Kozma Pálné Muskotály

Kozma Pálné Muskotály
Kiejtése: [-]
Származás:
Kozma Pál, Sz. Nagy László, Urbányi Márta és Tusnádi József állította elő az Italia és az Irsai Olivér keresztezésével.


Tőke:
Fekvés iránt kevésbé, de talaj iránt igényes, fagytűrése közepes, rothadásra kissé hajlamos, zöldmunka igényes.


Fürt:
Vállas vagy ágas, laza, középnagy; a bogyó megnyúlt, sárga, nagy, kissé pontozott, hamvas; húsa ropogós, húsos; ize muskotályos; héja vékony, olvadó.


Bor:
Csemegeszőlő fajta.


Elterjedés:
Kizárólag Magyarországon termesztik, termőterülete fokozatosan növekszik.


Ki-kicsoda

Babits László, Ifj.
Babits László, Ifj. Az értékesítési munkák mellett egyre magasabb szinten részt vesz a borkészítés folyamatában is.
Bodó Judit
Bodó Judit Borász-szőlész előélete nem volt. A borral szinte a véletlen útján került kapcsolatba először Olaszországban. Közel 1 évig Dél-Tirolban próbálta 2 kisebb családi pincészetben ellesni a szőlészet-borászat gyakorlati feladatait. 2000-es évjárattól kezdve