Teréz

Teréz
Kiejtése: [-]
Származás:
Szegedi Sándor, Esik Andrásné és Rigó Sándorné állította elő a Seyve Villard 12375 és az Olimpia fajták keresztezésével.


Tőke:
Fekvés s talaj iránt nem igényes, viszonylag fagytürö, gombás megbetegedéseknek viszonylag ellenálló.


Fürt:
Vállas, nagy, laza; a bogyó megnyúlt, nagy, rózsaszín, kissé pontozott, hamvas; húsa ropogós, leves, húsos; íze semleges; héja vastag, szívós.


Bor:
Csemegeszőlő.


Elterjedés:
Kizárólag hazánkban, igen kis területen termesztik.


Ki-kicsoda

Áts Károly
Áts Károly 1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****»

Patricius Borház»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»