Kozma Pálné Muskotály

Kiejtése: [-]
Származás:
Kozma Pál, Sz. Nagy László, Urbányi Márta és Tusnádi József állította elő az Italia és az Irsai Olivér keresztezésével.
Tőke:
Fekvés iránt kevésbé, de talaj iránt igényes, fagytűrése közepes, rothadásra kissé hajlamos, zöldmunka igényes.
Fürt:
Vállas vagy ágas, laza, középnagy; a bogyó megnyúlt, sárga, nagy, kissé pontozott, hamvas; húsa ropogós, húsos; ize muskotályos; héja vékony, olvadó.
Bor:
Csemegeszőlő fajta.
Elterjedés:
Kizárólag Magyarországon termesztik, termőterülete fokozatosan növekszik.
További Lexikon cikkek
Ki-kicsoda
Áts Károly
1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.





