Underberg

Német gyomorkeserűlikőr. Alkoholtartalma 49 %.

A németországi Underberg cég ma is a másfél évszázados - és persze hétpecsétes titokként kezelt - recept alapján készíti a világhírű italt.

Az Underberg alapanyaga a gyógynövények speciális keveréke, melyhez 43 országból szállítják az alkotó részeket. Az Underberg külön érdekessége, hogy a kis üveg pontosan egy hajtásnyit (2 cl) tartalmaz. Nagyobb vagy más palackban egyáltalán nem forgalmazzák. Kedvelői világszerte esküsznek arra, hogy nemcsak étkezés után, hanem fejfájás ellen, kimerültségre és fáradtságra éppúgy hatásos gyógyír, mint másnaposság ellen. A macskajajos, elnehezült pillájú embernek nem kell sokat magyarázkodnia - legalábbis Németországban -, mert elég széttárt hüvelyk- és mutatóujját felmutatnia, a pincér már tudja, hogy az apró Underberges üveget kell hoznia. Az orvosok tudományos megközelítése prózai, ám figyelemreméltó dolgokat mutat. Az Underberg sikerének titkát a fehérje lebontásában, a koleszterinszint csökkentésében és az alacsony hisztamintartalomban látják. Ezért ajánlják étkezés után és előtt is.

Ki-kicsoda

Birkás Zoltán
Birkás Zoltán 1999-től a családi vállalkozást erősíti. Jelenleg szőlészként, borászként tevékenykedik, valamint kereskedelmi és marketing feladatokat is ellát. 2003-tól az Izsáki borverseny és Izsáki borutca szervezője, valamint 2004 óta az Izsáki Borbarátklub rendezvényeinek
Romsics László
Romsics László 1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben
Berger Zsolt
Berger Zsolt A hagyományos kézműves borkészítésük alapja a hozamkorlátozással termesztett szőlő. A minőség titka számukra a csupán néhány fürtben koncentrálódó napenergiában, ásványianyag tartalomban rejlik, ami tőkénként kevesebb, mint 1 kg gyümölcsöt jelent. A