www.borutazo.hu » Programok » TÖLTÖTT KÁPOSZTA FESZTIVÁL
 
TÖLTÖTT KÁPOSZTA FESZTIVÁL Fesztivál Cím: 3908 Rátka, Iskola tér 2.

Dátum: 2012-05-18 - 2012-05-20
Szervező: Művház Rátka

Tel: +36 (20) 542-1359
E-mail: muvhazratka@freemail.hu
Web: http://www.ratka.hu

Program:

Rátkán, a Tokaj-hegyaljai sváb településen második alkalommal rendezik meg a Töltött Káposzta Fesztivált. Legyen az bor- vagy káposztakóstolás, egy kellemes sörözés , népdal vagy táncbemutató, kézműves foglalkozás, délutáni gyerekműsor vagy éjszakai utcabál, bármire is van igénye, ezen a fesztiválon megtalálja, és egészen biztos, hogy kellemes élményekkel tér majd haza.
Műsoraink megtekintése Rátka Község Önkormányzata és a támogatók jóvoltából ingyenes.
Töltsék velünk a hétvégét, kóstolják meg az egyre népszerűbb Tokaj-hegyaljai, rátkai borokat, pálinkákat, ízleljék meg jellegzetes ételünket a rátkai töltött káposztát!


Programok:

Május 18. (péntek)
18:00 Táncház és borkóstolás a Művelődési Házban

Május 19. (szombat)
8:00 Főzőverseny kezdete
9:00 Kispályás labdarugó mérkőzések
12:00 Ebéd
13:00 Kézműves foglalkozások, előadás gyermekek részére.
14:00 Köszöntő, eredményhirdetések.
Kulturális műsor: óvodások, iskolások, énekkarok, tánccsoportok, zenészek, könnyűzenei együttes, humorista
20:00 Szabadtéri bál

Május 20. (vasárnap)
Szőlőszentelő mise a Padihegyen

Cimkék:Rátka

 
Betöltés...
Betöltés...
 • Almaáttörés a pálinka frontján

  Almaáttörés a pálinka frontján

  A jonatánalma-pálinka lett a XVI. gyulai pálinkafesztivál győztese.


  A tuzséri pálinka-manufaktúra jonatánalma-pálinkája lett a IV. pálinka-világkupa győztese. A versenyre több mint ötszáz pálinkát neveztek be, Magyarország mellett Örményországból, Romániából, Szerbiából, Abháziából és Szlovákiából is érkeztek minták.

  1
 • Rohamosan fejlődik a magyar koktélkultúra

  Rohamosan fejlődik a magyar koktélkultúra

  Budapestre látogatott Tim Etherington-Judge a Diageo luxus portfoliójának italnagykövete, hogy a szakma legjobb hazai képviselőivel is megossza a legfrissebb nemzetközi koktéltrendeket és újdonságokat. A neves bártender az esemény alkalmából elkészítette a Budapest Unique nevű, kifejezetten Budapest ihlette koktélját, melyet több budapesti bárban már idén nyáron megkóstolhatunk.


  A hazai koktélkultúra


  A legfrissebb nemzetközi trendek egyre erősebben éreztetik hatásukat a magyar italpiacon is, amely az elmúlt évek nehézségei után stabilizálódni látszik. Ugyan a magyar koktélkultúra még mindig elmarad a nemzetközi trendektől, elsősorban a minőségi alapanyagok, az ital prezentációja és a pohárkészlet terén szorulunk fejlődésre.

  2
 • New York-i séfet igazolt a Gourmet Box

  New York-i séfet igazolt a Gourmet Box

  Új kreatív séffel bővült a Gourmet Box csapata. A cég nem csak Magyarországon, de a közép-európai régióban is egyedüliként kínál olyan csúcsgasztronómiai fogásokat, amelyeket bárki otthon is 10 perc alatt elkészíthet és frissen tálalhat, ételkészítési szaktudás nélkül is. A sous vide (vákuum alatt) technológiával előkészített ínyenc fogások hosszan eltarthatóak, és a feltálalás előtt rövid idő alatt tökéletesre készíthetőek. 


  Az amerikai William Goldenberg csatlakozásával immár négy kreatív szakács dolgozik a gödöllői bázison, ahonnan közvetlenül szállítják házhoz és az együttműködő éttermek konyháira a kiválasztott fogásokat, alapanyagokat. „William érkezésétől új szemléletmódot, a professzionalizmus további elmélyítését várjuk, segítségével még előrébb szeretnénk lépni az izgalmas, gourmet receptek irányába” – mondja el az új, amerikai séf leigazolásával kapcsolatban Bartók Marcell, a Gourmet Box tulajdonosa. A gasztronómiai területen több  vállalkozást is sikerrel üzemeltető szakember rámutat, hogy William Goldenberg közre fog működni a hagyományos fogások újragondolásában, megújításában is.

  3
 • Bock József életműdíjat kapott

  Bock József életműdíjat kapott

  Az idei évben is megrendezésre került a Best of Budapest & Hungary díjátadó, ahol a zsűri életműdíjjal jutalmazta Bock Józsefet.


  A Budapest Week Publishing kiadó 1993 óta minden évben díjazza a hazai vendéglátó, szállodai és más idegenforgalmi szolgáltató szféra szereplőit.

  4
 • Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia

  Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia

  Beválaszotta tagjai közé Bujdosó Ferenc dél-balatoni borászt a Magyar Bor Akadémia, amely még 1992-ben jött létre a magyar bor ügyének szolgálatára és képviseletére.


  Az Akadémia jelenleg 159 tagot számlál, akik között a szakmailag elismert borászokon túl művészek, tudósok és közéleti szereplők is találhatók. Közös cél, hogy a magyar borkultúrát a legmagasabb szintre emeljék. „Együttesen még hatékonyabbak lehetünk, mindig ebben hittem” – fogalmazott a csütörtöki ceremónián a somogyi borásza.

  5
 
Ki-kicsoda? 
Kiss Gábor

Kiss Gábor

Borvidék:
Villányi borvidék

Bodó Judit

Bodó Judit
Bott Pince
(Tokaj)

Borvidék:
Tokaji borvidék

Kurucz András

Kurucz András

Oláh Zoltán

Oláh Zoltán

Borvidék:
Tokaji borvidék

Font Sándor

Font Sándor

Borvidék:
Kunsági borvidék

Receptklub 

FÁCÁNMELL ÉDESEMNEK
burgonyabejglivel és vörösboros gyümölcsökkel

FÁCÁNMELL ÉDESEMNEK

"A koncepció az volt, hogy a főzni kedvelő fér-fia emberek részére adjunk egy receptet, amit maguk, otthon készíthetnek el kedvesük részére. Könnyedebb, nőies, tán kicsinyt édeskésebb ízvilágú étel legyen, amit valóban ünnepi asztalra szánunk. Az előkészületek fontosak, de nem nehéz az elkészítés maga. "

Prisztóka Tibor - Szél Fiai Fogadó (Nyúl)

[...]
Lexikon 

Pecsenyebor

Korábban érvényben volt borkategória. Az asztali boroknál tartalmasabb, értékesebb, de nem minőségi kategóriájú bor.

Zselatin

Borderítésre használt finom fehérje. A cserzőanyagokkal csapadékot képez, és a csapadék köti meg felületén a bor zavarosságát okozó, lebegő anyagokat.

Maradék cukor

1. Tokaji aszú seprőjén erjesztett bor. 2. a törkölyre öntött vízből erjesztett, gyenge bor.