Zwack Sándor bemutatta az Unicum Szilvát

2012-04-12 | Heti Válasz | Szerző: K. L. M.

Magyarország első bittermesterkurzusán Zwack Sándor mutatta be a Zwack Unicum legújabb termékét, az Unicum Szilvát. Az italkülönlegesség igazi világújdonság, ugyanis ez az első olyan gyógynövénylikőr, melyet gyümölcságyon pihentettek.

A nagy érdeklődésnek örvendő bittermesterkurzuson a vendégeknek a Zwack családról Zwack Izabella mesélt eddig még soha nem hallott személyes történeteket, Hortobágyi T. Cirill, a Pannonhalmi Főapátság perjele a gyógynövények magyar vonatkozásait ismertette, és Helmut Adam, a világhírű német bartender koktélkreációkat készített, a kóstolóval egybekötött előadásán beszélt a keserűlikőrök nemzetközi trendjeiről.

Zwack Sándor bemutatta az Unicum Szilvát

Unicum Szilva nevű új Zwack termék

"Átmeneti visszaesés után a bitterek nemzetközi népszerűsége újra a régi. Divatba jöttek a keserűk!."

„A mesterkurzussal az volt a célunk, hogy bemutassuk, milyen gazdag hagyománya van Magyarországon a gyógynövénykultúrának" - mondta a Heti Válasznak Zwack Sándor, s hozzátette: „Helmut Adam előadása pedig bebizonyította, hogy átmeneti visszaesés után a bitterek nemzetközi népszerűsége újra a régi. Divatba jöttek a keserűk!"



A mesterkurzus egy igazi premierrel zárult: Zwack Sándor mutatta be az Unicum Szilva nevű új Zwack terméket. Zwack Sándor 2008-ban vette át édesapjától, Zwack Pétertől a stafétabotot, fő tevékenységi köre a vállalaton belül azóta az Unicum gyártására, az ital előállításához szükséges gyógynövények kiválasztására irányul. „Az Unicum Szilva hagyomány és innováció egy palackban. Az Unicum Szilva is több mint 40 válogatott gyógynövény párlatából és kivonatából készül, aszaltszilva-ágyon pihentettük, majd 6 hónapig tölgyfahordóban érleltük." - mondta Zwack Sándor az exkluzív bemutatón. Az italújdonság csakúgy, mint az Unicum, több mint 40, gondosan válogatott gyógynövény kivonatából és párlatából készül. Az Unicum Szilva egyedi ízét a kiváló minőségű aszalt szilva adja. A kiváló minőség elérése érdekében a friss szilvát kíméletesen szárítják, így őrzi meg a gyümölcs zamatát.

Az itallal a Zwack Unicum azokat szeretné megszólítani, akik próbálták már az Unicumot, de jellegzetes íze miatt mégsem zárták a szívükbe, és azokat, akik még egyáltalán nem kóstolták az Unicumot, de szeretik a különlegességeket. „Az Unicum Szilvára a családom, a munkatársaim, mindannyian büszkék vagyunk, és remélem, fogyasztóinknak is tetszeni fog. Fogyasszák mértékkel, és örömmel!" - fogalmazott Zwack Sándor a kóstolóval egybekötött bemutató végén.

A selymes íz ellenére „a most bemutatott Unicum Szilva célközönségeként nem elsősorban nőkre gondoltunk, hanem azokra, akik a keserűsége miatt utasítják el az Unicumot. Azért a szilvára esett a választásunk, mert évekkel ezelőtt volt egy promóciós rendezvényünk, amelyen az Unicum mellé mindenki kapott egy aszalt szilvát. Valaki belemártogatta az italba, más az Unicum felhajtása után harapott rá - óriási sikere volt. Ez adta az ötletet. A tölgyfa hordós érleléssel a szilva harmonizált a legjobban az Unicummal" - mesélte az új ital ötletének születéséről Zwack Sándor.

További Hírek

HOSSZÚPÁLYI BORMÚZEUM - A TISZÁNTÚL ELSŐ INTERAKTÍV BORMÚZEUMA
HOSSZÚPÁLYI BORMÚZEUM - A TISZÁNTÚL ELSŐ INTERAKTÍV BORMÚZEUMA
2019-09-14

Megnyitotta kapuit és minden bor és borkészítés iránt érdeklődőt szeretettel vár a Hosszúpályi Bormúzeum! 

Somlói Juhfark Ünnep 2019
Somlói Juhfark Ünnep 2019
2019-09-13

Nagy Sétálókóstoló: a legjobb Juhfark borok egy helyen, egy időben, október 12-én, a somlói Tornai Pincészetben

Évi 31 millió magyar bort ad el a Lidl külföldön 13 milliárd forint értékben
Évi 31 millió magyar bort ad el a Lidl külföldön 13 milliárd forint értékben
2019-09-13

Hatodik alkalommal rendezte meg a Lidl Magyarország a Lidl Wine Expo Hungaryt, melyet Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese nyitott meg.

Génmanipuláció menti meg a sör és a whisky kedvelőit
Génmanipuláció menti meg a sör és a whisky kedvelőit
2019-09-13

Az edinburgh-i Heriot-Watt Egyetem kutatói megtalálták az árpának a szárazsággal szembeni ellenállásért felelős génjét. A klímaváltozás fokozódó hatásaitól rettegő mezőgazdászok fellélegezhetnek.

Barackpálinkából nem lesz hiány, cseresznyéből igen
Barackpálinkából nem lesz hiány, cseresznyéből igen
2019-09-13

A szakemberek szerint a jó pálinkához tiszta, érett gyümölcs kell, az alapanyagot jól záródó műanyaghordóban kell érlelni napi figyelem és egyszeri keverés mellett.

Ugyanaz a szőlő, mégis más a bor
Ugyanaz a szőlő, mégis más a bor
2019-09-13

Nemrégiben megjelent egy cikk az egyik magyar hírportálon, amely szerint, ha valaki megkóstolja a francia a Savagnin blanc szőlőből készült bort (nem Sauvignon blanc, ez egy másik fajta), „akkor szó szerint ugyanazt az ízt érzékelheti, mint 900 évvel ezelőtt ugyanott.”

Laposa Bence: a Balatonnál felesleges a fürdési lehetőséget reklámozni
Laposa Bence: a Balatonnál felesleges a fürdési lehetőséget reklámozni
2019-09-13

A balatoni régió jövője nem az, hogy tavaszi és őszi szezonban is erősít, hanem az, ha egész évre alkalmas programokat képes kínálni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Balatoni Kör elnöke, Laposa Bence.

Ezért nem lesz idén olcsóbb a bor, hiába nyomott a szőlőár
Ezért nem lesz idén olcsóbb a bor, hiába nyomott a szőlőár
2019-09-12

Az elmúlt hetek meleg időjárása miatt egyes borvidékeken felgyorsult a szőlő érése, de rendben, jó ütemben halad a szüret az országban - mondta az InfoRádióban a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára, Brazsil Dávid. Jó évjárat lehet a 2019-es, kiváló minőségű borok jönnek. Az ár viszont az áthúzódó tavalyi készletek és a nyomott szőlőár ellenére nem csökken.

Nehéz évük lehet a magyar szőlőtermelőknek: soha nem látott döntéseket hozott a kormány
Nehéz évük lehet a magyar szőlőtermelőknek: soha nem látott döntéseket hozott a kormány
2019-09-06

Habár a szüret nemcsak régi népszokás, de egyben ünnep is, a változás ezt az eseményt sem kerüli el, hiszen a szüret kezdete az utóbbi években egyre korábbi időpontban köszönt be – mondta köszöntőjében Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a XXVII. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok megnyitóünnepségén.

Milliárdokat költ az agrártárca a magyar bor reklámozására
Milliárdokat költ az agrártárca a magyar bor reklámozására
2019-09-06

A minőségi borok értékesítésének támogatására 3,5 milliárd forintos borpromóciós program indítását tervezi az agrártárca - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön a 28. Budapest Borfesztivál megnyitóján.

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2019
Villányi 2=3 hétköznapok 2019
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2018-03-19 2019-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 48.000 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Varázslatos hétköznapok
Varázslatos hétköznapok
Itt a lehetőség, hogy Ön és párja pörgős, stresszes munkanapjait átvarázsoljuk romantikus hétköznapokká a Bock Hotel Ermitage-ban.
Akció ideje: 2018-03-19 2019-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: több szobatípus elérhető
Részvételi díj: 58.700 Ft/2 éj/2 fő-től

Programok


Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****»