Bodó Judit

1977-
Bodó Judit

Bott Pince
(Tokaj)

Borvidék:
Tokaji borvidék


Amire a legbüszkébb:,,Aminek én legjobban örülök" : azt úgy fogalmaznám, hogy szerencsésnek érzem magunkat - a többi kompromisszumok nélkül a minőséget szem előtt tartó borásszal együtt- ,hogy a mi generációnknak adódik a lehetőség, hogy a TOKAJI BOR -t ismét az őt megillető helyre állítsuk.

Munkássága:Borász-szőlész előélete nem volt. A borral szinte a véletlen útján került kapcsolatba először Olaszországban. Közel 1 évig Dél-Tirolban próbálta 2 kisebb családi pincészetben ellesni a szőlészet-borászat gyakorlati feladatait. 2000-es évjárattól kezdve dolgozik és élek Tokajban, elsőként mint a a Füleky Pince mindenese. 2005-ben férjével egy kis családi pincét alapítottak. 1200 palackkal indultak, ami 2008-ra már kb. 7500 palackra duzzad. Jelenleg 4 ha területet művelnek, 4 különböző dűlőben Tokaj, Tarcal,Olaszliszka, Erdőbénye határaiban.

Ars Borétika:"....S hogy miért borászkodunk? Egyszerű a válasz: azért, hogyha úgy hozza kedvünk, ne kelljen a szomszédba menni borért. Azért mert így jó nekünk. Mert sosem unatkozunk: mert dolgozunk és imádkozunk a szőlőben (esőért, vagy száraz időért), szüretelünk, dolgozunk és imádkozunk a pincében (erjedéskor, palackozáskor, minden egyes kóstolónál.) Mert a döntő szó mindig a természeté. Mert ha sikerrel járunk az másoknak is örömöt szerez, azt pedig sokszorosan kapjuk tőlük vissza. Mert a Bor formálja életünk minőségét! Mi így szeretünk élni!"


Cimkék: Bodó Judit, Bott Pince