Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon
Kiejtése: [cab-er-NAY SO-vin-yon]
Származás:
Franciaország.


Tőke:
Gyenge növekedésű, mereven álló vesszőzetű.


Fürt:
Kicsi, vállas, közepesen tömött vagy laza.


Bor:
Különleges minőségű, kifejezetten fajtajelleges, bársonyos, cserzőanyagban gazdag.


Elterjedés:
Villányi, Szekszárdi, Egri, Balatonboglári, Hajós-Bajai borvidékek.


Ki-kicsoda

Árvay János
Árvay János A Tokaji Ferenc Szakközépiskola és Gimnázium szőlőtermesztő és borkezelő szakának elvégzése utána a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát tállyai pincészetében kezdett dolgozni, 1980-ban borásztechnikusi oklevelet szerzett Budafokon. A 90-es évek
Babits László, id.
Babits László, id. A technikum elvégzése után a Magyar Állami Pincegazdaság Tolcsvai üzemegységében dolgoztott gyakornokként, majd a későbbiekben pincemesterként. 1973-1980 között, az egyetem elvégzése után az olaszliszkai TSZ-ben dolgozott szőlőtermesztési ágazatvezetőként.1980-tól