Pezsgő
Extra Brut: (ejtsd: extra brüt) jelentése: abszolút száraz. A pezsgõ szinte elhanyagolható mennyiségû cukrot tartalmaz.
Brut: (ejtsd: brüt) jelentése: különlegesen száraz. A pezsgõ cukortartalma 6-15 g/liter között van.
Extra Dry: (ejtsd: extra dráj) jelentése: különlegesen száraz. A pezsgõ cukortartalma 12-20 g/liter között van.
Sec (ejtsd: szek): jelentése száraz. A pezsgõ cukortartalma 17-35 g/liter közötti.
Demi Sec: (ejtsd: dömi szek) jelentése: félszáraz. A pezsgõ cukortartalma 33-50 g/liter közötti.
Doux: (ejtsd: du) jelentése: édes. A pezsgõ cukortartalma meghaladja az 50 g/liter mennyiséget.
További Lexikon cikkek
Ki-kicsoda
Babits László, id.
A technikum elvégzése után a Magyar Állami Pincegazdaság Tolcsvai üzemegységében dolgoztott gyakornokként, majd a későbbiekben pincemesterként. 1973-1980 között, az egyetem elvégzése után az olaszliszkai TSZ-ben dolgozott szőlőtermesztési ágazatvezetőként.1980-tól
Balaton borrégió»
Badacsonyi borvidék, Balaton-felvidéki borvidék , Balatonboglári borvidék , Balatonfüred – Csopak borvidék, Nagy-Somlói borvidék, Zalai borvidék,
Duna borrégió»
Csongrádi borvidék , Hajós-Bajai borvidék, Kunsági borvidék,
Felső-Magyarország borrégió»
Bükki borvidék, Egri borvidék, Mátrai borvidék,
Felső-Pannon borrégió»
Ászár-Neszmélyi borvidék, Etyek-Budai borvidék , Móri borvidék, Pannonhalmi borvidék, Soproni borvidék,
Pannon borrégió»
Pécsi borvidék , Szekszárdi borvidék, Tolnai borvidék, Villányi borvidék,
Tokaj borrégió»
Tokaji borvidék,