Szegzárdi Ó Vörös

Szegzárdi Ó Vörös
2007
Szőlőfajták: Cabernet Sauvignon Merlot Kékfrankos Cabernet Franc
Termékleírás:

Az Ó vörös cuvée 2007, pincénk kiemelt bora, amelynek elődjével egy 1992-es évjáratú Kékfrankos- Merlot cuvée-vel indultunk 1994-ben a borpiacon.

Az évek során az Ó vörös cuvéenket tovább bővítettük a borvidék jellemző fajtáival. A bor gerincét 43% Kékfrankos adja, amelyet 7% Pinot noir tesz finomabbá, majd 28% Merlot és 22% Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon egészíti ki. Ezzel a borral, és jellemző fajtaösszetételével egy igazi szekszárdi ízvilágú, karakteres, de ugyanakkor jól iható bort szerettünk volna a fogyasztó asztalára tenni.

E házasításunk alapborait 1 évnél hosszabb ideig, kis (10 hl-nél kisebb) hordókban érleltük, mielőtt lepalackoztuk volna.

2003-as elődjét a Magyarországra látogató „Master of Wine” képviselői egyik legjobb ár- érték arányú bornak minősítették a magyar piacon. 2004-es változata Mundus Vini németországi , 2008-as borversenyen ezüstérmet kapott.

Ajánljuk bélszínhez, vadhúsokhoz, és különösen olyan ételekhez,amelyet piros bogyós gyümölcsökkel, aszalt szilvával, áfonyával tálalnak.
 

Analitika:

.

Étel: Levesek
Kapható: Bortársaság
Fogyasztói ár: 2.640 Ft (2013-02-21)

Borutazó véleménye: 2013-02-21

Nagyon szerethető, könnyen érthető vörösbor kellemes fűszerességgel, pirosbogyós aromákkal és gyengéd hordó érlelést mutató jegyekkel. Akár a hétköznapok, de akár egy nagy családi ebéden is bátran megállja a helyét.


Vinoport véleménye 2011-11-30

A bor közepes intenzitású illatában a meggy, a szeder és az áfonya a hordós érlelés és a szőlő fűszereivel ötvöződik. A kortyba játékosságot visznek a savak, amelyek kirobbanóvá teszik az illatban is felbukkanó fűszerességet és a bogyós gyümölcsöket. A lendületes borba beépültek a tanninok, a közepes test pedig méltó alapot biztosít a bor struktúrájának. Savgerince és aromatikája folytán kifejezetten dinamikus bor.

Programok


Évi Virág - Ajándék»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»