Chardonnay

Kiejtése: [shar-dun-NAY]
Származás:
Franciaország.
Tőke:
Nagyszámú, hengeres, barnássárga vesszőt nevel.
Fürt:
Kicsi, hengeres vagy vállas, középtömött.
Bor:
Fajtajelleges, finom zamatú, kemény karakterű, élénk, elegáns bor.
Elterjedés:
Hajós-Bajai, Soproni, Etyek-Budai, Pannonhalmi, Pécsi, Balatonfelvidéki, Balatonboglári, Szekszárdi borvidékek.
További Lexikon cikkek
Ki-kicsoda
Bakonyi Antal
A borvidék számos nagy borászatánál dolgozott már. Jelenleg a Csányi Pincészet főborásza, termelési igazgatója.
Romsics László
1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben





