Oroszlános Borvendéglő és Borhotel****

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel****
3907 Tállya, Rákóczi u. 23.

Tel.: +36 (47) 598-888
Fax: +36 (47) 598-889
E-mail: Email linkje
Web: Weboldal linkje

GPS koordináták (DD):
Lat: 48.23464268193569
Long: 21.233257055282593

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel****

Tállya – Európa mértani középpontja, az egykori gazdag mezőváros, melynek egykor nemes szőlőbirtokosok szivaroztak diófái alatt és királyok itták borát - dimbes-dombos utcái, pincelabirintusai, templomtornyai, egykor színházteremmel bíró, sok száz éves kúriái és aranyfényű szőlőskertjeivel otthonos helyszín díszleteiként szolgálnak a tokaji borvidék felfedezéséhez. Az Oroszlános Ház négyszáz éve áll Tállya központjában.


Az egykori Szirmay kúria ma elegáns boutique hotel, fényét a patinás tölgyfakapuk oroszlánjai védik. Tradíció és megújulás, kifinomultság és otthonosság találkozik ezen a különleges atmoszférájú helyen, Magyarország egyetlen világörökségi borvidékének szívében.


A kétszintes hotelhez – mely 11 egyedi tervezésű, kétágyas, pótágyazható superior szobával és három tágas és kényelmes családi szobával bír – pezsgőfürdővel és szaunákkal felszerelt Fürdőház, hangulatos szalon is tartozik. A földszinten akadálymentesített szoba is vendégeink rendelkezésére áll. A műemléki épület hűs, boltíves terasza és a Fürdőház napozóterasza tavasztól őszig egyaránt kellemes helyszíne egy pohár száraz hegyaljai fehérbort elfogyasztásának. A szálloda 400 éves borospincében folytatódó, kandallós kóstolóterme kiváló helyszínként szolgál mind üzleti, mind pedig privát rendezvények számára. Minden vendégünk számára lehetőséget biztosítunk kúriánk pincéjének meglátogatására, bortrezorjaink megtekintésére és bérlésére.


Az Oroszlános minden szegletében megjelenik a borvidék iránti szeretetünk, az apró részletek iránti rajongásunk: a meleg fényű lámpákat körbefutó szőlőindákban, úri hímzésekben, tállyai dűlők köveiből rakott mozaikokban.


A kulináris élvezeteket a hotel elsőrangú, nagypolgári hangulatú, 60 fős étterme biztosítja, Ruprecht László kreatív séf támogatásával és Mátyás József konyhafőnök vezetésével. Az egyedi fogások minőségi, helyi, szezonális alapanyagokból, a vidéki polgári és a népi konyha hagyományainak felhasználásával születnek. Borkínálatunkban saját borokból és a tokaj-hegyaljai pincészetek boraiból kínálunk kóstolót. Az Oroszlános Borvendéglő eddig minden évben a 100 legjobb magyar étterem között szerepelt. Borbarát, borturista és gourmet szívesen látott vendégek, csakúgy, mint a céges konferenciára, családi és baráti összejövetelre, romantikus borvacsorára vagy esküvőre érkező messzi utas. Éttermünk alapító tagja a SlowFood Tokajnak, mely az íz-nevelést, a helyi termelés és hagyományok megóvását tűzte ki célul. Rendszeresen tartunk tematikus és művészeti programokkal párosuló borvacsorákat. Jó borok, borkóstolók, gasztronómiai élmények, dűlőtúrák, kiváló kirándulóhelyek, különleges atmoszféra, közösségi és művészeti programok – a piknikezéstől a jazzkoncertekig - várnak azokra, akik Tállyára látogatnak.

Programok

 

Áttekintés

Szolgáltatások

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2020
Villányi 2=3 hétköznapok 2020
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2019-11-25 2020-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 58.600 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Varázslatos hétköznapok
Varázslatos hétköznapok
Itt a lehetőség, hogy Ön és párja pörgős, stresszes munkanapjait átvarázsoljuk romantikus hétköznapokká a Bock Hotel Ermitage-ban.
Akció ideje: 2019-11-25 2020-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: több szobatípus elérhető
Részvételi díj: 68.900 Ft/2 éj/2 fő-től

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****»

Patricius Borház»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»