www.borutazo.hu » Programok » TÖLTÖTT KÁPOSZTA FESZTIVÁL
 
TÖLTÖTT KÁPOSZTA FESZTIVÁL Fesztivál Cím: 3908 Rátka, Iskola tér 2.

Dátum: 2012-05-18 - 2012-05-20
Szervező: Művház Rátka

Tel: +36 (20) 542-1359
E-mail: muvhazratka@freemail.hu
Web: http://www.ratka.hu

Program:

Rátkán, a Tokaj-hegyaljai sváb településen második alkalommal rendezik meg a Töltött Káposzta Fesztivált. Legyen az bor- vagy káposztakóstolás, egy kellemes sörözés , népdal vagy táncbemutató, kézműves foglalkozás, délutáni gyerekműsor vagy éjszakai utcabál, bármire is van igénye, ezen a fesztiválon megtalálja, és egészen biztos, hogy kellemes élményekkel tér majd haza.
Műsoraink megtekintése Rátka Község Önkormányzata és a támogatók jóvoltából ingyenes.
Töltsék velünk a hétvégét, kóstolják meg az egyre népszerűbb Tokaj-hegyaljai, rátkai borokat, pálinkákat, ízleljék meg jellegzetes ételünket a rátkai töltött káposztát!


Programok:

Május 18. (péntek)
18:00 Táncház és borkóstolás a Művelődési Házban

Május 19. (szombat)
8:00 Főzőverseny kezdete
9:00 Kispályás labdarugó mérkőzések
12:00 Ebéd
13:00 Kézműves foglalkozások, előadás gyermekek részére.
14:00 Köszöntő, eredményhirdetések.
Kulturális műsor: óvodások, iskolások, énekkarok, tánccsoportok, zenészek, könnyűzenei együttes, humorista
20:00 Szabadtéri bál

Május 20. (vasárnap)
Szőlőszentelő mise a Padihegyen

Cimkék:Rátka

 
Betöltés...
Betöltés...
 • Almaáttörés a pálinka frontján

  Almaáttörés a pálinka frontján

  A jonatánalma-pálinka lett a XVI. gyulai pálinkafesztivál győztese.


  A tuzséri pálinka-manufaktúra jonatánalma-pálinkája lett a IV. pálinka-világkupa győztese. A versenyre több mint ötszáz pálinkát neveztek be, Magyarország mellett Örményországból, Romániából, Szerbiából, Abháziából és Szlovákiából is érkeztek minták.

  1
 • Rohamosan fejlődik a magyar koktélkultúra

  Rohamosan fejlődik a magyar koktélkultúra

  Budapestre látogatott Tim Etherington-Judge a Diageo luxus portfoliójának italnagykövete, hogy a szakma legjobb hazai képviselőivel is megossza a legfrissebb nemzetközi koktéltrendeket és újdonságokat. A neves bártender az esemény alkalmából elkészítette a Budapest Unique nevű, kifejezetten Budapest ihlette koktélját, melyet több budapesti bárban már idén nyáron megkóstolhatunk.


  A hazai koktélkultúra


  A legfrissebb nemzetközi trendek egyre erősebben éreztetik hatásukat a magyar italpiacon is, amely az elmúlt évek nehézségei után stabilizálódni látszik. Ugyan a magyar koktélkultúra még mindig elmarad a nemzetközi trendektől, elsősorban a minőségi alapanyagok, az ital prezentációja és a pohárkészlet terén szorulunk fejlődésre.

  2
 • New York-i séfet igazolt a Gourmet Box

  New York-i séfet igazolt a Gourmet Box

  Új kreatív séffel bővült a Gourmet Box csapata. A cég nem csak Magyarországon, de a közép-európai régióban is egyedüliként kínál olyan csúcsgasztronómiai fogásokat, amelyeket bárki otthon is 10 perc alatt elkészíthet és frissen tálalhat, ételkészítési szaktudás nélkül is. A sous vide (vákuum alatt) technológiával előkészített ínyenc fogások hosszan eltarthatóak, és a feltálalás előtt rövid idő alatt tökéletesre készíthetőek. 


  Az amerikai William Goldenberg csatlakozásával immár négy kreatív szakács dolgozik a gödöllői bázison, ahonnan közvetlenül szállítják házhoz és az együttműködő éttermek konyháira a kiválasztott fogásokat, alapanyagokat. „William érkezésétől új szemléletmódot, a professzionalizmus további elmélyítését várjuk, segítségével még előrébb szeretnénk lépni az izgalmas, gourmet receptek irányába” – mondja el az új, amerikai séf leigazolásával kapcsolatban Bartók Marcell, a Gourmet Box tulajdonosa. A gasztronómiai területen több  vállalkozást is sikerrel üzemeltető szakember rámutat, hogy William Goldenberg közre fog működni a hagyományos fogások újragondolásában, megújításában is.

  3
 • Bock József életműdíjat kapott

  Bock József életműdíjat kapott

  Az idei évben is megrendezésre került a Best of Budapest & Hungary díjátadó, ahol a zsűri életműdíjjal jutalmazta Bock Józsefet.


  A Budapest Week Publishing kiadó 1993 óta minden évben díjazza a hazai vendéglátó, szállodai és más idegenforgalmi szolgáltató szféra szereplőit.

  4
 • Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia

  Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia

  Beválaszotta tagjai közé Bujdosó Ferenc dél-balatoni borászt a Magyar Bor Akadémia, amely még 1992-ben jött létre a magyar bor ügyének szolgálatára és képviseletére.


  Az Akadémia jelenleg 159 tagot számlál, akik között a szakmailag elismert borászokon túl művészek, tudósok és közéleti szereplők is találhatók. Közös cél, hogy a magyar borkultúrát a legmagasabb szintre emeljék. „Együttesen még hatékonyabbak lehetünk, mindig ebben hittem” – fogalmazott a csütörtöki ceremónián a somogyi borásza.

  5
 
Ki-kicsoda? 
Péter Róbert

Péter Róbert

Borvidék:
Tokaji borvidék

Árvay János

Árvay János
Árvay János Családi Pincészete
(Rátka)

Borvidék:
Tokaji borvidék

Ákos István

Ákos István

Borvidék:
Soproni borvidék

Kiss László

Kiss László

Borvidék:
Tokaji borvidék

Lesti Zoltán

Lesti Zoltán

Borvidék:
Tokaji borvidék

Receptklub 

DOLMA
Délvidéki szüreti étel

DOLMA

Görögök, törökök és más balkáni népek kedvelt étele a dolma, a töltött szőlőlevél. Érdemes megkóstolni a finomságot, szüreti idényben kihagyhatatlan!

[...]
Lexikon 

Borhibák

A bor nem élőlények által okozta rendellenes elváltozásai.

Rezes törés

A borban rézsók csapódnak ki.

Ordináré bor

Közönséges, egyszerű vagy silány minőségű bor. A silányabb tokaji borokat is nevezik így.