V. JUNIBOR és Gasztroünnep a borászok új generációjával

2017-09-20 | Hírszerkesztő

33 család, 40 borász és az ország majdnem összes borvidéke. Frissek, fiatalok, energikusak, világlátottak. Ők a Junibor Egyesület, akik a DiVinoval karöltve ötödik alkalommal veszik birtokba – ezúttal szeptember végén – a Bazilika előtti Szent István teret.

V. JUNIBOR és Gasztroünnep a borászok új generációjával

#egyuttkostolunk

Jövő héten indul az V. Junibor és Gasztroünnep, kóstoljunk együtt a Bazilikánál! Nincs is jobb, mint egy fűszeres levegőjű kora őszi estén ülni a szökőkút szélén, vagy az égősorokkal kivilágított téren egy pohár rozéval/fehérrel/vörössel a kezünkben. Körülöttünk a nyüzsgő város, turisták, borimádók, magyarok és külföldiek, de erre a 4 napra most a magyar borok kötnek össze itt mindenkit.



Koccintsunk a város legszebb sétálókóstolójára, és a borászok új generációjára!

 

A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete 2008-ban alakult, eredetileg 40 év alatti borászokat tömörít megívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben. A cél egy olyan közösség létrehozása volt, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. „A legfontosabb számunkra, hogy egymást segítsük és ez által egyre jobb és a fogyasztók által szerethető borokat készítsünk. A saját tanulásunk és továbbfejlődésünk mellett nem titkoltan azt is szeretnénk, ha a saját generációnkat meg tudnánk szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítunk az ifjú borfogyasztókkal való kapcsolattartásra” – mondja Hernyák Tomi, a Junibor elnöke. A DiVino és a Junibor között kezdettől fogva megvannak a szinergiák: a DiVino borbárokban csak a Juniborászok válogatott borai kaphatók. A DiVino Bazilika Miklós Csabi védnökségével nyílt, ő azt meséli, az első DiVino nyitásakor egyértelmű volt, hogy csatlakozik a tulajdonosokhoz, akikkel régóta jó barátságban voltak. “Ez nem munka, hanem egy gyönyörű feladat és mindig arra gondolok, mennyire nagyszerű, hogy egy ilyen ügyben úttörők lehetünk. Az egész DiVino sztori a fiatal magyar borászokat tömörítő Junibor Egyesülettel egy olyan komoly történet, hívószó és üzenet, amihez jó tartozni”- mondja.

 

#ujgeneracio

A Juniborászok között vannak sokadik generációs borászok, akik borász családba születtek, de olyanok is, akik maguk kezdtek bele a szőlőtermelésbe és tapossák ki saját pincéjük útját. Ez nem csak egy egyesület, hanem baráti társaság is, ami a Junibor és Gasztroünnepen különösen tettenérhető: a délutáni fogadóórák inkább hasonlítanak közös „bandázásra”, ahol a vendég egy perc alatt beleolvadhat a borászok szakmázásába és a kóstolást sem kell túl komolyan venni. Jóllehet, a tételek komolyak: érezhető rajtuk a világátottság, de a családi tradíció és az elődök tisztelete is.

 

A JUNIBOR tagjai: Gere Andi, Gere Zsolt, Hernyák Tomi, Miklós Csabi, Bolyki Jani, Bukolyi Marcell, Gál Tibor, Vesztergombi Csaba, Árvay Angi és Szabolcs, Pfneisl Katrin és Birgit, Franz Reinhard Weninger, Stefan Wille-Baumkauff, Kardos Gábor, Laposa Zsófi és Bence, Konyári Dani, Jekl Flóra, Kamocsay Ákos, Jandl Arnold, Dúzsi Tomi és Bence, Kiss Gábor, Sebestyén Csilla és Csabi, Demeter Endre ,Szepsy István, Takler Andris, Frittmann Peti, Prácser Hajni és Miklós, Kis Tamás, Heimann Zoli, Bussay Dorottya, Kovács Tomi, Gál Peti, Figula Misi, Babiczki László

 

A JUNIBOR és Gasztroünnep társsszervezője a Divino, ahol csak a Junibor Egyesület tagjainak borai kaphatók, valamint a VINCE Magazin.

 

FELHÍVÁS FIATAL BORÁSZOK SZÁMÁRA

JUNIBOR - Zöldszüret

Ismersz ígéretes fiatal borászt? Vagy Te magad vagy az? Jelentkezz SZEMÉLYESEN emailben a Fiatal Borászok Egyesületének Zöldszüretére! (ajánlásokat nem, csak személyes jelentkezéseket várunk)

Éljen a magyar borászok új generációja! A Junibor Egyesület a Junibor Borünnep keretében szeptember 29-én (15:00-17:00) bemutatkozási lehetőséget biztosít fiatal (35 év alatti) borászok számára.

Jelentkezz az info@junibor.hu címen a következő adatok megadásával szeptember 20-ig:

- Birtok mérete, pincészet neve, borvidék

- Borászatban betöltött szerep (borász/tulajdonos/főborász/szülő mellett)

- Első saját bor évjárata / Legjellemzőbb saját tétel, ami a legjobban megmutat

- Életkor

A legígéretesebb 20 jelentkező a Junibor Egyesület zártkörű rendezvényén mutatkozhat be szeptember 29-én pénteken a DiVino Bazilikában.

Mutasd meg magad és a boraidat!

 

#zoldszuret

FELHÍVÁS FIATAL BORÁSZOK SZÁMÁRA

JUNIBOR - Zöldszüret

Ismersz ígéretes fiatal borászt? Vagy Te magad vagy az? Jelentkezz SZEMÉLYESEN emailben a Fiatal Borászok Egyesületének Zöldszüretére! (ajánlásokat nem, csak személyes jelentkezéseket várunk)

Éljen a magyar borászok új generációja! A Junibor Egyesület a Junibor Borünnep keretében szeptember 29-én (15:00-17:00) bemutatkozási lehetőséget biztosít fiatal (35 év alatti) borászok számára.

Jelentkezz az info@junibor.hu  címen a következő adatok megadásával szeptember 20-ig:

- Birtok mérete, pincészet neve, borvidék

- Borászatban betöltött szerep (borász/tulajdonos/főborász/szülő mellett)

- Első saját bor évjárata / Legjellemzőbb saját tétel, ami a legjobban megmutat

- Életkor

A legígéretesebb 20 jelentkező a Junibor Egyesület zártkörű rendezvényén mutatkozhat be szeptember 29-én pénteken a DiVino Bazilikában.

Mutasd meg magad és a boraidat!

 

#mutimiteszel #mutimitiszol

KIÁLLÍTÓK:

- 33 Juniborász saját pulttal

- DiVino Borbár

- Gasztrokiállítók

A gasztronómia a kultúra fontos része, a bor és az étel pedig egymás nélkül csak félkarú óriások lennének. Ma Magyarországon az ételkultúra is szárnyal, egyre kreatívabb ötletek valósulnak meg, s egyre szorosabban összefonódik a borvilággal. A Juniborünnep most a kreatív „ételmestereknek” is lehetőséget kínál a bemutatkozásra.

 

Kishusom, helyben füstölt lazac, Digó Pizza, The Box Donught, Zing Burger, Reinpold’s Kolbice, Bolka és még sokan mások.

 

PROGRAMOK:

Minden nap 19:00-21:00 Borász fogadóórák a téren

 

READY PAY

Az eddig megszokott kuponos rendszer helyett, idén a Vodafone ReadyPay rendszerének köszönhetően egyszerűen fizethetünk majd az ünnep ideje alatt bankkártyánkkal, sőt, akár mobiltelefonunkkal is!

További Hírek

Így válasszunk italt a ferihegyi reptéren, ha külföldre utazunk
Így válasszunk italt a ferihegyi reptéren, ha külföldre utazunk
2017-10-04

A Budapest Airport által üzemeltetett ferihegyi repülőtéren tavaly több mint 11 millió utas fordult meg, akiknek közel a fele volt induló, és ebből körülbelül 1,5 millióan vásároltak a helyi Heinemann Duty Free üzletben. A külföldi vendégek közül leginkább az orosz, brit, finn és kínai utasok vásárolnak, de a magyarok is szívesen választanak a hazai termékek közül. Választani pedig van miből, hiszen az édességek és húskészítmények mellett csaknem 100 féle magyar bor és több mint 50 különböző hazai pálinka, valamint likőr várja az utasokat. Jáhner Attila sommelier segít abban, hogy hogyan érdemes a széleskörű kínálatból italt választani.

Olaszrizling Október, ötödszörre
Olaszrizling Október, ötödszörre
2017-09-27

Az őszi borkóstoló- és fesztiválszezon egyik fénypontjának ígérkezik az 2017 októberében immáron ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Olaszrizling Október Nagykóstoló. Bár a rendezvényen egyértelműen hazánk egyik legnépszerűbb fehérbora áll a középpontban, vendégszereplőként a közel 200 tétel között számos rajnai rizling is kóstolható lesz.

 

Palkonyai Szüreti Nyitott Pincék – fókuszban a zene
Palkonyai Szüreti Nyitott Pincék – fókuszban a zene
2017-09-27

Ősszel újabb meglepetéssel és színes programokkal készül Palkonya, a Villányi borvidék legszebb települése.

 

Éljen a Juhfark!
Éljen a Juhfark!
2017-09-25

Közönség és szakmai sikerrel zárult szombaton a Tornai Pincészetben megrendezett 2. Somlói Juhfark Ünnep. A reprezentatív sétáló kóstolón 15 pince 27 legjobb juhfarkját ismerhette meg a közönség, emellett Kiss Eliza kormánybiztos és Fiáth Atilla nemzetközi borakadémikus részvételével érdekes szakmai diskurzus is zajlott a magyar bor és a különleges, limitált fajták esélyeiről a hazai és a világpiacon. 

 

Hajrá az 1 millióért!
Hajrá az 1 millióért!
2017-09-25

Október 31-ig lehet indulni a Borászok Borásza Ösztöndíjért!

 

V. JUNIBOR és Gasztroünnep a borászok új generációjával
V. JUNIBOR és Gasztroünnep a borászok új generációjával
2017-09-20

33 család, 40 borász és az ország majdnem összes borvidéke. Frissek, fiatalok, energikusak, világlátottak. Ők a Junibor Egyesület, akik a DiVinoval karöltve ötödik alkalommal veszik birtokba – ezúttal szeptember végén – a Bazilika előtti Szent István teret.

Az új trend: nem csak egészséges, de szép is!
Az új trend: nem csak egészséges, de szép is!
2017-09-19

Idén először adták át a Magyarország Legszebb Birtoka díjat, ahol az összesített győztes mellett külön kategóriákban mérettettek meg a birtokok. A borászat kategóriában a borotai Koch Borászat nyert díjat, míg a Gyümölcs- és szőlőtermesztő kategóriában a Szászi Pince sikeréért szoríthattak az érdeklődők.

Haspókoknak kedvez a KLM
Haspókoknak kedvez a KLM
2017-09-18

A flightguide.klm.com weboldal részletes információkkal látja el az utasokat még az indulás előtt, hogy milyen ételek közül választhatnak a nemzetközi járatok Economy osztályán.

Először a régióban: Nemcsak bort, napenergiát is tankolhatunk a Bock Pincészetnél!
Először a régióban: Nemcsak bort, napenergiát is tankolhatunk a Bock Pincészetnél!
2017-09-18

A villányi Bock család legfrissebb fejlesztésének köszönhetően a Bock Pince lett az első olyan magyarországi borászat, amelynek vendégei a napsugarak segítségével „tankolhatják” meg elektromos járműveiket. A technikai újdonságnak számító, tisztán napenergiával működő berendezést a napokban adták át a Bock Hotel Ermitage**** parkolójában.

Oltalom és jövő a kinyújtott kéz
Oltalom és jövő a kinyújtott kéz
2017-09-14

Életünk első három évében eldől, milyen mértékben bontakozhat ki a bennünk rejtőzködő csoda.

 

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2015
Villányi 2=3 hétköznapok 2015
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2017-01-01 2017-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 48.000 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Carpe Diem csomag
Carpe Diem csomag
Kényeztető pihenés a villányi Bock Hotel Ermitage-ban!
Akció ideje: 2017-01-02 2017-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 84.600 Ft/2 fő/2 éj-től

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet»

Garamvári Szőlőbirtok»

Ametiszt Hotel Harkány»

Belward Pincészet»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»
Borgaléria»
Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Kastélyszálló»

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel****»

Patricius Borház»

Puklus Pincészet»
Rákóczi Pince és Udvarház»
Szepsy Pince»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok»