Chardonnay

Kiejtése: [shar-dun-NAY]
Származás:
Franciaország.
Tőke:
Nagyszámú, hengeres, barnássárga vesszőt nevel.
Fürt:
Kicsi, hengeres vagy vállas, középtömött.
Bor:
Fajtajelleges, finom zamatú, kemény karakterű, élénk, elegáns bor.
Elterjedés:
Hajós-Bajai, Soproni, Etyek-Budai, Pannonhalmi, Pécsi, Balatonfelvidéki, Balatonboglári, Szekszárdi borvidékek.
További Lexikon cikkek
Ki-kicsoda
Áts Károly
1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.





