Kékfrankos

Kékfrankos
Kiejtése: [-]
Származás:
Nem tisztázott.


Tőke:
Kifejezetten erős növekedésű, kisszámú felálló vesszővel.


Fürt:
Középnagy, vállas, olykor ágas, közepesen tömött.


Bor:
Finom cserzőanyag-tartalmú, kissé savas ízhatású. Az Egri Bikavér legfontosabb összetevője.


Elterjedés:
Szekszárdi, Villányi, Soproni, Egri, Mátrai borvidék (de az ország egész területén megtalálható, ahol kékszőlőt termelnek).


Ki-kicsoda

Romsics László
Romsics László 1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben