Sambuca

Édes, de erős bodzabogyóból és édesgyökérből készített ánizsízű olasz likőr.A sambuca likőrök őse, egy ánizsos szeszesital a Közel-Keletről jutott el a tengeri kereskedelem révén a Róma tartománybeli Civitavecchia-ba az 1800-as évek közepén. A sambuca ánizslikőr kategória - amelynek ízvilága igen közkedvelt a mediterrán régió országaiban - hamar népszerű lett a helyiek körében, akik otthonaikban készítették el kedvelt likőrjüket. Alkoholtartalma min. 38 %.

A Molinari Sambuca extra Olaszország legnépszerűbb, eredeti sambucája. 1945-ben Angelo Molinari fejlesztette ki laboratóriumában a Molinari Sambuca extra pontos receptjét, amelyet a család azóta is féltve őriz. Az ő nevéhez fűződik a termék egyedi, látványos fogyasztási módjának kifejlesztése, a "Sambuca con la mosca" is. Azóta a Molinari Sambuca extra forgalma látványos növekedést ért el: Olaszország legnépszerűbb sambucájává vált, amelyből évente több mint 6 millió palack kerül értékesítésre. A Molinari Sambuca extra-t rendkívül sokféle módon lehet fogyasztani. Szolgálhat étkezés utáni digestivként, azonban hagyományos felszolgálási módja a "con la mosca" amelyhez 3 kávészemet helyeznek az italba és meggyújtva szolgálják fel. Frissitő hatásának kiteljesedése érdekében vízzel szokás hígítani. Kitűnő, egyedi ízélményt nyújt kávéba, édes kekszekre, fagylaltra öntve. Kiváló alapanyagként használható koktélok, long drinkek készítésénél.

Ki-kicsoda

Babits László, id.
Babits László, id. A technikum elvégzése után a Magyar Állami Pincegazdaság Tolcsvai üzemegységében dolgoztott gyakornokként, majd a későbbiekben pincemesterként. 1973-1980 között, az egyetem elvégzése után az olaszliszkai TSZ-ben dolgozott szőlőtermesztési ágazatvezetőként.1980-tól
Birkás Zoltán
Birkás Zoltán 1999-től a családi vállalkozást erősíti. Jelenleg szőlészként, borászként tevékenykedik, valamint kereskedelmi és marketing feladatokat is ellát. 2003-tól az Izsáki borverseny és Izsáki borutca szervezője, valamint 2004 óta az Izsáki Borbarátklub rendezvényeinek
Monyók József
Monyók József A Monyók Pincészet a régi Tokaj-hegyaljai hagyományokon alapulva alakult meg 1972-ben. A családi birtok jelenleg 10 hektár szőlőterülettel rendelkezik –melyet szeretnénk egy 25-30 hektárig felfejleszteni lehetőleg a mádi határban – a régi írások szerint