WSET borismereti tanfolyam Debrecenben

Helyszín: Hotel Lycium****
Cím: 4026 Debrecen ,Hunyadi u. 1-3.
Dátum: 2012 November 30 - 2012 December 02
Szervező: Borkollégium és a Hotel Lycium**** közös rendezvénye
Kontakt: Molnár László
E-mail: molnar.laszlo@hotellycium.hu
Web: http://www.hotellycium.hu
„2012-ben útjára indítjuk azt az együttműködést, melynek keretében a Borkollégium borismereti oktatást és tematikus borkóstolókat tart a Hotel Lycium****-ban. A 2012-es évet az alapok lerakásának szenteljük. Két alapfokú borismereti tanfolyamot hirdetünk meg – egyet a tavaszi, egyet az őszi időszakban. Mellette a hölgyeknek is szeretnénk kedveskedni egy kifejezetten nekik szóló kétnapos kurzussal, ahol kicsit másképp, közvetlenebb stílusban ismerkedünk a borok és a konyha rejtelmeivel. Négy alkalomra hirdetünk mesterkurzusokat, melyek szőlőfajta és borvidékek szerint veszi számba – reményeink szerint folytatással – a világ leglényegesebb bortermő helyeit.”
dr. Mészáros Gabriella
Alapfokú borismereti tanfolyam
Az alapfokú tanfolyam elegendő tudást ad ahhoz, hogy biztosan eligazodjunk a kóstolás technikájában, a magyar borvidékekben, a legfontosabb szőlőfajtákban, de megismerkedünk a szőlőtermesztés valamint a bor-és étel párosítások alapjaival is éppúgy, mint a borkészítési technológia terén.Tokaj, az elmaradhatatlan szintén felfedezésre vár.
Borkóstolást könyvből nem lehet megtanulni, ezért tartunk a kurzus során sok borkóstolást, kiváló hazai borokkal. A napi 15-20 bor kóstolása lehetőséget ad arra, hogy megismerjük érzékszerveinket, azok működését, az alapvető borstílusokat és a kurzus végére használható borleírásokat készítsünk.
A kurzus tematikája:
• Az ismeretszerző borkóstolás elmélete és technikája
• A szőlőtermesztés környezeti alapjai
• Szőlőtermesztés, borkészítés
• Borstílusok
• Gasztronómia – bor- ételpárosítás alapjai
• Magyarország borvidékei
• Tokaj
• A Kárpát-medence szőlőfajtái
A tanfolyam díja: 49.000 Ft/fő
A díj tartalmazza:
- napi legalább 14 bor szakszerű kóstolását,
- tananyagot,
- vizsgadíjat, sikeres vizsga esetén oklevelet.
Előadók:
dr. Mészáros Gabriella iw
dr. Rohály Gábor iw
Árvay Angelika iw
Bálint László iw
További Programok
Akciók
Hírek

2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.

2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.





