Borászokkal csendülő villányi prémiumok
A Villány-Siklósi Borút borászai hetedik alkalommal állnak a kultúra mellé, hogy boraikat kóstoltatva segítsék az Európai Bordalfesztiválok szervezését. Különleges alkalom lesz ez számukra és reményeink szerint a közönség számára is, hisz ezúttal dalra is fakadnak, közös énekük nyitja a bormustrát. Szeptember 23-án 17.30-tól a pécsi Kodály Központ emeletén a Bartók Béla Férfikarral kiegészülve, majd a 20 órától a 21. Európai Bordalfesztivál Gálakoncertjén szimfonikus zenekari kísérettel csendül fel a villányi borászok hangja.

Fedezzék fel a Villányi borvidék sokszínűségét abban a 17 eredetvédett, PRÉMIUM villányi borban, amelyek ékes bizonyítékai borászaink lelkiismeretességének és minőség iránti elköteleződésének!Találják meg a borokban a villányi terroir-t: embert, hagyományt, természetet, talajt!
Prémium, azaz magas minőség. A Villányi borvidék az országban elsőként dolgozott ki 2006-ban egy átfogó eredetvédelmi rendszert. Az itt termesztett szőlőt és termelt borokat szigorú szabályok szerint kell művelni és készíteni. Jelenleg három minőségi kategória van a classicus, a prémium és a szuper prémium. A classicus kategóriába sorolható a borok többsége, amely a borvidékre és azon belül a fajtára jellemző borokat csoportosítja. A prémium kategóriába sorolt borok, a classicusnál szigorúbb szabályozásnak felelnek meg, sokkal több egyedi dűlő jelleget, valamint a borász, a borászat részéről további sajátos értékeket mutatnak. A szuper prémium bor csak 100% cabernet francból készülhet és nagyon komoly további kritériumoknak kell megfelelnie.
Eredetvédett boraink védjegye a magyar kikerics, ez minden villányi bor védelmét és hitelét jelzi.
A kikerics egyedülálló, kizárólag a Szársomlyó hegy déli oldalán, a meleget elsőként megháláló, a legkorábban nyíló virágunk. A villányi bor is ilyen, mert a Szársomlyó és a Villányi hegység hegyoldalaiban, dombtetőin és völgyeiben, a legtöbb meleget élvező szőlőültetvények terméséből készül.
Ahogy a kikerics védett növénye a magyar élővilágnak, úgy védjük a villányi bor eredetét és karakterét is, mint a magyar borkultúra kincsét.
Keressék a villányi borok címkéjén a kikericset!
Szeptember 23-án, a Kodály Központ emeletén 17.30-19.30 borvidékünk változatosságát szeretnénk megmutatni prémium borainkban.
A VII. Villányi Prémium Bormustra műsorán:
Agancsos Pincészet - Capitalis 2013
Bock Pince - Capella 2008
Csányi Pincészet - Chateau Teleki Kékfrankos 2015
Gere Attila Pincészete - Kopar 2013
Gere Tamás és Zsolt Pincészete - Aureus 2011
Günzer Tamás Pincészete - Ördögárok Merlot 2012
Halasi Pincészet - Cabernet Franc 2012
Jackfall Bormanufaktúra - Chardonay 2015
Jekl Pincészet - Il Primo 2013
Maczkó Róbert Pincészete - Chardonay 2015
Mokos Családi Pincészet - Villányi Franc 2011
Müller Pince - Merlot 2013
Polgár Pincészet - Polgár Cuvée 2012
Szemes Pincészet - Dél 2014
Tiffán Ede és Zsolt Pincészete - Lucia 2011
Vinatus Pincészet - Crassus Cuvée 2012
Vylyan Pincészet - Pinot Noir 2011
A bormustra belépőjegy vásárlásával támogassák Önök is a bordalfesztivál rendezését és a bordalban megfogalmazott magyar műveltség ismertté tételének önzetlen szándékát!
Jegyvásárlás: Jegymester.hu
2 palack grátisz bor mindenkinek a Borzsongás alkalmából! A Villányi Rozé Fesztivál szódaháborúval is készül a hétvégére BorZsongás Villányban! Először a régióban: Nemcsak bort, napenergiát is tankolhatunk a Bock Pincészetnél! Félrevezetnek a külföldi útikönyvek Így készül a bor a XXI. században Kiemelkedő lehet az idei évjárat Villányban Kivételes sikerrel zárult a 6. Ördögkatlan Fesztivál Megérkezett REDy, Villány legújabb márkája Nagy sikerű dűlőjáró-, hordós- és vacsorázó programokkal ünnepelte Szent Vincét a Villányi borvidék Óboradvent és vörösboros nadrágszíj a Bock Pincénél Vince napi hagyományőrző programok a Villányi borvidéken
További Hírek

