Furmint

Szőlőfajták: Furmint
Termékleírás:

Gyümölcsös, üde, friss, határozott savkarakterű, a fajtajegyeket gyönyörűen mutató bor. Illatában citrusos, ízében kellemesen ásványos.

Díjak, Elismerések: XII. Pannon Bormustra (2011) - Legjobb vétel
 

Analitika:

Alkohol: 12,50 %
Savtartalom: 6,0 g/l
Maradék cukor: 2,0 g/l

Étel: Halételek
Kapható: http://www.beresbor.hu webshopjában és a nagyobb áruházláncok boltjaiban.
Fogyasztói ár: 1 300 Ft (2011-06-22)

Borutazó véleménye: 2011-06-01

Elsőre öregebb és dűlőszelektált furmintot választottam volna a Béres Szőlőbirtok portfóliójából, de Árpád - a birtokigazgató és főborász - tanácsára úgy döntöttem, hogy kipróbáljuk... és nagyon nem bántuk meg. A sokat emlegetett - és még sokáig emlegetendő - 2010-es évjárat egyik remeke ez a birtokbor. Illatában is már megnyerő, üde borral van dolgunk. Ezek a friss, gyümölcsös jegyek ízében is visszaköszönnek kiegészülve a termőterületre jellemző könnyed ásványossággal. Szeretjük ezt a bort! És lám, a Pannon Bormustrán "Legjobb vételnek" választották! Igazuk is van, hiszen egy remek ár-érték arányú borról van szó, ami akár a mindennapok bora lehet, vagy akár hétvégi családi ebéd asztalán is megállja a helyét. Mi könnyű, friss zöldfűszeres rakott tésztához fogyasztottuk...


VinCe véleménye 2011-06-01

Zöldes árnyalatú citromsárga. Közepesen intenzív, üde primőr aromák, csalános, vegetális, citrusos, enyhén fűszeres illatjegyek. Élénk, de nem bántó savak, közepes test. Jól iható, jó arányokkal bíró bor.

Pontszám: 15,80/20

Programok