Lexikon
Cognac
Francia, borból főzött pálinka, mely nevét a francia Charente kerületbe eső Cognac várostül vette, mely a Cognac-gyártás és kereskedelem székhelye mintegy 200 év óta, mióta egyáltalán ezen szesz nagyban készül; az itt készülő legfinomabb Cognacot fine champagne-nak nevezik, a második minőségü Château neuf, Blanzac, Angoulęme, Archiac stb.-ben nyert Cognacot petit champagne-nak hivják, a harmadik minőségü Cognac fins bois, a legsilányabbat deuxiemes bois-nak nevezik. Cognac elnevezés alatt jön a kereskedésbe az armagnac is, melyet főleg a Gers kerületben [...]
Crianza
Vörösborok esetében két teljes év érlelést igényel, melyből 6 hónapot tölt tölgyfahordóban, a további időt palackban. Fehér és rosé boroknak legalább egy naptári évet kell a pincészetben tölteni, amelyből 6 hónap a tölgyfahordóban történő érlelés.
Cuvée (Fr. ejst. küvé)
Lásd. küvé.
Ki-kicsoda
Bodnár Sándor Dr.
Teljes életre törekedett, amit igazol az, hogy 1972-ben az I. Borvilágversenyen (Budapest) bírálóként tevékenykedett, 1987-ben egyetemi doktori címet szerzett a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen. 1987-ben megszervezője volt a Tokaj Vinum Regum
Babits László, Ifj.
Az értékesítési munkák mellett egyre magasabb szinten részt vesz a borkészítés folyamatában is.





