Chardonnay

Chardonnay
Kiejtése: [shar-dun-NAY]
Származás:
Franciaország.


Tőke:
Nagyszámú, hengeres, barnássárga vesszőt nevel.


Fürt:
Kicsi, hengeres vagy vállas, középtömött.


Bor:
Fajtajelleges, finom zamatú, kemény karakterű, élénk, elegáns bor.


Elterjedés:
Hajós-Bajai, Soproni, Etyek-Budai, Pannonhalmi, Pécsi, Balatonfelvidéki, Balatonboglári, Szekszárdi borvidékek.


Ki-kicsoda

Áts Károly
Áts Károly 1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.