Chasselas Rouge

Kiejtése: [Shahss-la rooj]
Származás:
Kis-Ázsiából származik.
Tőke:
Talaj iránt igényes, fekvés iránt viszont nem, kevésbé rothad, viszonylag szárazságtűrő, zöldmunka igényes, fagytűrő, terhelésre nem érzékeny, peronoszpórára igen, lisztharmatra kevésbé érzékeny.
Fürt:
Állas, tömött, középnagy; a bogyó gömbölyű, piros, középnagy, pontozott, kissé hamvas; húsa ropogós, lédús, húsos; íze közömbös; héja középvastag, olvadó.
Bor:
Csemegeszőlőként is termesztik. Bora kellemes ízű, lágy asztali bor.
Elterjedés:
A mediterrán vidéken terjedt el, hazánkban jórészt csemegeszőlőként termesztik.
További Lexikon cikkek
Ki-kicsoda
Áts Károly
1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.





