Chardonnay

Chardonnay
Kiejtése: [shar-dun-NAY]
Származás:
Franciaország.


Tőke:
Nagyszámú, hengeres, barnássárga vesszőt nevel.


Fürt:
Kicsi, hengeres vagy vállas, középtömött.


Bor:
Fajtajelleges, finom zamatú, kemény karakterű, élénk, elegáns bor.


Elterjedés:
Hajós-Bajai, Soproni, Etyek-Budai, Pannonhalmi, Pécsi, Balatonfelvidéki, Balatonboglári, Szekszárdi borvidékek.


Ki-kicsoda

Romsics László
Romsics László 1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben
Bock József
Bock József A Pécsi Zippernovszki Károly gépipari technikumban tanulta ki a lakatos szakmát. 1992-ig a Villányi Mezőgépnél dolgozott művezető-gyártáselőkészítő munkakörben. 1958-ban édesapja visszavásárolta azt a szőlőterületet, amely már 1850-ben is a család