2018-10-12
2018. október 21-én vasárnap, 12 órától 21 óráig
10 pincészet, 10 bikavér, 10 élmény

2018-10-11
A Piknikek után megkezdődik az őszi-téli szezon az etyeki Gasztrosétányon. Ebben az időszakban három tematikus eseménnyel is készülnek a helyiek és bíznak benne, hogy igazi, indián nyárhoz méltó időben fogadhatják az éhes és szomjas érdeklődőket.

2018-10-11
Idén 2. alkalommal kerül megrendezésre a BORmedence Kárpát-medencei borünnep. A Borra, magyar! egyesület és Kárpát-medencei partnerszervezetei évek óta tevékenykednek a Kárpát-medencei magyar-magyar kapcsolatokért, illetve a Kárpát-medencei magyar borkultúra népszerűsítéséért.

2018-10-09
Tállya BBQ
A Tállya BBQ KCBS verseny a magyar barbecue-zás egyik legnagyobb ünnepe, legfontosabb seregszemléje. Az eseményt második alkalommal rendezi meg a Tállyáért Egyesület a különleges hangulatú szüreti időszakban, 2018. október 12-14. között, az amerikai KCBS (Kansas City Barbecue Society) védnöksége alatt és versenyrendszere alapján, valamint a BBQ Network szakmai felügyeletével.

2018-10-08
November 15-ig lehet pályázni a Borászok Borásza Ösztöndíjért!

2018-10-03
Az egri Bolyki Pincészet idén váltott címkecsaládot, ami folytatása az eddigi könnyed, humoros palackdizájnnak. Az illusztrátor által kézzel rajzolt mesevilág megálmodója most is Ipacs Géza volt, mi pedig elmerülhetünk a színes fantáziabirodalomban, ami borász és grafikus együttműködéséből jött létre.

2018-10-01
A korábbi évek tradícióinak folytatásaként 2018 októberében már hatodik alkalommal kerül reflektorfénybe Magyarország legnépszerűbb fehérbora. Az Olaszrizling Október nagykóstolón a névadó olaszrizlingekkel együtt több mint 200 különböző tétel várja a borkedvelőket.

2018-10-01
Ötödik születésnapját ünnepli a Borháló franchise, Magyarország legnagyobb borszaküzlet-hálózata. Kínálatát folyamatosan bővítve a vállalkozás immár fél évtizede kínál minőségi borokat kedvező árakon: az alternatív kiszereléseknek köszönhetően a vevők ugyanazokat a tételeket akár 40 százalékkal olcsóbban is megtalálják a hálózat szaküzleteiben.

2018-09-28
Idén 15 éves a Bock Óbor Étterem, amit természetesen egy exkluzív gourmet vacsorával is megünneplünk. Időben regisztráló vendégeink a kiváló ételek mellé az elmúlt 15 év legjobb borait kortyolhatják, köztük egy-egy „atomvillanással”.

2018-09-23
A Gasztrohegy koncepcióval Badacsony új korszakot nyit.Közismert, milyen látványos fejlődés volt az utóbbi évtizedben a borok terén és tavaly téltől „Badacsony nyitva”néven több vendéglátóhely közös programsorozatot indított el, mivel úgy döntöttek, hogy ezentúl télen is nyitva lesznek.
Akciók
Programok





