Underberg
A németországi Underberg cég ma is a másfél évszázados - és persze hétpecsétes titokként kezelt - recept alapján készíti a világhírű italt.
Az Underberg alapanyaga a gyógynövények speciális keveréke, melyhez 43 országból szállítják az alkotó részeket. Az Underberg külön érdekessége, hogy a kis üveg pontosan egy hajtásnyit (2 cl) tartalmaz. Nagyobb vagy más palackban egyáltalán nem forgalmazzák. Kedvelői világszerte esküsznek arra, hogy nemcsak étkezés után, hanem fejfájás ellen, kimerültségre és fáradtságra éppúgy hatásos gyógyír, mint másnaposság ellen. A macskajajos, elnehezült pillájú embernek nem kell sokat magyarázkodnia - legalábbis Németországban -, mert elég széttárt hüvelyk- és mutatóujját felmutatnia, a pincér már tudja, hogy az apró Underberges üveget kell hoznia. Az orvosok tudományos megközelítése prózai, ám figyelemreméltó dolgokat mutat. Az Underberg sikerének titkát a fehérje lebontásában, a koleszterinszint csökkentésében és az alacsony hisztamintartalomban látják. Ezért ajánlják étkezés után és előtt is.
További Lexikon cikkek
Ki-kicsoda
Áts Károly
1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.
Bakonyi Antal
A borvidék számos nagy borászatánál dolgozott már. Jelenleg a Csányi Pincészet főborásza, termelési igazgatója.
Árvay Angelika
A családjának mindig is volt kis darabnyi szőlője (az első 450 tőkét nászajándékba kapták a szülei), így már gyerekként is sokat dolgozott a területeken. Nem volt könnyű munka, így eleinte nem tiltakozott, amikor édesapja igyekezett más pályára irányítani,





