Árvay János

1956-
Árvay János

Árvay János Családi Pincészete
(Rátka)

Borvidék:
Tokaji borvidék


Szakmai múlt:Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát (Tállya, Mád); Disznókő Rt.; Árvay és Társa Pincészet (Tokaj)

Amire a legbüszkébb:Büszkeséggel tölti el, hogy olyan munkatársakkal dolgozhat együtt, akik a legjobb minőségű borok előállítása mellett a néha már elveszettnek hitt emberi értékeket is képviselik.

Munkássága:A Tokaji Ferenc Szakközépiskola és Gimnázium szőlőtermesztő és borkezelő szakának elvégzése utána a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát tállyai pincészetében kezdett dolgozni, 1980-ban borásztechnikusi oklevelet szerzett Budafokon. A 90-es évek közepétől saját neve alatt forgalomba hozott borai egyre nagyobb sikert aratnak, fokozatosan bekerültek Magyarország neves borszaküzleteibe, éttermeibe, szállodáiba és külföldön (Oroszország, Amerikai Egyesült Államok, Svédország, Olaszország) is egyre ismertebbé váltak. 1981-től a Borkombinát mádi pincészetének pincevezető-helyettese, 1992 szeptemberétől 2000. januárjáig a francia érdekeltségű Disznókő Rt. főborásza volt. 2000 tavaszától az üzleti partnerével alapított Árvay és Társa Pincészetet irányította Tokajban, majd 2009-ben megalapította Rátkán az Árvay Családi Pincészetet.

Borai:A 2006-os évjáratú Istenhegy Furmintja a magyar száraz borok közül elsőként szerezte meg a IX. Országos Pannon Bormustrán a Grand Prix (azaz Bormustra legjobbjának járó) díjat, megelőzve az édes fehér és a száraz vörös borokat.

Ars Borétika:"Élvezd cseppenként, nézz a Szív mélyére, s merengj el az Életen!" Alázatosan hódolva a kegyes természetnek, hálát rebegve az Isteni áldásért, fejet hajtva az ősök évszázados bölcsessége előtt, megszerzett tudásom legjavát s rövid életem minden tapasztalatát hozzáadva zárom palackba életem és szerelmem, Tokaj-hegyalja üzenetét, mely hordozza a múltat és a titokzatos jövőt; a kőbe zárt vulkáni tűz erejét; a vérünket melengető Nap hevét; a folyók s az eső utáni föld gomolygó páráját; a Nap járásával változó aranyló színeket; a mézédes gyümölcs ízek és illatok harmóniáját; a küzdelmek és a sikerek keserédes gyönyörét; az örök Remény vágyait, a szerető kedves mellett megtalált Boldogságot, az apai aggódást és büszkeséget. S ha csupán egyetlen csepp e borból Téged is arra késztet, hogy szíved és lelked mélyére nézz, elmerengj életeden, már elért hozzád üzenetem.


Cimkék: Árvay

Akciók

Villányi 2=3 hétköznapok 2020
Villányi 2=3 hétköznapok 2020
Szakadjon ki a stresszes, pörgős életből és töltsön el +1 pihentető hétköznapot Villányban: pincelátogatás, testmasszázs és wellness vár Önre.
Akció ideje: 2019-11-25 2020-12-31
Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: svédasztalos reggeli
Elhelyezés: 2 ágyas szobában
Részvételi díj: 58.600 Ft/3 éj/4 nap/2 fő-től
Varázslatos hétköznapok
Varázslatos hétköznapok
Itt a lehetőség, hogy Ön és párja pörgős, stresszes munkanapjait átvarázsoljuk romantikus hétköznapokká a Bock Hotel Ermitage-ban.
Akció ideje: 2019-11-25 2020-12-31
Időtartam: 3 nap/2 éjszaka
Szállás: Bock Hotel Ermitage****
Ellátás: program szerint
Elhelyezés: több szobatípus elérhető
Részvételi díj: 68.900 Ft/2 éj/2 fő-től

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****»

Patricius Borház»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»