Angostura
A keserű titkos receptjéről ma is mindösszesen annyit tudunk, hogy rumon alapulva olyan gyógy- és fűszernövényekkel egészül ki, mint a tárnicsgyökér, az angelikagyökér, az encián, a galgant, a kardamom, a kínaifakéreg, vagy a szegfűszeg. Az összetevők pontos számát csakúgy, mint az előállítás módját titok övezi.
Az Angostura tiszta, áttetsző, erős, karakteres ital, alkoholtartalma magas, cca 40%. Ízét a különleges gyógynövények, illatát a fűszerek, a narancshéj, a szegfűszeg dominálja.
Az Angosturat önállóan nagyon ritkán fogyasztják, elsősorban száraz, kevert italok, cocktailok kiegészítőjeként kedvelt. Legismertebb koktélja az Angostura Fizz, melyben a bittert citromlével, cukorsziruppal, tojásfehérjével és szódavízzel keverve, jéghidegen szolgálják fel.
További Lexikon cikkek
Ki-kicsoda
Bock József
A Pécsi Zippernovszki Károly gépipari technikumban tanulta ki a lakatos szakmát. 1992-ig a Villányi Mezőgépnél dolgozott művezető-gyártáselőkészítő munkakörben.
1958-ban édesapja visszavásárolta azt a szőlőterületet, amely már 1850-ben is a család





