Cabernet Franc

Cabernet Franc
Kiejtése: [cab-er-NAY FRANK]
Származás:
Franciaország.


Tőke:
Mérsékelten talaj és tápanyagigényes, viszonylag fagytűrő, szárazságra nem érzékeny, kevésbé rothad, zöldmunka igénye nagy, terhelésre nem érzékeny.


Fürt:
Ágas vagy vállas, középtömött, kicsi; a bogyó gömbölyű, kék, kicsi, pontozott, feltűnően hamvas; húsa puha, leves, olvadó; íze fanyar (farkasalma íz); héja vastag, szivós.


Bor:
Bora illatos, finom, jellegzetes zamatú, testes minőségi vörösbor.


Elterjedés:
Szinte az egész világon elterjedt, hazánkban a Villányi és Szekszárdi borvidékeken termesztik.


Ki-kicsoda

Romsics László
Romsics László 1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben