Calvados

Érlelt, normandiai almaborból készített hagyományos párlat. Alkoholtartalma 40-42 %. A múlt század elejétől, termelőhelye alapján kezdték ezt az almaborpárlatot Eau de Calvadosnak nevezni. Cefréjének készítéséhez ötvenféle almát használnak fel. Körülbelül 25 kg almából nyerhető egy liter párlat. Az almát préselik, majd az így nyert italt évekig pihentetik. Kétszer párolják, majd legalább másfél évig tölgyfahordóban érlelik. Ekkor kapja meg jellegzetes aromáját. A borpárlatokhoz hasonlóan léteznek hosszabb érlelésű calvadosok is, az ó-párlat negyven éves érlelés után kerül piacra.

Legismertebb márkák: Boulard, Busnel, Marquis de la pomme, Pére Magloire

Ki-kicsoda

Babits László, Ifj.
Babits László, Ifj. Az értékesítési munkák mellett egyre magasabb szinten részt vesz a borkészítés folyamatában is.