Zenit

Kiejtése: [-]
Származás:
Király Ferenc állította elő az Ezerjó és a Bouvier keresztezésével.
Tőke:
Fekvés és talaj iránt közepesen igényes, közepesen fagytürö, rothadásra kevésbé hajlamos, viszonylag szárazság tűrő.
Fürt:
Állas, kissé laza, középnagy; a bogyó megnyúlt, kicsi, sárga, kissé hamvas; húsa puha, leves; íze közömbös; héja vékony, közepesen szívós.
Bor:
Bora az évjáratok többségében illatban, savakban gazdag de lágyulásra kissé hajlamos, savai finomak, minőségi fehérbor.
Elterjedés:
Kizárólag Magyarországon termesztik.
További Lexikon cikkek
Ki-kicsoda
Bodó Judit
Borász-szőlész előélete nem volt. A borral szinte a véletlen útján került kapcsolatba először Olaszországban. Közel 1 évig Dél-Tirolban próbálta 2 kisebb családi pincészetben ellesni a szőlészet-borászat gyakorlati feladatait. 2000-es évjárattól kezdve
Árvay János
A Tokaji Ferenc Szakközépiskola és Gimnázium szőlőtermesztő és borkezelő szakának elvégzése utána a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát tállyai pincészetében kezdett dolgozni, 1980-ban borásztechnikusi oklevelet szerzett Budafokon. A 90-es évek





