Bock József

1948-
Bock József

Bock Borászat
(Villány)

Borvidék:
Villányi borvidék


Szakmai múlt:Eredeti végezettsége lakatos, 1958 óta foglalkozik szőlészettel, borászattal.

Munkássága:A Pécsi Zippernovszki Károly gépipari technikumban tanulta ki a lakatos szakmát. 1992-ig a Villányi Mezőgépnél dolgozott művezető-gyártáselőkészítő munkakörben. 1958-ban édesapja visszavásárolta azt a szőlőterületet, amely már 1850-ben is a család birtokában volt. Ekkor került először kapcsolatba a szőlővel. Szüleitől örökölte azt a munkaszeretetet és kitartást, amely első sikeres borának elkészítéshez is hozzásegítette. 1976 és 1981 között szaporítóanyag és szőlőoltvány-termeléssel foglalkozott. 1981-től már önállóan végezte a szőlőműveléssel és borkészítéssel járó feladatokat. Folyamatosan képezte magát és sajátította el a szőlészet, borászat fortélyait. 1987-ben kezdte el palackozni borait. Először csak Baranya megyében, a Hungarhotels egységeibe, majd 1992-től budapesti éttermekbe, szállodákba és kis mennyiségben exportra is szállította borait. A kilencves évek elején még csak 2 hektár területen gazdálkodott, napjainkban azonban már 50 hektáros területen folyik a szőlőtermesztés. A családi vállalkozásban üzemeltetett pincészet is folyamatosan bővült a megművelt területtel. Jelenleg a pince mellett éttermet és panziót is üzemeltetnek.

Borai:1994-ben a Vinagora Nemzetközi Borversenyen Champion díjjal jutalmazták az 1991-es évjáratú Bock Cuvéet. 1998-ben Kékfrankosár Baranya megye borának választották. Az 1999-es és a 2000-es Országos Borversenyen két-két borával is aranyérmet szerzett. 2002-ben a Pán-európai Borverseny, a Vinitaly és VinAgora versenyeken is eredményesen szerepeltek borai. Azóta is számos hazai (VinAgora) és nemzetközi (Vinitaly; Concours de Mondial Bruxelles; 17. Independent Winegrowers Wine Contest; Capella; Challenge International du Vin; Vinalies Paris; Citadelles du Vin) borversenyen érnek el kimagasló eredményeket.

Ars Borétika:"Célom, hogy Pincészetünk, boraink, valamint vendéglátásunk színvonalát tovább fejlesszük és a térség egyik meghatározó és a legjobbak közé tartozó pincészete legyünk, ezzel is népszerűsítve a villányi borokat."


Cimkék: Bock József, Bock Pince-Panzió és Étterem

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2020
Villányi 2=3 hétköznapok 2020
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2019-11-25 2020-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 58.600 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Varázslatos hétköznapok
Varázslatos hétköznapok
Itt a lehetőség, hogy Ön és párja pörgős, stresszes munkanapjait átvarázsoljuk romantikus hétköznapokká a Bock Hotel Ermitage-ban.
Akció ideje: 2019-11-25 2020-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: több szobatípus elérhető
Részvételi díj: 68.900 Ft/2 éj/2 fő-től

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****»

Patricius Borház»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»