Birkás Zoltán

Birkás Zoltán

Birkás Pincészet
(Izsák)

Borvidék:
Kunsági borvidék


Szakmai tevékenység:Duna Borrégió Borút Egyesület elnöke, Arany Sárfehér Pezsgő- és Borlovagrend alapító tagja, Izsáki Borklub alapítója.

Munkássága:1999-től a családi vállalkozást erősíti. Jelenleg szőlészként, borászként tevékenykedik, valamint kereskedelmi és marketing feladatokat is ellát. 2003-tól az Izsáki borverseny és Izsáki borutca szervezője, valamint 2004 óta az Izsáki Borbarátklub rendezvényeinek szervezője, amely havonta rendszeresen kerül megrendezésre, 2006-tól a Duna Borrégió Borút elnöke.

Borai:A Vinagora Nemzetközi borversenyen 2006-ban a Cabernet Franc Barrique 2006 ezüstérmet ért el, 2007-ben az Országos Cserszegi Borverseny nagy aranyéremet szervezett, az Országos Syngenta Fehérbor versenyen a 2007-es késői szüretelésű Rajnai Rizling I. helyezett lett, 2009-ben az Országos Hungaricum és Eredetvédett borok versenyén a 2008-as Kadarka nagy aranyérmet kapott.

Ars Borétika:"Mindent megteszek, hogy a borvidékünk végre megérdemelt méltó helyére kerüljön a köztudatban is, végre elismertségre tegyen szert. Csodálatos látni, hogy az eredmények egymás után jönnek és érzi az ember, hogy van keresnivalónk a belföldi piacon és egyben a fogyasztók körében. A borvidék borai nagy lehetőségek előtt állnak. A frissesség, gyümölcsösség tekintetében a mostani fogyasztói igényeket teljesen kielégítik. Jól iható, nem savas borokról van szó, amelyeket szerencsére minden igényt kielégítve készítünk."


Cimkék: Birkás Zoltán, Birkás Pincészet,bor, borász, borászat, pince, pincészet
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Nagy forralt bor teszt