Cabernet Franc

Cabernet Franc
Kiejtése: [cab-er-NAY FRANK]
Származás:
Franciaország.


Tőke:
Mérsékelten talaj és tápanyagigényes, viszonylag fagytűrő, szárazságra nem érzékeny, kevésbé rothad, zöldmunka igénye nagy, terhelésre nem érzékeny.


Fürt:
Ágas vagy vállas, középtömött, kicsi; a bogyó gömbölyű, kék, kicsi, pontozott, feltűnően hamvas; húsa puha, leves, olvadó; íze fanyar (farkasalma íz); héja vastag, szivós.


Bor:
Bora illatos, finom, jellegzetes zamatú, testes minőségi vörösbor.


Elterjedés:
Szinte az egész világon elterjedt, hazánkban a Villányi és Szekszárdi borvidékeken termesztik.


Ki-kicsoda

Bodó Judit
Bodó Judit Borász-szőlész előélete nem volt. A borral szinte a véletlen útján került kapcsolatba először Olaszországban. Közel 1 évig Dél-Tirolban próbálta 2 kisebb családi pincészetben ellesni a szőlészet-borászat gyakorlati feladatait. 2000-es évjárattól kezdve