Puklus Pincészet

Puklus Pincészet
3916 Bodrogkeresztúr, Tarcali u. 13.

Tel.: +36 30 257-8297
Fax: +36 47 396-415
E-mail: Email linkje
Web: Weboldal linkje

GPS koordináták (DD):
Lat: 48.156667
Long: 21.358280

Puklus Pincészet

Puklus János 1974-ben alapította pincészetünket. Kezdetben a dédapai szőlőterület volt a birtok lelke, majd folyamatosan újabb területeket vásároltunk meg és telepítettünk be.

Pincészetünk szőlőterületei Tokaj- Hegyalja legdélibb részein, Bodrog- keresztúr, Tarcal és Bodrogkisfalud első osztályú dűlőiben találhatók (többek között: Szentkereszt-dűlő, Dereszla-dűlő, Lapis-dűlő, Várhegy- dűlő). Jelenleg 15 hektárnyi ültetvényt művelünk. Főbb szőlőfajtáink a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály, melyek mellett megtalálható még a zéta, a kövérszőlő, a gohér, a tarcal-sorozat és egy kis cabernet sauvignon és cabernet franc is.

Szőlőfeldolgozónk korszerű, megfelel az új reduktív, illetve a hagyományos oxidatív technológia követelménye- inek is. Erjesztőkapacitásunk jelenleg 1500 hektoliter. A fiatalos, üde borokat, mint a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály, itt próbáljuk a lehető leggyorsabban készre kezelni, hogy azokat a fogyasztók minél frissebben, gyümölcsösebben kóstol- hassák.

Boraink hagyományos tokaji érlelését négy, több mint 300 éves, kisfahordós pince segíti, melyekben olyan hegyaljai borkülönlegességek érnek, mint a tokaji aszú, a tokaji szamorodni, a tokaji fordítás. Pincéink tárolókapacitása 2000 hektoliter, hagyományos gönci (136 liter) és szerednyei (180-220 liter) hordókkal. A fahordós érlelés időtartamát mindig a bor egyénisége határozza meg, ez általában 3-5 év, de akár ennél több is lehet.

Úgy látjuk, hogy nem hiábavaló a fáradozásunk, amit a fogyasztói körünk folyamatos bővülése és a sorozatos szakmai elismerések is bizonyítanak. Ennek legékesebb példája, hogy Puklus Jánost 1999-ben Tokaj-Hegyalján az év bortermelőjévé választották.

2008-ban nyitotta meg kaput a pincészethez kapcsolódó vendégház, ahol 3 darab 2 ágyas és 4 darab 3 ágyas fürdőszobás szobába szolgálja a vendégek kényelmes elhelyezését. A szállás reggelivel rendelhető.

Az udvarban szalonnasütésre és bográcsozásra is van lehetőség. Szállóvendégeknek zárt parkoló biztosított.

A pincelátogatás, borkóstolás mellett Bodrog-tiszai hajókázás és szüret idején a munkákban való részvétel is megszervezhető.

Borok

Programok

 


Garamvári Szőlőbirtok»

Ametiszt Hotel Harkány»

Blum Pince - Borozó Vendégház»

Évi Virág - Ajándék»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel****»

Patricius Borház»

Puklus Pincészet»
Rákóczi Pince és Udvarház»
Szepsy Pince»

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok»