hegyközségek tanácsa szabályozná a szőlőértékesítést
2017-02-21

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) tervezetet dolgoz ki a szőlőértékesítés szabályozására, a szőlész-borász szakmaközi szervezet a 2017-es szüret zökkenőmentes lebonyolítása érdekében augusztusra új típusú árprognózis közzétételét tervezi - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

 

Villányi kóstoló Amszterdamban
Villányi kóstoló Amszterdamban
2017-01-19

A legszebb Villányi Franc-okat kóstolhatta egy mesterkurzus keretében az amsterdami Wine Professional közönsége január 9-én, ahol a Csányi Pincészet, Heumann Pincészet, Jekl Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok, Ruppert Borház, Sauska Pincészet, Szemes Pincészet, Vylyan Pincészet, Weninger&Gere Pincészet, Tiffán’s Pincészet és a Domaine Mondivin borai mutatkoztak be

 

Legyünk büszkék a furmintra!
Legyünk büszkék a furmintra!
2017-01-18

Február közeledtével egyre több szó esik erről a szőlőfajtáról, a legtöbben mégsem tudnak róla sokat, pedig érdemes jobban megismerni, mert olyan kincsről van szó, ami egy komoly nemzetközi mezőnyben és a csúcsgasztronómiában is megállja a helyét.

 

Katalóguszárás, jégrendelés: befutónál a ProWein 2017
Katalóguszárás, jégrendelés: befutónál a ProWein 2017
2017-01-18

Jó jel a hazai borpiac számára, hogy idén – több éves kihagyás után - újból tartott sajtótájékoztatót Budapesten a világ legfontosabb borszakvásáraként ismert, németországi ProWein csapata. Ezek szerint ismét visszakerültünk a világ „borkeringésébe”. Nyilván az is sokat nyomott a latba, hogy tavaly, a magyar kiállítók mellett a hazánkból érkező szaklátogatók száma 50 százalékkal volt több az előző évhez képest.

 

Nagyon sokan szeretnének borászati támogatást kapni
Nagyon sokan szeretnének borászati támogatást kapni
2017-01-18

A borászati fejlesztésekre beadott pályázatok forrásigénye már most meghaladja a rendelkezésre álló negyvenmilliárd forintot – írja a Magyar Hírlap pénteki számában. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke szeretné, ha a pályázati keretösszeg megemelkedne.

 

Milyen magyar borokat isznak a világ csúcséttermeiben?
Milyen magyar borokat isznak a világ csúcséttermeiben?
2017-01-11

Október közepén, egy szürke, esős hétfőn este gyakorlatilag nem volt szabad asztal Budapest belvárosának egyik menő borbárjában. A foglalás nélkül érkező vendégeket sorra küldték el, a sommelier-k megállás nélkül töltötték a poharakat. A magyar bor persze nem csak Budapesten hódít, Mádon, Egerben, Villányban sorra nyílnak az igényes kóstolóhelyek, bárok, éttermek, és országszerte egyre több borbolttal találkozni.

 

Bikavérrel és furminttal hódítanánk meg a világot
Bikavérrel és furminttal hódítanánk meg a világot
2017-01-11

Túligénylés miatt növelhetik a borászok 40 milliárd forintos, szeptemberben megnyitott támogatási keretét – értesült lapunk közigazgatási forrásból. Informátorunk jelezte azt is, hogy a keret bővítésének mértékéről és időpontjáról még nem született döntés, ám minderre „belátható időn belül jó esély van”.

 


Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet»

Garamvári Szőlőbirtok»

Ametiszt Hotel Harkány»

Belward Pincészet»

Blum Pince - Borozó Vendégház»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»
Borgaléria»
Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Kastélyszálló»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Pincészet»

Mádi Kúria Hotel»

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel****»

Patricius Borház»

Puklus Pincészet»
Rákóczi Pince és Udvarház»
Szepsy Pince»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok»