Tokaj-Hegyalja Piac másodszor

Ez az a hely ahol nem rég indult egy piac amit oly régóta vártunk, a Tokaj-Hegyalja Piac, ami először április 15-én került megrendezésre. Előtte is, utána is nagy volt az érdeklődés, most vasárnap május 13-án lesz a következő.

Ez egy hely ahol találkozhatnak a termelők a vevőkkel, emberek akik szívesen és szeretettel készítenek és mutatnak fel egy nagyon széles ajánlatot a helyi kincsekből.

Tokaj-Hegyalja Piac másodszor

"május 13. – Keressük a vidék legjobb sajtját!."

Méheszek, sajtosok, lekvárosok, olajosok, sőt még ecet készítők is, akik jó borokból finom eceteket érlelnek. Egy házaspár aki a saját mangalicájukból készült árút hozzák. Örültek ennek a piacnak. Egy rendszeres találkozó ahol bemutathatják Nekünk amit alkottak. És bizony nagyon ügyesek!Éhség ellen lesz friss pékárú, sőt illatos krumpli lángos a piaci kínálatból válogatott feltétekkel. (És majd nemsokára ropogós cseresznye, lédús barack...) Most szomjúság ellen ott lesznek a szörpök.

Persze ezek az élelmiszeresek. Mindenféle más kézművesek is jön: van aki fából farag, van aki agyagból formál, van aki veszőt fon, van aki vasat kovácsol. Van aki varr, van aki nemezel, van aki gyöngyöt fűz, van aki szappant főz. És majdnem minden nap új jelentkezők vannak, aki tovább színesítené a palettát.

A piac mindig is lehetőséget ad arra, hogy megismerkedjünk a termelőkkel mint emberekkel, összefussunk régi barátokkal, és újakkal találkozunk. És ehhez a vásári hangulathoz kitűnő élőzene hozzájárul. A bátrabbak múltkor táncoltak is!

Természetesen gyerekekre is gondoltunk. Van (a már hagyományos) birtok felfedező, és most lesz madárfigyelés is, játszóház és gyerekfelügyelet, meg egy újon készült fa körhinta. Mindig van egy kis szél fönt a hegyen, ami tökéletes a hozott sárkány eregetésére. Lesz mit kipróbálni!

Felnőtteknek is. A hagyományos értelemben vett piac mellett, egy párhuzamos rendezvényen a Sárga Borház emeleti rendezvénytermében több borász(at) is megjelenik. A mostani piac középpontjában a sajtok lesznek. Így a borászokat azt a feladatot, hogy keressék meg a piacon azt a sajtot, ami az ő borához a legjobban illik. A borkóstolón ezt a párosítást fogják kínálni.

A piacon felvonulnak a vidék egyedi minőségű, kis mennyiségben előállított élelmiszerei: friss és feldolgozott zöldségek, gyümölcsök, tehén-, juh- és kecskesajtok, húsáruk, sonkák, mangalica kolbászok, olajok, ecetek, kenyér és péksütemény, tönkölybúza termékek, mézek, biotermékek, lekvárok, szörpök. Kézműves termékek: kerámia, faáru, nemez, gobelin, szappan, kovácsolt vas, ékszerek, népi gyermekjátékok, bőrműves termékek.

ÍZELÍTŐ A PROGRAMOKBÓL:

10:30 órától borkóstolóval egybekötött rendhagyó SAJTVERSENY: a helyszínen választjuk ki Disznókő Birtok boraikhoz legjobban illő sajtokat a piaci kínálatból, melyek aztán együtt kóstolhatóak a piaci nap hátralévő részében

MADÁRMEGFIGYELÉS a Filagóriánál Firmánszky Gáborral, a Magyar Madártani Egyesület zempléni helyi csoportjának elnökével.

A Piac ideje alatt JÁTSZÓHÁZ ÉS GYERMEKFELÜGYELET a Kincs-Ő Hagyományőrző Családi Napközi óvodapedagógusaival

KINCSKERESŐ JÁTÉK: felfedező barangolás térképpel a környező dűlőkben
10:00 órától 2 óránként BIRTOKLÁTOGATÓ-BORKÓSTOLÓ turnusok indulnak a Vinotékától

muzsikál a SZINVAVÖLGYI FANFÁROSOK REZESBANDA, többek közt csángó táncdallamokkal kedveskedve a piacozóknak

Ezzel csak egy kis ízelítőt szerettünk volna adni. Aki kíváncsi az helyi ízekre szeretettel várunk a második Tokaj-Hegyalja Piacon, május 13-án, most vasárnap a Sárga Borháznál a Disznókő Szőlőbirtokon. Ön is tud része lenni a közösségnek!

További Hírek

Két balatoni bor, egy Olaszrizling és Cabernet Franc lettek  a XIII. Országos és Nemzetközi Bio Borverseny csúcsborai!
Két balatoni bor, egy Olaszrizling és Cabernet Franc lettek a XIII. Országos és Nemzetközi Bio Borverseny csúcsborai!
2019-04-17

A Hortobágyon tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Országos és Nemzetközi Bio Borversenyt, amelyet a Debreceni Borbarátok Társasága Egyesület szervezett és a Magyar Biokultúra Szövetség, a Magyar Ökogazdálkodók Szövetsége (MÖSZ), a Biokontroll Hungaria Nonprofit kft,  Hortobágy Község Önkormányzata, az Ökotúra Vendégház és a Debreceni Borozó című újság támogatott. Magyarország egyetlen bio borversenyén kizárólag az akkreditált ellenőrző, tanúsító szervezet által igazolt bio minősítésű termékekkel lehetett részt venni. 

Kihajózik a Balatoni KÖR – tartsatok velük, tartsatok velünk!
Kihajózik a Balatoni KÖR – tartsatok velük, tartsatok velünk!
2019-04-17

Rendhagyó helyszínre talált a Balatoni KÖR által életre hívott télen-nyáron nyitva tartó Balatont hirdető 2018/2019-es Gasztropiknik: a rendezvénysorozat utolsó állomása stílusosan a Balaton közepe lesz, ahol a pompás élőzene kiséretében elfogyasztott finom ételek-italok mellett bemutatásra kerül a legújabb Kóstold körbe kiadvány is. 

Jó helyek a Dél-Balatonon
Jó helyek a Dél-Balatonon
2019-04-16

Bár rengeteg online felület ajánl utazási tippeket, mégis legszívesebben a helyiek tanácsát fogadjuk meg. Így sokszor olyan helyekre juthatunk el, egyedi élményeket szerezve, amelyekről az útikönyvek sem írnak.

KI LESZ A BORÁSZOK BARÁTJA?
KI LESZ A BORÁSZOK BARÁTJA?
2019-04-11

A 2012-ben elindított díjat olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és nagyban segítette a magyar borászok munkáját. Lássuk az idei Barátokat, akik a díj várományosai!

Jön az első Winelovers Champagne Week
Jön az első Winelovers Champagne Week
2019-04-11

Húsvét hétfőn egy igazi frissítő újdonság veszi kezdetét, a borimádók legnagyobb örömére. Az italvilág Ferrarija, a champagne mutatkozik be többféle formában az elegancia, a luxus és a kuriózumok kedvelőinek – mert a champagne ma már igazi életérzés.

Pezsgőkonferencia - Gondolatok a buborék körül a pezsgővilág hazai és nemzetközi nagyjaival!
Pezsgőkonferencia - Gondolatok a buborék körül a pezsgővilág hazai és nemzetközi nagyjaival!
2019-04-10

Május 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjai gyűlnek össze, hogy bemutatkozzanak és szakmai vitát folytassanak egy önálló konferencián.

VIII. Gere Jazz – funky Villányban
VIII. Gere Jazz – funky Villányban
2019-04-10

A nyolcadik Gere Jazz idén nyáron a stílus egyik legvidámabb és legfesztelenebb irányzatával, a funkyval várja a látogatókat. A villányi Gere Attila Pincészetnél június 14-15-én a koncertek mellett a többi főszerepet ismét a borok és a gasztronómia játsszák.

Új logót kapott a magyar bor
Új logót kapott a magyar bor
2019-04-08

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai szervezetekkel együttműködésben létrehozta a magyar bor új márkakoncepcióját. Mostantól az egységes márkakoncepció részeként új logó, szlogen és üzenetrendszer támogatja a magyar borok kommunikációját belföldön és a világpiacon.

A külföldön eladott magyar borok negyedét a Lidl adta
A külföldön eladott magyar borok negyedét a Lidl adta
2019-04-05

Egy év alatt 20 milliónál is több palackot adott el az áruházlánc.

Villány mosolygós arca - Bemutatkozott a REDy új évjárata
Villány mosolygós arca - Bemutatkozott a REDy új évjárata
2019-04-05

A Villányi borvidék tavaly elindított, fiatalos, könnyed, mosolygós közösségi bora már az első évjáratával meghódította a fogyasztókat, a legtöbb pincénél hónapokkal ezelőtt elfogytak az első évben kihozott készletek. Nem kell azonban tovább várni a REDykre, hiszen április 4-én a budapesti Doblóban elstartolt a 2018-as évjárat.

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2019
Villányi 2=3 hétköznapok 2019
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2018-03-19 2019-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 48.000 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Varázslatos hétköznapok
Varázslatos hétköznapok
Itt a lehetőség, hogy Ön és párja pörgős, stresszes munkanapjait átvarázsoljuk romantikus hétköznapokká a Bock Hotel Ermitage-ban.
Akció ideje: 2018-03-19 2019-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: több szobatípus elérhető
Részvételi díj: 58.700 Ft/2 éj/2 fő-től

Programok

12. Ördögkatlan Fesztivál 12. Ördögkatlan Fesztivál
2019 július 30 -
2019 augusztus 03

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Kastélyszálló»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Pincészet»