A. C. vagy A.O.C. rendszer

Franciaországban használatos minőségi rendszer. Tulajdonképpeni legmagasabb besorolás az A.O.C., vagyis: Apellation D’origine Contrőlée ami annyit tesz, hogy garantáltan arról a helyről származik, amit a címkén feltüntettek. Ebben a kategóriában a legjobb a grand cru terület, a második legjobb a premier cru . A második besorolás a V.D.Q.S. vagyis, Vins Délimités De Qualité Supérieur, mely mára már szinte teljesen elveszítette a jelentőségét, ugyanis az ide tartozó területeket mára már szinte teljesen átsorolták az A.O.C.-be. A harmadik osztály a vin de pays, vagyis a tájbor, míg a negyedik a vin de table, az asztali bor.

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet»

Bock Borászat»

Bock Hotel Ermitage**** & Óbor Étterem»

Évi Virág - Ajándék»

Gere Tamás és Zsolt Pincészete»

Neiner Pince»

Polgár Pincészet»

Villány- Siklósi Borút Egyesület»

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet»

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet»

Deé Családi Pincészet»

Szél Fiai Fogadó és Cellárium»

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet»

Erzsébet Pince»

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****»

Patricius Borház»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»